V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 2014

Представителен форум на Спининг клуб “Старите видри”
Аватар
Павлин Калайджиев
Мнения: 704
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2011 23:53
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 22 пъти
получил Браво: 136 пъти

Re: V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 201

Мнениеот Павлин Калайджиев » Вто Окт 21, 2014 14:47

Здравейте,

за това състезание бях решил да тръгна от рано, с цел да се отбия за около два часа през Търново за кафе и лек шопинг. За съжаление по пътя станах свидетел на зрелищна катастрофа и се наложи с Мария да измъкваме двама души от напълно смачкана кола и да оказваме, до колкото е възможно, първа помощ. Моля Ви шофирайте разумно!

Иначе за самото състезание, какво да кажа - радвам се че събрахме много хора и успяхме за пореден път да си изкареме добре!

След старта на състезанието се насочихме няколко коли надолу по течението. Още не бях вързал вирбела, а колегата Zlak вече дърпаше първата щука. Помогнах с измерването и претеглянето и започнах риболова. Навъртях голям периметър и смених всички налични примамки, но не успях да провокирам зъбатите твари. Видях, че времето се разваля, но въпреки всичко се отдалечих подобаващо от колата. На едно от поредните перспективни места, подадох сребриста клатушка около 38 грама, под надвиснало дърво. Секунда по-късно видях как от дълбокото се стрелна прилична Щука (около двата килограма), но точно стигна примамката и се отказа. Смених няколко примамки на това място, като успях още веднъж да я накарам да излезе от леговището си, но пак по същия начин се отказа в последния момент. :evil:

Неусетно дъжда беше завалял и се наложи да сгъвам въдицата и да се евакуирам. По пътя се засякохме с Jazzmen-a, който беше дръпнал мерна щука и ми прави компания по пътя на обратно. :D

Голямо браво на победителите, при тези условия на реката, да се извадят такива класни риби си е чиста проба майсторлък.

P.S. Бончо откакто се ожени, все големи взе да ги дърпа.... чак взех и аз да се замислям! :D :D :D

Поздрави и до нови срещи!
http://www.starividri.org
.................................
Go Fishing!
Leave nothing but Steps, take nothing but Pictures!
Catch the moment, release the fish!

Аватар
bai ves
Мнения: 5558
Регистриран на: Сря Авг 22, 2007 18:53
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 1 път
получил Браво: 14 пъти

Re: V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 201

Мнениеот bai ves » Вто Окт 21, 2014 15:01

Още веднъж да кажа БРАВО на всички

HAPPY FINE
Мнения: 473
Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 14:02
Риболов: Спининг
Местоположение: София

Re: V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 201

Мнениеот HAPPY FINE » Вто Окт 21, 2014 15:04

Дъжд, светкавици и щуки ... Водата бистра и ниска от близо две седмици.

Тъй като от предишните дни опознах местата за риболов в участъка, предварително бях избрал стратегия за състезанието. Придобития опит ме накара да започна риболова на места където държат кефали, тъй като щуки хващах в късния следобед. И така ... Първо в първия ръкав на „Делвата” в посока Поликрайще. Сложих бледолилаво „чъби” и с това воблерче, подпомогнато от българска блесна, резултата беше: 6, 7 все мерни риби от това място, като най-голямата беше 41 см. На самата „Делва” нито един удар. На път за разлива доста преди „Михалев вир” за да изчопля още някое кефалче, срещнах Злати. Той се похвали, че е уловил две щуки, така, че, вече за да се спечели, трябваше да се слага повод ... По надолу срещнах Данаил и неговия приятел, като най-интересното предстоеше. Докато го изгубя от очи, извика: „дай кеп”, и „влезе в коренището” и докато се чудехме има ли, няма ли, взе че извади голяма зъбата риба. Вече нямаше време за губене и отново от северната страна (страната на Никополис) на предварителното място от където хванах две малки щучки – 42 и 43 см. Времето, така беше разчетено, че преди края на състезанието целта беше да се стигне до труднодостъпния „Еленкин вир”. След доста ходене пред мен се озова прекрасната гледка на вира. Въпреки, че го виждах и предишните дни, спокойната и дълбока вода и падналите в нея дървета дават надежда за големи риби. Въдицата беше заредена с блесна П&М 4, която преди винаги хващаше. За половин час, облових целия вир, като тайно се надявах, колкото и невероятно да е, да се снимам със сом. Не можах Илияне, да хвана кит, нито сом, но взех, че хванах, току пред краката ми щука 79 см., която така ме уплаши, че почти подскочих от изненада. Добре закачена и готова за снимка.
Изображение
Записаха ми я 3,8 кг. Разбира се, че я задържах. Не след много дълго започна да вали и гърми. Измокрихме се до кости. За първи път равносметката ми е: щуки и кефали уловени целенасочено, не просто случайно. След толкова много години взех, че опознах реката за риболов, на която съм израснал през ваканциите като дете. Там се научих да плувам ...
Браво на всички уловили риби на Росица. Местните не спират да говорят, че трудно си давала рибата. Дано сме разбили този мит.

Аватар
sleepwalker
Мнения: 1454
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 214 пъти
получил Браво: 213 пъти

Re: V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 201

Мнениеот sleepwalker » Вто Окт 21, 2014 15:28

vinil написа:
BornToDrink написа:Sleepwalker направи грешката да търгне с "местния" (а.к.а - Аз). :mrgreen:
Човека през цялото време ми говори как кове костури по шуменско и накрая хвана костур! :lol:


Никиии, Ники !

Що не каза за сулките и щуките от Шумен, па и някой сомче ако бе включил в списъка, сега щеше да си сред призьорите с купите !!!! :)

Поздрави на всички участници !!


Никаква грешка не съм направил, даже напротив - благодаря за хубавата компания на Симо, вися му с един сандвич обаче :oops: :mrgreen:
Аз на това състезание отидох, за да се срещна с хората, с които малко или много сме общували задочно във форума. Мераци за класиране, точки и т.н. нямах, най-малкото защото реката ми е тотално непозната, а и времето бе ограничено. Бях с нагласата за предимно кефалски риболов, но се оказа, че основна цел са щуките. Затова и изкарах цялото състезание със солетката и малките примамки, но изключително бистрата вода и непознаването на местата си казаха думата, пък и толкова си можем в крайна сметка. Накрая закачих едно костурче 15-16 см. колкото да отърва капото (хубаво, че Петьо Вукадинов ми подсказа как и с какво да пробвам :tup: ). Аз съм доволен, че отидох, не съжалявам, че не хванах, другото е по-важно ;)

Поздрави на призьорите! Никак не е лесно да излъжеш пресирани щуки в бистра като сълза вода, че и големи парчета! А за победителя какво да кажа - един кош риба в тея условия е огромно постижение, създаде доста работа на Зандер със сметките! :) Евала за майсторлъка! :tup:
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.

Аватар
maranzika
Мнения: 2803
Регистриран на: Чет Сеп 14, 2006 19:44
Местоположение: Монреал(Канада)
дал Браво: 177 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: V-ти кръг от Спининг Лига ,,Brother на ваша страна,, 201

Мнениеот maranzika » Вто Окт 28, 2014 20:03

Може ли да видим класирането все пак? :roll: :roll: :roll:
Kentavar :
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта