относно лидер и типет

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
Аватар
snoopy
Мнения: 6
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 16:40
Местоположение: Бяла Слатина

относно лидер и типет

Мнение от snoopy »

Хора, вчера ми беше първия мухарски риболов и бих казъл, че доста добре се справих (с хвърлянето само) защото беше много ветровито. Абе общо взето се понаучих (доколкото е възможно), но така и не разбрах кое от двете е плетеното (конусовидното) влакно - лидер-а или типет-а. Оставам с впечатлението, че е типет-а. М/у другото днес си поръчах и (макаричка - Summit Fly 6/7, шнурче - Professional fly line DT 6 и backing - че), добре ли ще се отрази на тази комбинация една Cortland GR2 Fly 6/7 na 2,70 или да си търся нешо друго. Моля за съвет.

daniel
Мнения: 225
Регистриран на: Чет Мар 30, 2006 10:10
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от daniel »

За такова колче бих предпочел ВФ шнурове но това си е мое мнение.
Плетен е лидера ако ползваш плетени лидери, има и монофилни (по добрите според мене) макарата става, вф шнура трябва да е 7ми клас.
Въдицата е дълга и висок клас за БГ е малко голяма за това ДТ не е нужен, би свършил работа ФВ шнур та все пак да може да гониш дистанции - ако са нужни.
Не си мисли че толкоз лесно ще се научиш да мяташ :) вземи си задължително очила за да не си забиеш някоя муха в окото без да искаш, че ги вадят в пирогов. имам си жив пример от едно приятелче ...

Поздрави
Work is for people who don't know how to fish...

Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”