Страница 1 от 3
Опушко
Публикувано на: Съб Юни 08, 2013 18:05
от Коце
Re: Опушко
Публикувано на: Съб Юни 08, 2013 19:29
от баш майстора
трЕпнем...
Re: Опушко
Публикувано на: Съб Юни 08, 2013 22:34
от Коце
кво трепериш, не знам, то е ясно...
дъбовия чипс го освежих за 30 мин във вода
жертвите /уловени в района на Кауфланд Дружба/
работи си...
мммммм...
айде лека!
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 16:39
от Златев
Страшна, дори, адска машина!
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 16:44
от Коце
Не съм отработил процеса. Има време.
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 20:00
от Златев
КОлко време държиш рибките вътре?
С баща ми първо добре оцеждаме и подсушаваме рибки, осоляваме леко, после ги окачаме да заветрят за няколко часа. После за около 45-60 мин са готови.
Провбвали сме със сайра, херинга, таранка, уклей.
Най ми допадна сайрата.
ПП
Сори, така темата отива към кулинарния подфорум, отдалечавам я от "Бивак"-а.
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 22:29
от Коце
За рибата - зависи от дебелината, 30 мин до 1 час.
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 22:51
от Златев
Уредът наистина е страхотен! Браво и за проектът и за изпълнението!
Напълкно професионален вид има!
Аха, аха и да питам от коя верига е купен.
Re: Опушко
Публикувано на: Пон Юни 10, 2013 23:35
от Коце
Златев написа:Аха, аха и да питам от коя верига е купен.
Засега е бройка номер 1.
Ако някой иска, да ми пише сопштение!
Re: Опушко
Публикувано на: Вто Юни 11, 2013 10:07
от Gogata
Да си кажем и аз.. Машинката е чудесна /поздравления/...но след няколко опушвания дъното ще се деформира и може да почне да пада от котлона..Ползвам подобна и се наложи да и правим крачета /демек да стои на пода, а не на котлона/
Re: Опушко
Публикувано на: Вто Юни 11, 2013 10:27
от Коце
Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Re: Опушко
Публикувано на: Вто Юни 11, 2013 11:17
от Gogata
Коце написа:Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Да имаше и комин и клапа.Но се убедих че,нито комина,нито клапата са нужни и я преправих само с клапа,но и нея не ползвам. Ако седи клапата отворена излиза от топлината,а топлина /температура си е нужна/за да може рибата или каквото и да е друго месо, да може да се свари,а и да се опуши едновременно.
Най добре е когато се пуши риба да е висяща,а не на скара. За да не се налага да се отвря пушилника за да се обръща. Така температурата е днаква от всички страни. Скарата я слагам само да пази ако някоя риба се откъсне,да не пада вурху стърготините.
Re: Опушко
Публикувано на: Вто Юни 11, 2013 11:44
от Коце
Те ги схемите:
Re: Опушко
Публикувано на: Сря Юни 12, 2013 19:35
от Коце
Помагайте! Нещо не правя както трябва!
Първи опит:
- Нагряване с газов котлон
- стърготините намокрени за 30 мин
- пушек здраво, горен клапан почти затворен
...месото стана с кисел привкус
Втори опит:
- нагряване с ел. котлон, степен 2-3 от 4 възможни
- сухи стърготини
- пушек умерен и сух, горен клапан отворен
...месото пак с кисел привкус
Къде бъркам?
стърготините /дъб/:
Re: Опушко
Публикувано на: Чет Юни 13, 2013 7:12
от Златев
Може би е от самата дървесина. Използвал съм най-вече вишневи клонки, накълцани на дребно и съм нямал проблем.