Лодки Highfield

Минава, големият кораб минава ...
Аватар
uniqaudio
Мнения: 117
Регистриран на: Съб Юни 01, 2013 9:13
Риболов: Риболов с харпун в крайбрежни води.
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 7 пъти

Лодки Highfield

Мнение от uniqaudio »

Здравейте на всички. От миналата година заглеждам едни алуминиеви RIB-ове, продавани у нас под бранда Highfield. По този случай вчера посетих изложението "Лов риболов и свободно време - 2019" в палата 3 на Пловдивския панаир. Между другото е отворено и днес до 14 часа, когато изложението приключва. Това, което ме привлича към тази марка е НИСКОТО тегло. Колкото на обикновенна надуваема лодка с твърдо дъно. 52кг. за модела UL340, което значи ултра леки с единично дъно (тази е най-дългата), 68кг. за CL360BLT, 72kg. CL380BLT, като последните две са с двойно алуминиево дъно. Термично заварени, а не лепени. С чудесен силно издаден буртик по бордовете. Интересът ми е продиктуван и от това, че миналата есен завършихме сезона в Гърция с едно леко крушение върху подводна скала при вълнение 4бала в нищото, в резултат на което на плата на дъното на Зодиака се появи симпатична цепка с дължина 25см. Той се напълни с вода и бавно и безславно се добрахме до най близката марина на около миля от мястото на инцидента, отдалечена на 24км. по суша от изходната ни база.
Та питането ми е има ли някой от форума, който притежава такава лодка от няколко сезона и какви отзиви може да даде за нея. Ще бъда благодарен за всякакви коментари.
CL380BLT.jpg
CL380BLT.jpg (146.5 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Който може, прави го. Който не може, учи другите.

vladko33
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 05, 2019 15:24

Re: Лодки Highfield

Мнение от vladko33 »

Не притежавам, но миналата година имах сериозен интерес да закупя такава. По света са сравнително непознати, въпреки немското име и потекло, се правят доооста по- на изток. Теглото наистина е доста ниско, качеството е сравнително добро. Имаше доста писано по руските форуми за тези лодки, поразрови се там. В Ютюб имаше и клипчета на завода , както и на процеса на изработка

Sarsema
Мнения: 3
Регистриран на: Пет Ное 01, 2019 19:27

Re: Лодки Highfield

Мнение от Sarsema »

Купихте ли си лодки и ако да какви? И аз се интересувам от Хайгфиелд.

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”