НЕКОРЕКТНИ купувачи и продавачи

Обяви за продажба на риболовни такъми и аксесоари.
Заключено
Аватар
Pike
Домакинът
Мнения: 4384
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
Риболов: Спининг фен.
Местоположение: София
дал Браво: 2727 пъти
получил Браво: 111 пъти
Обратна връзка:

НЕКОРЕКТНИ купувачи и продавачи

Мнение от Pike »

В тази тема ще бъде публикувана информация за продавачи или купувачи, които под една или друга форма са ощетили другата страна.

==================

Стонин МаХенд - оплакване от потребител Веско: "Въпросният купувач е с ник Стонин МаХенд и в тази тема :arrow:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 31&t=67561" onclick="window.open(this.href);return false;
на 28-септември той обяви че купува от мен комплект клатушки. Каза че заминава за няколко дни за Монтана и след като се върне ще ги вземе. В понеделник на 12 октомври му писах и го питах кога ще се обади да си ги вземе, а той каза че се е задържал по-дълго от очакваното в Монтана, но в четвъртък се прибира и ще се обади. Не се обади и вчера (09 ноември) му писах и го питах кога ще си вземе клатушките. Той е получил съобщението ми, но този път изобщо не ми отговори. Смятам че изчаках достатъчно дълго и с чиста съвест мога да го определя като некоректен купувач...още повече виждам, че не му е за пръв път. В темата има вече подаден сигнал за него със сходен сценарий."

-------------------

vstoikov (като представител на Тодор) - оплакване от потребител jujistef: "След като се разбрахме за цена и останалите подробности(помоли ме да изпратя данни на СМС), каза че ще изпрати сонара! През цялото време ми обясняваше,че си е поръчал най доброто.От тогава, четири дни не си вдига телефона. Днес му звъннах от друг тел.и когато се обади(беше доста сконфузен) ми каза, че в момента го разкачвал от лодката! Попитах го защо не ми вдига и ще изпрати ли сонарът ,той ми затвори и след това повече не си вдигаше тел. Въпросният Тодор е лъжец! Това е абсолютно не сериозно,поне да ми беше казал ,че се отказва да го продава или нещо друго а не да ми затваря! Ма явно стоте лева където му свалих от цената, не е могъл да ги прежали !"

-------------------

IVAN FISHING MANIA - оплакване от потребител msotiroff: "На 21.03.'15(събота) мой приятел се свърза с въпросния продавач в мое присъствие, за да му бъде изпратена макарата. Днес получихме макарата, чието състояние не отговаря на посоченото в обявата. Естествено, я върнахме на продавача. Шпулата е много надрана и очукана, а гайката(тапата), която е от другата страна на дръжката е деформирана, най - вероятно от напъване с клещи. Тези забележки не са описани в обявата, поради което смятам последната за некоректна.
Освен това към момента на обаждането ни цената на макарата беше 180лв във Fishing-Mania и 190лв във Fishing-Bazar.com... След като продавача се убеди, че гледаме обявата във Fishing-Bazar.com я изпрати на 190лв, което също смятам за некоректно."

:arrow: реплика от IVAN FISHING MANIA:
IVAN FISHING MANIA написа:Не съм съгласен с колегата, тъй като по мое мнение описанието на макарата напълно отговаря на действителността. Също така, той няма право да ми опетнява името. Освен реалното описание в обявата, приложените снимки са професионални, с висока резолюция, за да могат да се видят и най-малките детайли по макарата.
За мен следите от употреба по макарата са наистина минимални, като се вземе предвид и факта, че макарата е втора употреба. В обявата е ясно описано, че следите от употреба са минимални и при необходимост от допълнителна информация съм посочил мобилен телефон, на който всеки заинтересован може да зададе своите въпроси и да получи отговор от мен.
Относно цената на макарата - продавачът е този, който определя цената, а купувачът има право да направи своя избор - да купи или да не купи, както и да избере мястото (уеб сайта), от който да купи.
Също така, купувачът няма право да ме обвини в некоректност единствено и само на база на своето субективно мнение.
-------------------

tonkatabg - оплакване от потребител Стонин МаХенд: "Две седмици ме разкарва из София и все нещо уж става и не идва на среща. След неизвестен брой разговори по тел. и уговорки най-накрая се срещнахме и човека ми предложи половината на обявената сума, защото нямал повече, пък и аз съм правил промоции, нали?!
Тръгнах си. Равносметката е много загубено време, безсмислено висока сметка за телефон (моята) ..."

-------------------

Жоро щуката - оплакване от потребител Майстор Саки: "отказа да си вземе пратката по причини, нямащи нищо общо със състоянието й /воблерът е практически нов, а пратката дори не е прегледана/."

-------------------

Bayivan - оплакване от потребител mbrabus: "купих кукички "kamasan" от колегата Bayivan като изрично питах дали случайно не са ментета и след като отговора беше отрицателен ги взех. Оказа се че кукичките са абсолютен боклук!Вчера бях на риболов с тях и една се счупи и 2 изкривих. Отидох в магазина в люлин на колегата Ивайло да ги сравня и нямат нищо общо, нито по цвят, нито по размер а пък да не говориме за здравина."

-------------------

Ивелина - некоректен купувач, няколко човека вече са увиснали с пратки изпратени до нея.

-------------------

SixKillerVR6 - в една от обявите посочва изрично, че "Само първият обявил в темата КУПУВАМ ще получи въдицата, ако се откаже се нарежда следващия", а в последствие без постинг в темата, на колега, който се интересува от въдицата, пише че е запазена.

-------------------

martin78 - нещата започват от 9 юни, когато в друга обява вмъква оферта за неговата въдица като споменава че и търси 50 лв. След това на 23 юни пусна самостоятелна обява, в която въдицата вече е 65 лв. След договорна на ЛС с pstst се разбират за първоначалната цена от 50 лв., с уговорката на 27 юни pstst да получи въдицата. До 30 юни ни вест, ни кост от въдицата, а martin78 не отговаря на телефона. Освен това обявата е пусната от martin78, а в самата тема отговори за това кое е продадено и кое не дава друг потребител alexi_7777, ИП-то и на двамата потребители е едно и също. На телефонът на martin78, човекът който е отговарял се е представял за Алекси.

-------------------

enduro51 (Павел Драгов) - купува влакно от обявата на Hristo_Golov, като настоява да му ги изпрати на следващия ден, Hristo_Golov му ги изпраща, но enduro51 така и отива в офиса на Еконт за да си вземе пратката. След обаждане, казва, че е бил извън града, но се връща и ще си вземе пратката, но така и не го е направил. В крайна сметка Hristo_Golov се обажда в Еконт да си пусне разпореждане за връщане на пратката, като в разговорът си с служителят на Еконт разбира, че това била честа практика на въпросният купувач Павел Драгов (enduro51), купува различни неща и после не отива да си получи, а те след време ги връщат на подателя.

-------------------

dragonfly - продължение на месец не си взема пратката изпратена му от yuri todorov. Повече от седмица не е отговарял на обажданията на yuri todorov, когато все пак са се свързали е "обещал" да си взема пратката, но това така и не се е случило.

-------------------

numerianus - в продължение на една седмица не си взема пратката изпратена му от demi.

numerianus - след коригиране опцията "отвори и плати", която yzyna е пропуснал при изпращането на пратката, numerianus спира да отговаря на лични и мобилен, и не си взема пратакта.

-------------------

koko7784 - след като с peter_ip са се договорили за цена на комплект изкуствени примамки, koko7784 си променя решението, започва да коментира отнова цената и се отказва от договорената продажба.

-------------------

batbozho - описанието на макара продадена от batbozho на zmmax не съответсва на реалното й състояние, куриерскта опция "Отвори и виж преди да платиш", не е маркирана.

-------------------

berk - не взема в продължение на седмица изпратените му от ribaria78 такъми, като в последствие ribaria78 трябва да си ги изтегли обратно и да плати още веднъж такса доставка.

=======================================================================================

:arrow: ако не познавате подателя на обявата, проверете чрез търсачката на форума, какви постинги има

http://forum.fishing-mania.com/search.php" onclick="window.open(this.href);return false; (Ползвайте опцията "Търсене по автор")

Ако въпросният потребител има само или основно постинги в подфорума с обяви, имайте едно наум.

:arrow: ако обявеният за продажба такъм е много по-евтин от реалната му продажна цена, е възможно да има скрити дефекти, които не са упоменати в описанието, да е много употребяван, да е краден или да е менте
Имаше един случай, когато за продажба бяха обявени крадени от магазин макари, имаше и случай с предприемчив "майстор", който е купувал обикновенни сакове, слагал им е лепенка или нашивка на известна фирма и след това ги обявява уж за голямата далавера.

:arrow: когато ви изпращат закупения такъм, изисквайте от изпращача да маркира в куриерската товарителница, че може да прегледате пратката преди да платите

:arrow: ако бъдете ощетен/измамен незабавно уведомете някой от модераторите или администратора за това, за да можем ние да спрем обявата/те на въпросния потрбител и да не бъдат измамени други потребители

Заключено

Обратно към “Продава”