Стръв за бяла мряна

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Муъ!
Мнения: 127
Регистриран: пон юли 25, 2011 19:21
Контакти:

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от Муъ! » съб юли 30, 2011 15:08

Ларва на комар, ако не се лъжа, (сив червей), става до 2-3 см максимум дълъг и 5-6мм дебел, цвета му варира от бледо сив до тъмно сив, изравя се под паднали листа и същите изгнили от едва течащи до само влажни дерета и изворчета.. ;)
Също така има едни ларви на пеперуди (вредители главно по боровите дървета) представляват мръснобели червейчета с черна глава, като го хванеш и те щипва, дълго е максимум 2 см и дебело 4-5мм, най-лесно намира се под кората на изсъхнали борови дървета, понякога се намира и навътре в изгнилата дървесина но е голяма играчка да ровичкаш с брадвата..
Тези ларви са тежката артилерия за черна, бяла мряна и речен кефал.
Мъжът не е камила ..не може да не пие по цяла седмица!!

vidinskoribarche
Мнения: 72
Регистриран: вт сеп 13, 2011 17:50
Риболов: На Леко
Местоположение: Видин

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от vidinskoribarche » ср яну 18, 2012 23:29

Много ми е здрасти на колегата . Така , моите скромни познания в риболова ми подсказват , че Бялата мряна е особен любител на всякакъв вид храна която има мирис на сирене .Това трабва да ти помогне много на какво да заложиш . Също така бял червей ако ще храниш с топки нека да са богати на бял червей. Иначе предпочитана от мен стръв за мен до този момент и винаги е Кашкавал , раче опашка и попово прасе респективно и бял червей .
Карлуково е една от дестинациите номер 1 за Бела Мряна. Според вирчетата дето мислиш да ловиш може да си тръгнеш доста доволен от улова. :wink:

васил стоев
Мнения: 58
Регистриран: ср окт 19, 2011 22:06
Риболов: На плувка и спининг.По-рядко на дъно

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от васил стоев » пон мар 12, 2012 22:20

По-добър е кашкавалът тип ВИТОША , защото е по-жилав и стои по-здраво на куката.През лятото може да се лови и на коноп.

ottopepi
Мнения: 185
Регистриран: нед авг 30, 2009 23:01
Местоположение: Червен бряг

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от ottopepi » пет окт 12, 2012 22:41

само да кажа че лятото при нас мряната не ще да види нищо друго освен сладка ЦАРЕВИЦА-не говоря за мренки до 0,500 ,и не знам как ще стигне белия червей хвърлен от прашка до дъното
Само микс от жито и сладка царевица на прашка работи
всички останали стръвове на които е дошла единична мряна не ги признавам

Потребителски аватар
martineti
Мнения: 149
Регистриран: ср сеп 22, 2010 23:57
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 1 път

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от martineti » пон окт 15, 2012 12:12

vidinskoribarche написа:Много ми е здрасти на колегата . Така , моите скромни познания в риболова ми подсказват , че Бялата мряна е особен любител на всякакъв вид храна която има мирис на сирене .Това трабва да ти помогне много на какво да заложиш . Също така бял червей ако ще храниш с топки нека да са богати на бял червей. Иначе предпочитана от мен стръв за мен до този момент и винаги е Кашкавал , раче опашка и попово прасе респективно и бял червей .
Карлуково е една от дестинациите номер 1 за Бела Мряна. Според вирчетата дето мислиш да ловиш може да си тръгнеш доста доволен от улова. :wink:
Колегата добре те е насочил за аромата на сирене. Захранката която съм тествал е на Мавер с миризма на сирене и червен цвят. Другите който действат добре са на Мило - Барбо и Каведано. За да избягам от дребните навлеци ползвам един спрей на Сенсас с аромат на сирене, като съвета ми ако го ползваш го дръж добре затворен и желателно във втори съд. Моя беше прокапал и след това няколко месеца не можеше да ми се одмирише колата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Бързо захладня на вънкано за нас туй не е спънка.Студ и мраз не ни възпира тичаме към язовира...

shalata
Мнения: 5
Регистриран: ср ное 14, 2012 12:44

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от shalata » ср ное 14, 2012 15:26

На Карлуково нещата са различни вече, няма мряна така както беше преди. Вчера бях там и релефа на реката е доста изменен, трябва да се търсят други места.

NE_ZNAM_KOI_SAM
Мнения: 306
Регистриран: ср юли 18, 2012 20:18
Местоположение: ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Re: Стръв за бяла мряна

Мнение от NE_ZNAM_KOI_SAM » ср ное 14, 2012 15:30

ghost_dog написа:Попрочетох разни неща за улов на бяла мряна, но така и не ми стана ясно каква е най-подходящата стръв за тази риба.
Ще обясня защо питам:
В момента съм отпуска ( въпреки че вчера и днес вися м*де в офиса за някаква прищявка на шефа - ама както и да е) и миналата седмица успях да направя един излет на Искъра при Карлуково - цел - бели мрени. Захранката - Мондиал Фидер и Мондиал Река+ малко галета та да е по лепкава, жито и бели червеи с прашката. Резултата - навъртяха се едни дребосъци дето не даваха на стръвта да стигне дъното. В редките случаи когато успяваше закачих две бели мренки, но не много големи - едната към 400гр другата малко по-малка. Пробвах на жито - пак го нападаха дребосъците, доста по-рядко, но пък кълване на мряна нямах на него.
Задача - дайте акъл кво да ги правя, и на какво да я ловя таз мряна, че утре или най-късно други ден мисля пак да съм там.
Ясно е че предишния път още със захранването съм се издънил и затова навъртях дребосъците, но имам подозрението че те просто са си там.
Вира е със средно - до слабо течение, около 1.5-2 метра дълбок с каменисто дъно. Рибата се лови на около 20 метра от брега.
аз най-добри резултати когато сам ходил съм имал на сив червей след това на грозд бял

Отговори

Върни се в “Захранки и стръв”