V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Представителен форум на Спининг клуб “Старите видри”
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от babydoctor »

eroucma написа:
babydoctor написа:Както казах - успех на всички :tup:
Благодаря :mrgreen:
:mrgreen:???????Ма карай, пак така :tup:
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
stoev
Мнения: 823
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 16:44
Риболов: с изкуствени примамки
Местоположение: Варна
дал Браво: 116 пъти
получил Браво: 121 пъти

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от stoev »

Здравейте другарки и другари,
С две думи бургазлии пак окупираха призовите места. Честито на призьорите!
Ето и снимките от моето фото.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!
Бъдете здрави и наслука...
http://starividri.org

Аватар
БОНЧО
Мнения: 672
Регистриран на: Пет Ное 30, 2007 16:29
Местоположение: Две могили-Велико Търново
дал Браво: 645 пъти
получил Браво: 343 пъти

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от БОНЧО »

Здраво,момци и девойки.
Като разбрах,че състезанието ще е на Стамболийски бях доста разочарован-рано е още за джигов риболов си мислех(бургазлии ме опровергаха :) ).Факта,че ще можем да ловим и на реката донякъде ми даваше надежди за добро представяне,макар че въобще не я познавам в този и участък.За целта се появих час и половина по-рано,за да мога да пообиколя и разузная.Намерих няколко места и реших,че ще стартирам от там пък,ако не потръгне ще ходя да гоня михаля на язовира :) В уречения час се събрахме,малко хахо-хихи и стартирахме.Директно се насочих към набелязаните места,по мои наблюдения половината атакуваха реката,а другата половина язовира.Водата доста прозрачна и студена,разбрахме,че изпускат от голямата вода.Доста време упорствах на щукарски клатушки,но успех нямах,а имах информация,че реката в участъка държи щуки.По едно време ми писна и си викам поне някой заблуден кефал да хвана,смених въдицата и започнах на въртележки с различни размери,но нищо.Накрая смених с воблери, заметнах едно Зури Л-миноу 44 и хванах хубав кефал,веднага го последва втори,викам си ся ще ги убия,да ама не.Час и половина по-късно все още си бях само с тези рибки.Изместих се надолу по течението на някакъв импровизиран бент,където за 5 минути издърпах три рахитични костурчета.И там спря.Върнах се нагоре по течнието и хванах още едно кефалче на същия воблер.Жегата стана непоносима,слънцето се завъртя срещу мен и мислех да сгъвам сергията,а имаше още час и половина докрая.Реших да мръдна още малко по-нагоре,от където се чуваха доста рибарски възклицания"ах-ох" :D Заварих Мунчо да дърпа от пуристките си костури на микро джиг,направо му завидях.Реших,че и аз ще пробвам пък дано се излъже някой бодливец.Е да де,ама аз нямам микро джигове.Върнах се до колата,разрових кутията със силиконите и намерих една единствена глава под 10 грама и 4 см шадчета на Делаланде.Отново смених въдиците и отново на реката.Заварих Драго от Търново,който каза,че е хванал щучка.Заметна аз силиконя и още на първото подаване имах нереализирано кълване.Подавам втори път на същото място,последва хубав удар,аванси,сгъната гега....като се има предвид на какво високо място се бях курдисал,добре че отново си носих кепа и успях да гребна хубава щучка.Малко снимки(благодарско на Драго) и я пратих да расте.Упорствах още малко,но жегата наистина ми дойде в повече и се насочих към мястото на сбирката.С тези рибки успях да се класирам трети.Поздравления на момчетата от Бургас,които бяха набарали хубави язовирски костури.Е тва е-до нови срещи!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Не става само с ядене,трябва и ...пиене!

