Коноп-ъпдейт?

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Публикувай отговор
Аватар
krasimir
Мнения: 3428
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 13:08
Местоположение: Стара Загора / София
дал Браво: 1 път
получил Браво: 4 пъти

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от krasimir »

Plat1ka написа:За 3 лв зимам килограм, суров млян коноп. Ако купя цял чувал ми идва на 2 лв килото. Едно чувалче е 10 кг .

Сериозно се замислям да почна да пакетирам готови конопени разфасовки и да обикалям по риболовните мероприятия :)
Щях да ти предложа да пратиш едно чувалче до Варна, но нали вече от Еконт отварят продуктите... после върви обяснвай на МВР, че бабушктие обичали конопени семена... :lol: :lol: :lol: :lol:
лука брази
Мнения: 122
Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 12:56
Местоположение: sliven

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от лука брази »

1 и за мен :D
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... Laughing Laughing
лука брази
Мнения: 122
Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 12:56
Местоположение: sliven

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от лука брази »

Plat1ka написа:За 3 лв зимам килограм, суров млян коноп. Ако купя цял чувал ми идва на 2 лв килото. Едно чувалче е 10 кг .

Сериозно се замислям да почна да пакетирам готови конопени разфасовки и да обикалям по риболовните мероприятия :)
кво стана с конопа колега-давай разбий монополистите
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"... Laughing Laughing
Аватар
cucko
Мнения: 49
Регистриран на: Пет Авг 06, 2010 12:56
Местоположение: Павликени
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от cucko »

Взимате 500гр. коноп,заливате го с 1 л. вода,слагате 1-2 супени лъжици готварска сол и се разбърква-оставя се да кисне 24 часа!
Взимате 5 кг. суха царевица,заливате я с толкова вода в съд за да се получи 1:2 царевица-вода съотношение!Отново 2-3 супени лъжици готварска сол-разбърквате и кисне 24 и повече часа!
Ако нямате време за през тия 24 ч.Примерно сте киснали 10 часа,правите следното.Слагате тенджерата за да затоплите млякото :lol: т.е. в никакъв случай да ври-все едно я топлите до 50-60 градуса,започва да се накисва по-бързо!Затова преди да сипя или конопа или царевицата задължително преварявам водата за да се изчисти,изчаквам да поизтине и тогава прибавям конопа или царевицата да кисне барабар със солта!
До тук добре и минаваме на 2-ра стъпка!
Отново слагаме на контлон и вдигаме температурата на водата близка до тази да заври,в никакъв случай не трябва да ври-по-добре по-бавно на слаб огън от колкото на силен огън и кратко време!Така семената първо започват да се подуват от предварителното киснене където зърната са омекнали,това е начина да сварите цялото семе прилично!
Докато видите че водата започне да изчезва в зърната ако има нужда може да долеете и варенето приключва до там когато има поне 30-40% разпукнати зърна на царевицата и 60-70% при конопа!
Стъпка 3,просто загасете котлона и оставете всичко това да изтине!След това го пресипвате в херметични кофички заедно с течносата и го захлюпвате с капак!
Престоява поне 1-2 седмици в зависимост от температурата на ферментация :lol: .Преди захранване правите следното-изсипвате конопа в царевицата и разбърквате!Отново се херметизира и се остава поне 2 дни!
Стъпка 4,който рани щи фани!
8)
desso
Мнения: 194
Регистриран на: Пет Дек 26, 2008 15:24
Местоположение: София

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от desso »

Колега, ми аз отсега да почвам да го приготвям конопа, пък за откриването тамън ще е готов :mrgreen:
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Коноп-ъпдейт?

Мнение от Мунчо »

Начи нека ви споделя моя емпиричен опит от миналате седмица. Киснах конопеца за около 12 часа във вода, после го варих около 45 минути с една лъжица готварска сода на 250 гр сух материал, като постигнах поне 75-80% разпукнатост на зърната.
Отделен въпрос е, че не хванах нищо... :lol:
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Захранки и стръв”