Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
Аватар
jagger1
Мнения: 2557
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 393 пъти
получил Браво: 317 пъти

Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Мнениеот jagger1 » Сря Ное 21, 2018 15:10

Тази техника е разновидност на техниката за изработване на удължени телца за сухи мухи от микропорест материал чрез използването на игла. Разликата е в това, че след закрепване на микропорестия материал и неговото сегментиране върху иглата с конеца, както това се прави и при традиционната техника, при тази техника следва внимателно загряване на микропорестия материал от всички страни с помощта на запалка или газова горелка. Конецът не трябва да прегаря в процеса на загряване. Това се прави с цел трайно формоване на сегментираното тяло. Разтопява се само повърхностния слой на микропорестия материал много внимателно, който след изстиване запечатва формата на сегментите. След загряването, при тази техника конецът се отстранява по обратния ред на неговото навиване и остава само формованият на горещо микропорест материал.

Това позволява при изработването на съответната муха, в зависимост от модела й, да скъсяваме сегментираното тяло без опасност да развалим неговата форма. Несегментираният участък може да бъде оставен за изработване на корубата (кутийката) на главогръда или да бъде също отстранен в зависимост от това, каква муха искаме да изработим.

При традиционната техника, конецът не се отстранява и формата на телцето (сегментирането) е зависима от него, т.е. ако бъде скъсено тялото, ще бъде срязан и конеца, което води до разваляне формата на сегментите.

Удължено микропоресто тяло (Extended body) за сухи мухи, изработено чрез нагряване.
https://youtu.be/TttS253CMwo


Аватар
d_nikolov
Мнения: 583
Регистриран на: Пон Окт 08, 2007 14:16
дал Браво: 359 пъти
получил Браво: 219 пъти

Re: Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Мнениеот d_nikolov » Чет Ное 22, 2018 9:30

Техника която дедо Оли показва при мухикана ми се струва по удачна. Разбира се всеки е свободен да връзва както му е удобно и интересно но лично аз се придържам към наученото от Оливър Едуардс.

За всеки случай линк:

https://www.youtube.com/watch?v=UYig4fZjcMs

:tup:

Аватар
jagger1
Мнения: 2557
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 393 пъти
получил Браво: 317 пъти

Re: Удължено микропоресто тяло за мухи SBS

Мнениеот jagger1 » Пет Ное 23, 2018 9:56

Двете техники взаимно се допълват и тук не става въпрос за по-добра или по-лоша. Всяка от тях си има предимствата и недостатъците.

При традиционната техника, ако се фиксира опашка, тя се фиксира с конец и конецът е този, който задържа формата на сегментите. При тази техника, не можеш да скъсяваш готовите телца, защото ще бъде срязан конеца и сегментите ще се загубят. Освен това, при събуването на готовото телце от иглата, конецът се отпуска.

При техниката на формоване на телцата с нагряване, конецът служи само за запазване на формата на сегментите до нагряването. След нагряването, конецът се премахва. Готовото телце може да се скъсява където поискаме според моделите мухи, без опасност от разваляне на сегментите. Недостатък за мен е че ако искаме да изработим телцето с опашка, опашката трябва да се залепи.

Та пълно щастие няма :D


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта