Едно питане за хранене на пъстърва

Какво знаем за рибите? Какви са хранителните им навици? Кога се размножават? Местообитания? И още много други въпроси относно Михаля ;)
Аватар
jazzmena
Мнения: 4594
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 188 пъти
получил Браво: 272 пъти
Обратна връзка:

Едно питане за хранене на пъстърва

Мнение от jazzmena »

Получих запитване, на което може би някой ще може да отговори... Прекодирано е от латиница, затова извинете за правописа:
..... Възможно ли е да се дава на пъстърва смлян патешки фенер под формата на кайма?сварен? Искренно вярвам във вашата компетенция или хора с които можете да ме свържете. Поздрави Силвиа
Аватар
Д-р Флекс
Мнения: 8722
Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
Местоположение: София
дал Браво: 1378 пъти
получил Браво: 423 пъти

Мнение от Д-р Флекс »

Садковата пъстървата е едновременно всеядна и много деликатна, можеш да я храниш с какви ли не боклуци, и почти сигурно е, че ще измре изведнъж от тях. Затова, недейте да търсите отговор във форуми от незнайни източници, колега, посъветвайте се с професионални рибовъди. Тука сме събрани предимно риболовци-аматьори :lol:
Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 91 пъти

Re: Едно питане за хранене на пъстърва

Мнение от Plat1ka »

jazzmena написа:Получих запитване, на което може би някой ще може да отговори... Прекодирано е от латиница, затова извинете за правописа:
..... Възможно ли е да се дава на пъстърва смлян патешки фенер под формата на кайма?сварен? Искренно вярвам във вашата компетенция или хора с които можете да ме свържете. Поздрави Силвиа

Щом става дума за пъстърва, можем да я храним със всичко, което няма да и разпори корема. Виждал съм как във рибовъдни стопанства им дават мърша от говеждо место, смляна на кайма. Така, че защо да не ядът и смяни патешки фенери.
tiso
Мнения: 311
Регистриран на: Чет Яну 07, 2010 17:50
Местоположение: Габрово
дал Браво: 56 пъти
получил Браво: 174 пъти

Мнение от tiso »

Проблема не е какво ще изяде пъстървата а какво няма да изяде.
С други думи прекаленото количество неизядена храна е най лошото нещо което може да сполети една пъстърва в затворен водоем.
След 12 часа в литър вода в, която гние двуграмово парче месо се появяват милиони бактерии ,които от своя страна са причината за появяването на огромно количество камшичести. Този бульон от хищни първаци са един изключително голям консуматор на кислород.Познайте кой е ощетеният :wink:
Това е първият фатален момент
Вторият настъпва когато киселинноста на водата (ph) рязко се променя, тъй като тя се влияе от количеството разтворен кислород. Рибите ,особенно пъстървите са много чуствителни към този фактор.
Третият фатален момент настъпва когато собственикът на гьола грешно отчете ситуацията и пусне да се влива прясна вода с надеждата да обнови микроклимата

Е тогава вече става наистина мазало. Всичко е ''леш''
И накрая се стига до изводи от рода : ''от пилешките бъбречета пъстървата умира'' :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите”