С мухарка по притоците на Струма

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
Аватар
jagger1
Мнения: 2822
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 518 пъти
получил Браво: 546 пъти

С мухарка по притоците на Струма

Мнение от jagger1 »

Панаирът по празниците премина. Понеделник, 10.09.2018 обещаваше хубаво време и липса на навалицата, характерна за празничните дни.
Доста се двоумих, дали да се размърдам малко, или да се отдам на ежедневните си скучни дейности, защото часовникът показваше вече 11.30 ч. Нито за работа, нито за риболов. Ама като си помислих, че работата е скука, а риболовът, дори и за кратко е емоция и релакс, решението си дойде от самосебе си.

Бързо събрах най-необходимото - мухарката, елека, ботушите и тихо се изпързулих към бъгито, да не ми тръснат в последния момент някоя "неотложна" работа за деня. Неотложна работа винаги има, щото ние, пенсионерите трябва винаги да сме в бойна готовност и да свършим онова, което другите не искат да свършат. Щото, ние пенсионерите, имаме цялото време на света и във всеки момент сме на повикване - като линейки за спешни работи :D . Даааа, ама НЕ. Ние не сме я свършили работата през всичките тези години, когато сме работили, та сега ли? Но пасаран!

И така, бъгито бързо се изнесе към набелязаната цел. Има няма 30-35 мин. и вече бях на "обекта". Още 5-10 мин. да скоча в ботушите и да развия шнурчето, да наглася камерата и да "паркирам" пред вирчето. Ами това е.

Другото - в клипа.
Приятно гледане и накрая пак малко Ролинг Стоунс.
https://youtu.be/79KGDbpmPac
За около 4 часа се "здрависах" с над 30 клена и кленчета, преобладаващо малки, но бях поздравен и от добри екземпляри. Снимах до падане на батериите и после захвърлих камерата, като се отдадох на играта с хитреците.

Работещите мухи за деня бяха: за пореден път една модификация на жълтата оса, един зелен имърджър във вариант на суха муха от микропореста гума, Диканският скакалец, няколко мокри мухи, няколко нимфи - имитации на бял червей и на кадис от латекс или в дъбингово изпълнение с червени месингови глави, както и на имитации на суха, летяща мравка в стил Ервин Тибед.

Поздрави. :tup: :fish15:

Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”