Тънкости при приготвянето на захранка.

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Отговори
vidinskoribarche
Мнения: 72
Регистриран: вт сеп 13, 2011 17:50
Риболов: На Леко
Местоположение: Видин

Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнение от vidinskoribarche » чет апр 26, 2012 22:53

Колеги, нека всеки един от вас, който знае някои тънкости при забъркването на захранка да ги сподели.
Примерно аз съм чувал, че е хубаво да се прибавя растително олио в приготвянето на храната, понеже спомагало за по лесното храносмилане при рибите.
При риболов с дунавска мамка , някои колеги слагат кутийки от крем , пълни със свинска мас, или пък кофичка с кисело мляко продупчена на няколко места, с цел да се получи като диря един вид.

Надявам се темата да бъде полезна на всеки който иска да научи нещо полезно в приготвянето на захранка.



Потребителски аватар
antivik
Мнения: 345
Регистриран: пон сеп 20, 2010 10:42
Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
Местоположение: Кърджали
дал Браво: 11 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнение от antivik » пет апр 27, 2012 10:17

Това за олиото ми се чини малко афиф работа. То си е по-леко от водата и изплува на повърхността. На времето киснехме плочките кюспе в него, но за да се разпадат по-бавно и да карат по-дълго във водата. За млякото има някакъв резон, да направи облак и да събере примерно уклея. По-интересно е видовете аромати в захранката. Те тука едни ще кажат че царевицата привлича повече кога е ванилова, медна, канела/бе всякакви сладости/ други ще скокнат на прокиснала, че даже леко ферментирала. Аз лично карам на пълна импровизация не записвам ни какво ни колко, обикновено мешам какво има или к`во се сетя.


Гат рибата неще - НЕЩЕ!

m1tkoo1
Мнения: 40
Регистриран: нед яну 12, 2014 23:07
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 1 път

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнение от m1tkoo1 » ср яну 15, 2014 0:56

Най важно е ph.Ph на водата предимно е от 6 нагоре цаката е да намалиш стойноста на ph слагай съставки които са с ниско такова примерно ароматизатори лимон,слива, чили и т.к.



Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран: съб май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнение от Plat1ka » пет фев 28, 2014 11:29

Темата е малко доста обща. Най-важното според мен е първо да определим какъв вид риба искаме да привлечем. След това на какъв водоем. После какво е дъното и дълбочината на която ще ловим и чак тогава да мислим каква стръв предпочита рибата там за да съобразим захранката с нея и всичко останало което е описано по-горе.



Отговори

Върни се в “Захранки и стръв”