Мунчо
Мнения: 16608
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 409 пъти
получил Браво: 916 пъти
Обратна връзка:

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от Мунчо »

Най-напред искам да благодаря на всички приятели и колеги за хубавото прекарване!
Както обикновено, от вълнение цяла нощ спах на пресекули - не от състезателен порив, а от мерак да се повидим.
Иначе мероприятието протече предсказуемо - аз отначало бях решил да сляза по реката по стената, където дребния костурец преобладава и се среща в значително количество - мечта за всеки пусрист и извор на смесени чувства за конвенционалните риболовци. :D Избрах си един свободен участък, воден от критериите засенченост, удобство за манипулации и неразкаляност, тъй като нивото на реката бе повишено дотолкова, че да залее пътеката край брега. Водата бе доста хладна, явно заради изпускането на язовира и в първия момент имах опасения дали това обстоятелство не е повлияло на апетита на рибките, обаче кълванетата не закъсняха и рибките заопочнаха да пристигат буквално една след друга. Не бяха големи, но в края на краищата не робуваме на размер, а чевръстите подръпвания ми доставяха достатъчно позитивни емиции - нещо което чуваха намиращите се в близост колеги, тъй като съм доста емоционален при риболова на микроджиг. :lol: Най-предпочитаните примамки бяха дребни съедобни силикони на "Крейзи Фиш" и разни претенциозни японски марки в диапазона 4-5 сантиметра и убити цветове на глави около 2 грама, което налагаше използване на достатъчно тънко влакно - в случая 0.4 Рибките бързо губеха интерес при неколкократно преминаване на една и съща примамка, което налагаше редовни смени, но пък даваше възможност за експерименти с различни модели. С успех тествах и приятните нови клатушки на "Силвър Брийм", любезно предоставени от "Фишинг Зоун" в лицето на колегата Танер, на които се хванаха определено по-едри костуретки. Междувременно не скучаеш, защото преминаваха колеги с които си приказвахме, показвахме и обменяхме примамки(Бончо, ще те утепам - защо не си поиска някой силикон и главичка, бре - така или иначе носех огромно количество пък и с удоволствие ги споделям).
С напичането на слънцето над реката рибите се изтеглиха към отсрещния сенчест бряг, където имаше и няколко мощни атаки от щуки, които гонеха нищо неподозиращите дребосъци. Някъде около четири и половина дръпнах една приятна щучка, която атакува на при преминаването на примамката край подводни клонаци и ми достави подобаващо удоволствие с тънкото влакно и относително деликатна въдица - иначе доста силова за моите разбирания с тест 2-10 грама. КУкичката номер 8 се беше изправила буквално под прав ъгъл, но въпреки всичко издържа поривите на рибата без проблем и ми позволи да си направим снимка. Удачната примамка бе двуинчово туистерче "Reins G-Tail Grub" в лимонено жълт цвят - един от най-ефективните микротуистери в личната ми класация. Към 5 вече бях хванал огромно количество водни твари, с известно отегчение се заключих с последно костурче и отпрашихме за хидратация към селската лафка, където срещу книжната равностойност на 2 лева се сдобих с голям джин и тоник на фабриката за газирани напитки в "Бяла Черква". :lol:
Дойде време за награждаването, последни разговори и закачки с колегите и дойде време да се разделим до следвашата ни среща. Още веднъж искам да благодаря на всички за хубавото прекарване и специално да поздравя победителите за резултата - хващането на такова количество костури със спортен размер е постижение, достойно за уважение - нещо което аз напълно мога да оценя!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
jazzmena
Мнения: 4378
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 168 пъти
получил Браво: 209 пъти
Обратна връзка:

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от jazzmena »

Доста снажна дружина е разделила купите. Браво момци.

Аз мислено бях с вас и даже улових малко пуристки соленоводни дегизиран подобаващо по време на старта на състезанието, с което виртуално регистрирах участие..

Интересно щеше да ми е на тази нова дестинация, но нищо... следващия път.

Аватар
karidata
Мнения: 1072
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 15:16
Риболов: spinning
Местоположение: Бургас
дал Браво: 198 пъти
получил Браво: 810 пъти

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от karidata »

