СраНота...

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
Мунчо
Мнения: 16505
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 343 пъти
получил Браво: 833 пъти
ЛС/Мейл:

СраНота...

Мнениеот Мунчо » Чет Мар 09, 2017 14:45

Мили другари!
Толерантният мухарски форум възкръсна - нека не го оставим да потъне в забвение отново! Всеки по нещо дребно да драсне - все ще му влее свежа кръв... Вярно, че вече има много по-бързи форми на комуникация, но някак се губи чара на епистоларното общуване, пък и ние сме люде отлежали подобаващо, че да се поддаваме на прекомерни модернизми...
И аз съм за бой в това число - влязох да пусна една обява за дублирана стъклена мухарка и ми стана много криво като видях, че никой не е писал вътре от месеци...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
D-r Kosio
Мнения: 1238
Регистриран на: Сря Апр 06, 2005 10:25
Риболов: Fly Fishing , Ice Fishing
Местоположение: Sofia
получил Браво: 52 пъти
ЛС/Мейл:

Re: СраНота...

Мнениеот D-r Kosio » Чет Мар 09, 2017 19:11

... толерантен, но избирателно... :lol:

Мунчо
Мнения: 16505
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 343 пъти
получил Браво: 833 пъти
ЛС/Мейл:

Re: СраНота...

Мнениеот Мунчо » Сря Мар 15, 2017 11:20

Аз мисля, че няма база за сравнение с който и да е друг. Избирателността не бива да се смесва с други неща...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
jagger1
Мнения: 2506
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 377 пъти
получил Браво: 285 пъти

Re: СраНота...

Мнениеот jagger1 » Сря Мар 15, 2017 14:54

Мунчо написа:Мили другари!
Толерантният мухарски форум възкръсна - нека не го оставим да потъне в забвение отново!.....................................
.................................................


Мунчо написа:Аз мисля, че няма база за сравнение с който и да е друг..........................


Уточнявам, че нямам профил и регистрация в другите мухарски форуми, но им хвърлям по едно око от време на време, като ГОСТ.

Ице, огледай се. Кои са тези, които основно пишат по другите форуми? Не са ли едни и същи? Толереантност и избирателност. Дали не е еднакво за всички форуми??? То май нещо подобно като онази реклама с коня и дезодоранта - рекламират, рекламират дезодоранта и накрая показват коня и ездача седнал обратно :D :lol: :shock: :roll: :oops:

Само за размисъл: Какво толкова много има да си делим? Бланките с които всеки сам си лови ли? Мухите с които всеки сам си лови ли?, Дестинациите ли?, Бензина или нафтата ли? Макарите ли? Гащеризоните ли? Елеците ли? ........

Казал някой нещо, рекъл някой нещо, направил някой нещо като опит да сподели, прочел някой нещо - споделил, решил някой нещо, че иска да хване мухарка и пита нещо, пуснал някой мухица за да я сподели - с добри чувства, пуснал някой репортаж - с добри чувства, решил някой да експериментира - с добри чувства, споделил някой световен опит - с добри намерения, похвалил се някой - с добри чувства .......... И какво? Какво четеш в последствие? Говоря за всички форуми?

Погледни най-отдолу на въпросния толерантен и избирателен форум, който Роската се опитва да съживи (С голямо уважение към Росен). Я виж датите на публикуваните няколко мнения, откакто е съживен форума. После виж на 05.03.2017 г. - едновременно 49 посетители!!! И нито едно мнение!!! То май ти, Ице си последния, писал. Изключвам Росен, който от време на време сам пише и Ради Палазов, който се опита да вдъхне малко живот на форума. Друго??? Други???

Хайде сега погледни и по другите форуми и лични блогове. Нещо да си забелязал? Някакво движение?

