Кус - кус - къде?
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Кус - кус - къде?
Малко глупаво може да изглежда, ма да си питам. Колеги, кажете в кой магазин сте виждали да се продава кус - кус, от тези разноцветните в малките бурканчета? Миналата година за Доспат бях изпонакупил страшно много захранки, царевица, кила бял....Ефекта беше поразителен - две - три риби на излет.... Та тази година съм решил да храня само с жито и за стръв кус - кус. Тука в близкия магазин няма, та ако някой знае къде има разнообразие....? Ако е в района на Люлин още по добре....Благодаря предварително.
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Купуваш от бакалията и вариш, нали така?
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
- Coarseman
- Мнения: 8967
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:06
- Местоположение: Globetrotter wannabe...
- получил Браво: 8 пъти
Именно!Kentavar написа:Купуваш от бакалията и вариш, нали така?
А,да,Корона е другата фирма-и двете гръцки.Чудесен кускус!
Продава се насекъде-из големите супермаркети,малки магазинчета и т.н.,абе насекъде...
Вариш 8-9 минути,промиваш 1-2 пъти със студена вода,след тва изцеждаш,захлупваш и оставяш на топлата печка (не на котлона,отстрани) до сутринта. Става красота,изящество и перфекция.
За през нощта му слагаш ароматизатор вътре да дръпне. Аз съм безумно доволен от Brasem и Vanille на VDE, с Big Fish-а нещо не се разбрахме. Аз ли не го слагам както требва,той ли не работи не знам.
Имаше едно време едни ароматизатори Кремкус на ДАМ-за Доспат тва си беше задължителната рецепта-една кофа кус-кус с едно бурканче бял Кремкус вътре и ДАААААААААЙЙЙЙЙЙЙ!!!
Задобрявате ваща мама!!!
...dukkha nirodha...
...dukkha nirodha...
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Тенкс, баце. Ще пробвам. Покрай спининга ще включа и мача в акция...Мислех болото да взема, ма се разкандардисах.
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Сетих се, че не съм питал нещо. Сори предварително. Ароматизатора течен или на прах? Не съм купувал такива и не съм в час! Вариш един пакет и колко слагаш от добавката? Не, че няма да се справя ма да си питам. Да не харчим в повече скъпите неща...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
- Coarseman
- Мнения: 8967
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:06
- Местоположение: Globetrotter wannabe...
- получил Браво: 8 пъти
Kentavar написа:Сетих се, че не съм питал нещо. Сори предварително. Ароматизатора течен или на прах? Не съм купувал такива и не съм в час! Вариш един пакет и колко слагаш от добавката? Не, че няма да се справя ма да си питам. Да не харчим в повече скъпите неща...
Ми аз слагам прахообразен.
Колко,колко-аз не мера на лъжици-ръса така отгоре на око...
Може да си провериш на пакетчето ква му беше точната дозировка към кило захранка и слагаш мааааалко повече през летото и мноооого по-малко в студеното време.
Между другото,като каза течен-може да се добави преди самия риболов,в кутията с кус-куса за стръв и за стреляне с прашка,че иначе зрънцата остават много лепкави и не се стрелят както требва.
Слагам малко-колкото да почнат да се делят зърната а и да не се умирише твърде силно стръвта.
Малък сикрет от кухнята-сухите Brasem,Caramele i Vanille се съчетават убийствено с течен Scopex...
Явно и рибата обича сладолед..
Ама нема да го казваш на никой,че току виж некой се възползвал неправомерно...
Задобрявате ваща мама!!!
...dukkha nirodha...
...dukkha nirodha...
-
- Мнения: 4885
- Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
- Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
- Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 10 пъти
Нема да казвам. Честна скаутска. Кефиш. Тенкс. Ще мина утре да видя какво имат на Окръжна...
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
www.starividri.org
Prowler Elite 4.5 Angler
Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!
- rib4o
- Мнения: 894
- Регистриран на: Съб Юни 17, 2006 14:38
- Местоположение: Хасково;Пловдив
- получил Браво: 1 път
Аз също ползвам един гръдски кус-кус но сега не се сещам за името.Приготвям го по малко по различен начин от Корсе:
Завирате водата и слагате една супена лъжица олио.Изсипвате съдържанието она пакета във врящата.Варите до тогава до като топчетата съвсем лего се "избистрят" и заприличат на перлички.По сигурното е ако постоянно опитвате и във топчето трябва да остане едно твърдо несварено зрънце.Вадим от котлона и веднага изсипване във ферфиф(кухненска цедка) изплакваме обилно със студена вода.Ей тук идва най важния момент.Оцедената сме разстиламе върху един вестни(за предпочитане е да е повече листи).Така разстеления кус-кус оставяме до сутринта и ще останем приятно изненадани колко са набъбнали зърната и колко са жилави.Разбира се артоматизирането може да стане както са го описали колегите или предната вечер или непосредствено преди риболова.Писал съм и друг път за това как го ползвам зимата за яз.Кърджали за риболов на уклей и бабушка-Говия кус-кус поръсваме със царевично брашно и хараним със него.Зърната на кус -куса овличат частиците от брашното и го отделят до определена дълбочина(около 1.5м).Така се образува облак и уклейките полудяват.Топчетат които уклея не е успял да погълне падат на дъното и събират бабушката.Така като ни писне уклея увеличаваме дълбочината и почваме да си сецаме бабушки.А не рядко и някой шарко се завърта .
Дано да съм ви бил полезен.
Завирате водата и слагате една супена лъжица олио.Изсипвате съдържанието она пакета във врящата.Варите до тогава до като топчетата съвсем лего се "избистрят" и заприличат на перлички.По сигурното е ако постоянно опитвате и във топчето трябва да остане едно твърдо несварено зрънце.Вадим от котлона и веднага изсипване във ферфиф(кухненска цедка) изплакваме обилно със студена вода.Ей тук идва най важния момент.Оцедената сме разстиламе върху един вестни(за предпочитане е да е повече листи).Така разстеления кус-кус оставяме до сутринта и ще останем приятно изненадани колко са набъбнали зърната и колко са жилави.Разбира се артоматизирането може да стане както са го описали колегите или предната вечер или непосредствено преди риболова.Писал съм и друг път за това как го ползвам зимата за яз.Кърджали за риболов на уклей и бабушка-Говия кус-кус поръсваме със царевично брашно и хараним със него.Зърната на кус -куса овличат частиците от брашното и го отделят до определена дълбочина(около 1.5м).Така се образува облак и уклейките полудяват.Топчетат които уклея не е успял да погълне падат на дъното и събират бабушката.Така като ни писне уклея увеличаваме дълбочината и почваме да си сецаме бабушки.А не рядко и някой шарко се завърта .
Дано да съм ви бил полезен.
Удоволствието от евтино закупената стока трае твърде кратко, спрямо разочарованието след това!
- Coarseman
- Мнения: 8967
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:06
- Местоположение: Globetrotter wannabe...
- получил Браво: 8 пъти
Тва е много хубава тактика,да!И работи!rib4o написа:поръсваме със царевично брашно и хараним със него.Зърната на кус -куса овличат частиците от брашното и го отделят до определена дълбочина(около 1.5м).Така се образува облак и уклейките полудяват.Топчетат които уклея не е успял да погълне падат на дъното и събират бабушката.
Аз сега понеже съм луднал на тема пелети,замислих как да почна внедряването им-първо като част от смес кук-кус/пелети,след тва ше увеличавам процента на пелетите докато привикнат мръсните гадини и ги праскам само на пелети.
Има потъващи експандери по 2-3 мм,начи,колкото е кус-куса приблизително,така че не би трябвало да е проблем....
Задобрявате ваща мама!!!
...dukkha nirodha...
...dukkha nirodha...