Здравейте на всички.Дойде време за поредното мероприятие на Спининг клуб Стари Видри.Дестинацията беше Яз.Александър Стамболийски и Р.Росица под язовирната стена.
За нас "Бургаската Група" тези места бяха абсолютно непознати и затова също като повечето колеги спинингисти пристигнахме по рано за да разгледаме водните обекти(не че това ни помогна много).
Още с обявяването В форума на Язовира на всички нас ни се прииска да ловим там.Събрахме се на уреченото място за старта на състезанието.Жегата беше в разцвета си.Като първо някакси без много да мислим се насочихме към язовира.Там ни завари безветрие,жега и безрибие.Митко Пеев дръпна един мерен костур 23 санта ,аз имах две три плахи подръпвания на силикон и толкова.Успяхме да удържим на жегата един час и решихме да играем на реката.Там обаче нямахме никаква подготовка откъм пътища,местоположения на вирове и т.н.
Лутахме се доста като дори ползвахме на два пъти жокер и в крайна сметка се озовахме на два последователни вира.Аз се мушнах в първата просека която ми видяха очите и застанах на едно от малкото чисти места с дебела сянка и прилична дълбочинка пред мен.И въпреки че не бях с такъм за река нито като дължина нито като параметри сложих глава 3,5гр и една малка орка.Още с първото подаване имах пакльовка но не се закачи.Със следващите подавания забелязах група костури(чета) да проследяват силикона до самия бряг.Реших да сложа лонг единичка и набързо реализирах няколко дребосъка.От там насетне смених силикона със Сакура слит шад 2 инча и сечта започна.В началото мерех всяка мерна рибка но по едно време нещата загрубяха и на всяко подаване имах резлизирана риба.Рибите бяха с размер от 13 до 23 санта като тези над 20 си бяха голяма рядкост.
Тъй като физически не можеш да измеря всяка една риба се наложи да ги трупам на групички и да ги меря през определено време за да не дават фира.Целия ми улов го измерих на 4 пъти като само първия път бях преиграл и там имаше някое друго костурче фира.Имаше периоди в който удърите затихваха,наложи се да се преместя но се оказа че няма и подходящи места по вира.Забавлявах се доста като по едно време си помислих че реката гъмжи от дребен костур и най вероятно всеки от участниците се е захванал с ловенето им.Пробвах и някое заблудено кленче но на воблерите пак имах удари на костури(явно бях уцелил Мястото).Върнах се на първата позиция а там костурите бяха се събрали и само чакаха малкото силиконче да стигне дъното.До края на състезанието продължих да ги дърпам в бясно темпо.Крайния резултат 3890гр.В последствие се оказа че има бонус точки за костури над 20те санта но аз нямах представа точно колко такива хванах и предпочетох да не си напрягам мозъка с таквиз неща.Общо взето за три часа по реката дръпнах около 60-70 бр дребосъци.Пристигнахме на мястото за измерване на точките като найстина не мислих че с тези дребосъци може да се вземе призово място.Явно съм грешал.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ходене му е майката.
http://www.starividri.org/

Аватар
sestrata
Мнения: 3538
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 15:33
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 145 пъти
получил Браво: 730 пъти

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от sestrata »

Здравейте, спинингисти! :D

Интересно състезание се получи. Язовирът се оказа голяма циция, пускаше малко и малки риби, и то с голяма кандърма. Заинатих се и реших да го изцедя колкото даде. Така с триста зора "му взех телефона" - три вида рибки, даже двете бяха мерни! :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Компанията беше на ниво, видяхме се, посмяхме се и обсъдихме "некои аспекти" на риболова.

Ето класирането:

1. Константин Каридков - 3940 т.
2. Георги Иванов - 3640 т.
3. Бончо Янков - 2805 т.
4. Драгомир Драганов - 825 т.
5. Димитър Пеев - 595 т.
6. Павел Павлов - 570 т.
7. Митко Бъчваров - 550 т.
8. Диана Цветанова - 450 т.
9. Мартин Дулевски - 380 т.
10. Радослав Гагов - 290 т.
11. Емануил Манов - 280 т.
12. Пламен Петрушев - 120 т.
13. Христо Христов - 50 т.
14. Николай Стоев - 50 т.
15. Павлин Калайджиев -50 т.
16. Росен Велев - 50 т.
17. Пламен Тошев - 50 т.
18. Яна Трифонова - 50 т.
19. Велко Георгиев - 50 т.
20. Христо Мурджеев - 50 т.
21. Пресиян Конярски - 50 т

До виждане на последния кръг! :D
***http://www.starividri.com***
Fear NO Fish

Аватар
jazzmena
Мнения: 4378
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 168 пъти
получил Браво: 209 пъти
Обратна връзка:

Re: V -ти кръг на Спининг лига "Brother на ваша страна" 2015

Мнение от jazzmena »

Участвах виртуално и мислено бях с вас. :wink:

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спининг клуб “Стари видри””