Страница 1 от 1

Тънкости при приготвянето на захранка.

Публикувано на: Чет Апр 26, 2012 22:53
от vidinskoribarche
Колеги, нека всеки един от вас, който знае някои тънкости при забъркването на захранка да ги сподели.
Примерно аз съм чувал, че е хубаво да се прибавя растително олио в приготвянето на храната, понеже спомагало за по лесното храносмилане при рибите.
При риболов с дунавска мамка , някои колеги слагат кутийки от крем , пълни със свинска мас, или пък кофичка с кисело мляко продупчена на няколко места, с цел да се получи като диря един вид.

Надявам се темата да бъде полезна на всеки който иска да научи нещо полезно в приготвянето на захранка.

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Публикувано на: Пет Апр 27, 2012 10:17
от antivik
Това за олиото ми се чини малко афиф работа. То си е по-леко от водата и изплува на повърхността. На времето киснехме плочките кюспе в него, но за да се разпадат по-бавно и да карат по-дълго във водата. За млякото има някакъв резон, да направи облак и да събере примерно уклея. По-интересно е видовете аромати в захранката. Те тука едни ще кажат че царевицата привлича повече кога е ванилова, медна, канела/бе всякакви сладости/ други ще скокнат на прокиснала, че даже леко ферментирала. Аз лично карам на пълна импровизация не записвам ни какво ни колко, обикновено мешам какво има или к`во се сетя.

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Публикувано на: Сря Яну 15, 2014 0:56
от m1tkoo1
Най важно е ph.Ph на водата предимно е от 6 нагоре цаката е да намалиш стойноста на ph слагай съставки които са с ниско такова примерно ароматизатори лимон,слива, чили и т.к.

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Публикувано на: Пет Фев 28, 2014 11:29
от Plat1ka
Темата е малко доста обща. Най-важното според мен е първо да определим какъв вид риба искаме да привлечем. След това на какъв водоем. После какво е дъното и дълбочината на която ще ловим и чак тогава да мислим каква стръв предпочита рибата там за да съобразим захранката с нея и всичко останало което е описано по-горе.