Още една "домашна" рецепта за платика.
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Още една "домашна" рецепта за платика.
Намерих я в нета и я превеждам спрямо БГ реалностите де:
8 части светла галета (силно свързваща)
2 части тъмна галета (слабо свързваща)
2 части PV1 (можем със захар да заменим) (свързваща)
2 части меласа (или в БГ варианта може да се ползва сладък протеин)(свързваща)
1 част бисквита(binding)
0.5 части кориандър
0.25 част ванилия
Аз лично бих добавил и коноп и/или други зърна, както и бял червей или кастери.
8 части светла галета (силно свързваща)
2 части тъмна галета (слабо свързваща)
2 части PV1 (можем със захар да заменим) (свързваща)
2 части меласа (или в БГ варианта може да се ползва сладък протеин)(свързваща)
1 част бисквита(binding)
0.5 части кориандър
0.25 част ванилия
Аз лично бих добавил и коноп и/или други зърна, както и бял червей или кастери.
- chirusa_bg
- Мнения: 848
- Регистриран на: Сря Фев 16, 2005 12:58
- Местоположение: Sofia
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
PV1 е силно свързваща съставка за захранките. На базата е на кафявата захар (или тръстикова меласа) за която ставаше дума. Внимателно трябва да се добавя за да не се стегне (утежни) много захранката. Много подходяща е за платика,шаранови риби, както и за бабушки в по-дълбоки води. съдържа се в доста от готовите храни на ВДЕ.chirusa_bg написа:Крики , тъп въпрос ?
Какво точно представляват PV1 и PV2 и каква е разликата между тях ?
Благодаря
За PV2 не съм чувал и незнам нищо, ако някой знае да каже
- chirusa_bg
- Мнения: 848
- Регистриран на: Сря Фев 16, 2005 12:58
- Местоположение: Sofia
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
) В София се продават едни такива сладки протеини, които са много добри за подсилване на захранките (фирмата е Marcel), както и за стягане. Приличат на много стегнат мармалад. Не са скъпи много - 1.80лв/ 0,500гр и никой не ги купува незнайно защо. Мисля че за Дунава ще са много добри за пружина, пък и за язовир. Има 2 вида - слънчогледови и царевични. Царевичните също ми се струват доста добри за фидер или пружина за шарановите рибоци.Stefko написа:Един тъп въпрос и от мен Какво рабираш под "сладък протеин"?
- Stefko
- Мнения: 1361
- Регистриран на: Нед Май 29, 2005 9:31
- Местоположение: София/Видин/
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 45 пъти
Уфф, сещам се че съм ги виждал тия чудеса в магазините, но не съм им обръщал внимание досега... Струваха ми се поредната глупост измислена от някой, понеже имат доста неугледен вид и хич не ми вдъхваха доверие.
Но щом казваш, че е добро, ще взема пък да пробвам някой път В какъв вид и количество го слагаш към захранката (за платика да речем)?
Но щом казваш, че е добро, ще взема пък да пробвам някой път В какъв вид и количество го слагаш към захранката (за платика да речем)?
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Ами аз отскоро го ползвам, опитвахме през сито да го прекараме, но не става, много дребно беше нашето и не минаваше, последния път Калин (kalinux) го разтвори с малко вода в кофичка и стана нещо като каша, така ми се струва най-добре. Платиките, шараните , каракудите обичат сладко, така че е доста подходящо. Освен че е сладко е и хранително доста - протеин е все пак. Иначе няма особен аромат. на 4л захранка слагам 0,500гр от това.Stefko написа:Уфф, сещам се че съм ги виждал тия чудеса в магазините, но не съм им обръщал внимание досега... Струваха ми се поредната глупост измислена от някой, понеже имат доста неугледен вид и хич не ми вдъхваха доверие.
Но щом казваш, че е добро, ще взема пък да пробвам някой път В какъв вид и количество го слагаш към захранката (за платика да речем)?
- Yuri Varbanov
- Мнения: 3737
- Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 3:38
- Местоположение: София
- дал Браво: 240 пъти
- получил Браво: 13 пъти
- Обратна връзка:
Абе царевин или нещо подобно се казваше гореспоменатата цвъкча.В едни зелени опаковки е.kriki написа:) В София се продават едни такива сладки протеини, които са много добри за подсилване на захранките (фирмата е Marcel), както и за стягане. Приличат на много стегнат мармалад. Не са скъпи много - 1.80лв/ 0,500гр и никой не ги купува незнайно защо. Мисля че за Дунава ще са много добри за пружина, пък и за язовир. Има 2 вида - слънчогледови и царевични. Царевичните също ми се струват доста добри за фидер или пружина за шарановите рибоци.Stefko написа:Един тъп въпрос и от мен Какво рабираш под "сладък протеин"?
- Yuri Varbanov
- Мнения: 3737
- Регистриран на: Сря Дек 13, 2006 3:38
- Местоположение: София
- дал Браво: 240 пъти
- получил Браво: 13 пъти
- Обратна връзка: