Ароматизиране и боядисване на галета
-
- Мнения: 135
- Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 11:08
- Местоположение: Русе
Ароматизиране и боядисване на галета
Здравейте колеги! Ще се радвам ,ако споделите как се овкусява галета,която след това да бъде добавяна при приготвяне на захранка.Има ли някаква методика,която трябва да се спази.Благодаря Ви предварително.
- toko
- Мнения: 3277
- Регистриран на: Съб Май 28, 2005 9:41
- Местоположение: София (иначе от Казанлък)
- получил Браво: 3 пъти
А каква всъщност е целта от овкусяването? Самата галета си има вкус, който си е ОК. Бисквитената си е сладка и мирише на това онова - шоколад, ванилия, ягода и т.н. Хлебната - ясно.
По-важни според мен са механичните свойства на галетата.
По-важни според мен са механичните свойства на галетата.
20 and counting.
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
...Ferguson is a fucking warrior. Fucking warriors don’t especially care if you like them or not. They care about winning...
-
- ПОСТОЯНЕН БАН
- Мнения: 957
- Регистриран на: Сря Авг 05, 2009 16:43
- Местоположение: Карлово
- получил Браво: 1 път
Re: Oвкусяване на галета
Така както е пусната темата, под овкусяване аз разбирам най-елементарното сладко/солено (оставям настрани други вкусове като, кисело, горчиво, лютиво и т.н.). Според мен, овкусяването на захранката или стръвта(жито, теста, кус-кус, всякакви други семена и т.н.) трябва да е балансирано: сладко-солено или солено-сладко, в зависимост от сезона и съответно биологията и хранителните предпочитания на рибите.LFC till I die написа:Здравейте колеги! Ще се радвам ,ако споделите как се овкусява галета,която след това да бъде добавяна при приготвяне на захранка.Има ли някаква методика,която трябва да се спази.Благодаря Ви предварително.
В топлия сезон аз "овкусявам", без значение какво, сладко-солено в съотношение 3:1, а в хладния сезон "овкусявам" точно в обратните пропорции: солено-сладко, пак в съотношение 3:1.
Това си го имам като основен принцип при овкусяването!
-
- Мнения: 135
- Регистриран на: Сря Мар 25, 2009 11:08
- Местоположение: Русе
- maver13
- Мнения: 2310
- Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 17:01
- Риболов: Щека, мач, директен. Болонезето не го разбирам.
- получил Браво: 2 пъти
Колега, най-важното за галетата е да е прясна Не ти препоръчвам да я овкусяваш/ароматизираш отделно или да я боядисваш. Единствено можеш да я запечеш, което променя малко цвета, вкуса и механичните свойства на галетата. Просто я добави към купешката захранка и след това ароматизирай и боядисвай всичко. Ако я ползваш само за домашна захранка - пак така - размеси всички компоненти, ароматизирай и боядисвай всичко на куп накрая.
Coarseman написа:Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"...