Опушко

Арена за дискусии на теми касаещи допълнителната екипировка за един риболовен излет или какво друго ни е необходимо освен риболовните такъми.
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Опушко

Мнение от Коце »

Представям Ви "Опушко"!

Най-новата издънка на кулинарната мисъл на гладника! С една дума - пушилня! Проектирана технологично от мен, но изпълнена от златните ръце на познат!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Довечера са тестовете! Стискайте палци!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
баш майстора
Мнения: 5803
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1640 пъти
получил Браво: 1751 пъти

Re: Опушко

Мнение от баш майстора »

трЕпнем... :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

кво трепериш, не знам, то е ясно...

дъбовия чипс го освежих за 30 мин във вода
Изображение

Изображение

жертвите /уловени в района на Кауфланд Дружба/
Изображение

Изображение

Изображение

работи си...
Изображение

Изображение

мммммм...
Изображение

айде лека!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Опушко

Мнение от Златев »

Страшна, дори, адска машина! :lol:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

Не съм отработил процеса. Има време.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Опушко

Мнение от Златев »

КОлко време държиш рибките вътре?
С баща ми първо добре оцеждаме и подсушаваме рибки, осоляваме леко, после ги окачаме да заветрят за няколко часа. После за около 45-60 мин са готови.
Провбвали сме със сайра, херинга, таранка, уклей.
Най ми допадна сайрата.

ПП
Сори, така темата отива към кулинарния подфорум, отдалечавам я от "Бивак"-а. :oops:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

За рибата - зависи от дебелината, 30 мин до 1 час.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Опушко

Мнение от Златев »

Уредът наистина е страхотен! Браво и за проектът и за изпълнението!
Напълкно професионален вид има!
Аха, аха и да питам от коя верига е купен. :lol:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

Златев написа:Аха, аха и да питам от коя верига е купен. :lol:
Засега е бройка номер 1. :lol: Ако някой иска, да ми пише сопштение!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Gogata
Мнения: 17
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 18:57
Местоположение: София

Re: Опушко

Мнение от Gogata »

Да си кажем и аз.. Машинката е чудесна /поздравления/...но след няколко опушвания дъното ще се деформира и може да почне да пада от котлона..Ползвам подобна и се наложи да и правим крачета /демек да стои на пода, а не на котлона/

Изображение
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Gogata
Мнения: 17
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 18:57
Местоположение: София

Re: Опушко

Мнение от Gogata »

Коце написа:Правилно колега. Имам стойка, но не е довършена.
Твоята и клапан има на комина...
Да имаше и комин и клапа.Но се убедих че,нито комина,нито клапата са нужни и я преправих само с клапа,но и нея не ползвам. Ако седи клапата отворена излиза от топлината,а топлина /температура си е нужна/за да може рибата или каквото и да е друго месо, да може да се свари,а и да се опуши едновременно.

Най добре е когато се пуши риба да е висяща,а не на скара. За да не се налага да се отвря пушилника за да се обръща. Така температурата е днаква от всички страни. Скарата я слагам само да пази ако някоя риба се откъсне,да не пада вурху стърготините.
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

Те ги схемите:

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Опушко

Мнение от Коце »

Помагайте! Нещо не правя както трябва!

Първи опит:
- Нагряване с газов котлон
- стърготините намокрени за 30 мин
- пушек здраво, горен клапан почти затворен
...месото стана с кисел привкус

Втори опит:
- нагряване с ел. котлон, степен 2-3 от 4 възможни
- сухи стърготини
- пушек умерен и сух, горен клапан отворен
...месото пак с кисел привкус

Къде бъркам?

стърготините /дъб/:
Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Златев
Мнения: 2184
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 955 пъти
получил Браво: 179 пъти

Re: Опушко

Мнение от Златев »

Може би е от самата дървесина. Използвал съм най-вече вишневи клонки, накълцани на дребно и съм нямал проблем.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Публикувай отговор

Обратно към “Бивак”