Относно хляба
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Относно хляба
Седя си вкъщи, пия кафе, похапвам остатъците от новогодишната пита...
И ме загложди следният въпрос...
Имам доста посредствен опит в риболова "на троха", но принципните качества на хляба за подобни цели са ми горе-долу ясни.
И сега по-конкретно...
Домашната ми питка е с "консистенция", ронеща се на по-едри, здрави трохи и не се късат много лесно.
И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия?
Качествата на хляба много лесно биха се контролирали с отношениято на количествата на съставките, а с добавка на различни брашна /царевично, конопено/ ще се получи и ароматът
Просто ми щукна като идея :)
Как мислите?
И ме загложди следният въпрос...
Имам доста посредствен опит в риболова "на троха", но принципните качества на хляба за подобни цели са ми горе-долу ясни.
И сега по-конкретно...
Домашната ми питка е с "консистенция", ронеща се на по-едри, здрави трохи и не се късат много лесно.
И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия?
Качествата на хляба много лесно биха се контролирали с отношениято на количествата на съставките, а с добавка на различни брашна /царевично, конопено/ ще се получи и ароматът
Просто ми щукна като идея :)
Как мислите?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- Мнения: 554
- Регистриран на: Чет Дек 31, 2009 19:31
- Риболов: Риболов на шаранови риби.
- Местоположение: София.
- Обратна връзка:
Ми колега според мен няма да стане защото в хляба за риболов има мнного съставки които ти нямаш а наи тъпото е че неможеш да ги намериш никаде според мен колега по добре да си купиш защото сметни си колко пари ше дадеш за ток за тея сички неща дано съм ти дал отговор на въпроса
Модерен риболов на шаран.
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Мунчо написа:Трябва да попитате Сашо Стола, според мен.
Реакцията е зашеметяващо бърза!SASHO STOLA написа:Ми колега според мен няма да стане защото в хляба за риболов има мнного съставки които ти нямаш а наи тъпото е че неможеш да ги намериш никаде според мен колега по добре да си купиш защото сметни си колко пари ше дадеш за ток за тея сички неща дано съм ти дал отговор на въпроса
Саше, Столе, основните съставки и аромати, които ти трябват, са напълно достъони, а за цената - за 5 кинта сборно - суровини/ток, продукти, една бира за сила докато месиш/+труд получаваш около 1,5 кг продукция.
Въпросът е как нейните свойства и качества да се докарат до желаните параметри
ПП
Нещо като самоделните блесни с воблери, но за плувкари :D:D
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Не ми се занимава да търся, но имаше някъде тук описана рецепта за т.нар. "френски хляб". Рецептата беше доста сложна и бавна за изпъление. Няма смисъл да лудееш, като с едно хлебче ловиш месеци и дори години.
И престанете да се бъзикате и спамите, за да няма по-тежки наказания!
И престанете да се бъзикате и спамите, за да няма по-тежки наказания!
С внимание към детайлите
kalinux написа: Няма смисъл да лудееш, като с едно хлебче ловиш месеци и дори години.
зависи градски ,за една година съм преебал около 7-8 лебета от сите чешити ,има на места кълвът на босненскио ,има места каде не искат да го погледнат и се разбият на бугарскио леб ,но какъв и да е случаяо нема смиосъл да се занимава човек да си го прай сам ,а и два пъти зимам от тоя каде си е баш френски и е май най скъп ,епа тоя и двата пъти ми се пада отвътре като кух ,се едно само кора ,така ли съм случил незнам ама от него не зимам вече...
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
Тъкмо вчера изчетох всички теми, които ме интересуваха, от началото на форумаASSENAS написа:Френски селски хляб с кисела закваска
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - Бира
Необходими продукти
За закваската:50 г /
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно3 с.л. хладка водаЗа първото премесване:4 с.л. топла вода75 г /
3/4 ч.ч. пълнозърнесто брашноЗа второто премесване:120 мл /
1/2 ч.ч. топла вода120 г /
1 ч.ч. бяло брашно25 г /
1/4 ч.ч. пълнозърнесто брашноЗа тестото:150-180 мл хладка вода350 г /
3 ч.ч. бяло брашно10 мл /
2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
За да се приготви закваската, брашното се слага в малка купичка, прибавя се водата и се меси 2-3 мин., за да се оформи тесто. Купата се покрива с фолио пластик и се оставя на топло място за 2 дни.
Отстранява се коричката от престоялото тесто и се вземат 2 с.л. от вътрешността. Слага се в голяма купа и се смесва с водата за първото премесване. Постепенно се слага брашното и се меси 2-3 мин. Отново се покрива с фолио и се оставя на топло за 24 ч.
Маха се коричката и се смесва с водата за второто премесване. Прибавят се малко по малко брашната. Прави се твърдо тесто. Покрива се с намазано с мазнина фолио и се оставя за 10 часа на топло, докато си удвои обема.
Постепенно към втасалата маса в купата се прибавя водата за тестото, слага се брашното и се меси върху набрашнена повърхност около 5 мин., докато стане еластично и гладко.
Отново се покрива с намаслено фолио и се оставя на топло да втаса 1½ ч. – 2 ч., докато си удвои обема. Ако искате да си направите пак от същия хляб, сега е моментът да отделите ½ ч.ч. от тестото и да го съхраните в хладилника до 5 дни. С готовото тесто можете направо да започнете от стъпка 3. Останалото тесто се оформя на топка. Купа се застила с чиста ленена или памучна кърпа, леко се поръсва с брашно и в нея се поставя тестото за последно втасване. Така ще се образува красив десен върху тестото от структурата на кърпата, върху която втасва хлябът. Покрива се с фолио и се оставя за 2-3 часа.
Втасалото тесто се обръща върху тава за печене, поръсва се с брашно и се разрязва с остър нож на квадрат. Пече се в загрята фурна на 230°С около 30-35 мин.
- Милен Динков
- Мнения: 1952
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
- Местоположение: СВИЩОВ
- дал Браво: 291 пъти
- получил Браво: 463 пъти
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Описаната рецепта ми изглежда наистина твърде трудоемка за изпълнение, но може би резултатите си струват наистина
Това което ми се върти като идея е далече по-просто, но дали ще е ефективно?...
ПП
Глутенът не се ли съдържа в житните растения, т.е. и в брашната им, или бъркам?
Това което ми се върти като идея е далече по-просто, но дали ще е ефективно?...
ПП
Глутенът не се ли съдържа в житните растения, т.е. и в брашната им, или бъркам?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: Относно хляба
Златев написа: И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия...
...нещо като самоделните блесни с воблери, но за плувкари
да, глутен има основно в бялото брашно, а също и в пълнозърнестото и типа грахам...
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;