Чест прави единствено на д-р Косьо, на Росен и на Мънков, че обновяват поне на някакъв период блоговете си. Другото е умряла работа.
Чест прави и на Док, на Орхан (Дунавски) и чат-пат и на Драго, че пускат по някоя мухица в този форум, който може би единствен още е що-годе жив.

Има още един форум, в който се поддържа искрицата на споделянето - на Радо. Ама и там само двама-трима - все едни и същи. И то все по-рядко.

И пак питам: Какво делим? Мухи, мухарки, макари, реки, язовири, дестинации, личен опит, знания, интереси ........ ????

Да споделиш не е грешно или обидно. Обидно и грешно е да не уважаваш мнението и споделеното от другите - дори и когато не го възприемаш. Обидно е да не приемаш другия начин на мислене. Обидно е за теб самия - който не го приема, а не за другия, който не приемаш!!!

Индикациите във форумите не са от днес или от вчера. Можеш да го видиш във всеки форум, независимо от неговото наименование или присъствие.

Все пак сме в БГ.
Живи и здрави на всички. Споделянето не е задължение. Хобито също не е задължение. Това са неща, които всеки сам трябва да ги носи в себе си. Както и стремежът, да се извлича положителното, а негативите - в кошчето. Другото е тормоз и мазохизъм, бла-бла. :D :wink:

Всеки сам си преценява, дали да споделя или не. По същия начин, всеки сам си преценява, дали да чете или не. ДЕМОКРАЦИЯ :lol:

Пожелавам на всички повече прекарани i красиви мигове сред природата с мухарка в ръцете. Пък ако някой реши да сподели каkвото и да е - добре дошъл. :tup: :fish15: :fish1: :fish3:
На всички с муха в главата - :11:

Cougar
Мнения: 2369
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 3:05
Местоположение: Terrace, BC
дал Браво: 223 пъти
получил Браво: 1358 пъти

Re: СраНота...

Мнениеот Cougar » Чет Мар 16, 2017 8:18

Мунчо написа:И аз съм за бой в това число - влязох да пусна една обява за дублирана стъклена мухарка и ми стана много криво като видях, че никой не е писал вътре от месеци...


То май от години вече е така. Няма въпроси , няма споделяне. Но тенденцията и в международните форуми е същата.
Репортажи от места и улов е ясно защо няма, въпреки че по неясни приини това не е така изразено в темата за спинингов риболов.

Може би хората вече нямат време да пишат докато работят на по две работи да свържат двата края. Може би не ходят и на риболов. Може би всичко вече знаят и не стоят на компютъра да задават въпроси. Времената се менят и това е нормалния ход на нещата.

Аватар
D-r Kosio
Мнения: 1238
Регистриран на: Сря Апр 06, 2005 10:25
Риболов: Fly Fishing , Ice Fishing
Местоположение: Sofia
получил Браво: 52 пъти
ЛС/Мейл:

Re: СраНота...

Мнениеот D-r Kosio » Чет Мар 16, 2017 15:32

Хм..., форумите не са просто източник на знания, а далече по-широка платформа. Основата е, че зад всяка информация има конкретен човек, който я е сътворил, изровил, добавил и прочее... т.е. това е лично верифицирана информация, която се споделя с опрелена идея. Интернет е богатство без дъно..., но това, че все някъде има нужната информация, не означава , че е достъпна, лесна и и употребима. Живият контакт с нищо не може да се замени. Има и китайски мъдрости по този въпрос..,че не е важно, какво ти дават, а по-важното е кой, кога ти го дава.. ,`ма това е допълнителен аспект. Форумът е нужен за конкретика - днес, сега, точно тук и точно с това..... т.е. конкретни въпроси, конкретни решения, с конкретни хора и веднага - на място... Супер, а !?
Има какво да се пише и има какво да се обсъжда. Случва очакваното. Оставям в размисъл за "защо", макар да знам.
Само ще констатирам, че виждам инструмент с голям потенциал, който "ръждясва"... Дали, защото е обществен ?! Незнам.. :shock:


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта