Емка,всички знаем че сома винаги плува под жертвите си

Всеки боравил със сонар го знае това и поради тази причина винаги аз специално гледам воблера да ми е на нивото на храната.Демек,като видя дребни рибки а под тях голяма,ми става ясно кое какво е и воблера гледам да отиде даже малко под сомската храна.Така,вероятността сома да атакува първо воблера е много голяма
Да ви кажа честно,вече ми омръзна да се джафкам тук с тоя и ония,вече ме заболя главата от тази тема и викам да се спасявам.Кай-каквото научил-научил.Да е к.р да му го вкараш,акъл не се вкарва лесно мамка му.Само ще кажа на тези които не вярват в това че сома си вижда че подценяването и на най-малките подробности,води до екскурзионо летуване при всеки риболов,екскурзия от единия до другия край на водоема - без риби или поне не това което търсят.Така че,аз приключих,това което съм забелязал,налучкал или научил,потвърждава за мене че сома си вижда достатъчно за да ми вземе воблерите и сега очаквам само сезона за да ги мяткам а вие си спорете
Как да у друго яче като аквариума е точно колкото е голям сома бе

Щом аквариумите и тестовете в тях са критерий,ок !!! Ломски,и от мене нищо лично,но ще си останеш дърво,пиши си глупости,това нито ще ти помогне в сомоловенето,нито ще те направи генерал.аз за себе си съм научил каквото трябва,за това имам по 7 сома на риболов - доказано със свидетели и то на тролинг

Това ако не означава че знам за какво става въпрос,здраве му кажи.Продължавайте да отричате очевидни и доказани многократно от наблюденията на колегите неща и ще си пишете години на ред само глупости