Страница 1 от 10

Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Нед Сеп 21, 2014 19:50
от LVitchev
А някои хора си направиха ракията,напълниха няколко бидона,сложиха им и катинари че много изедници и КОФПОМПИ има наоколо,ще изсмучат ракията и ще налеят вода хахахахаха Оф,свърши се,направих 350 литра Сливова - почти Троянска.На 1400 сливи,сложих 20кг захар и извадих 260 литра перфектна ракия,разредих я до 48 градуса и я оставих да видим колко ще падне.И кво стана сега,преди пиех чат-пат сериозно и не правех ракия,сега вече спрях да пия и взех ракия да права :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Нед Сеп 21, 2014 20:35
от quietriot
Кога да идваме с геле?

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Нед Сеп 21, 2014 21:09
от LVitchev
Когато искате,обаче си носете по два черни дроба в запас :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Нед Сеп 21, 2014 23:06
от franko
Аз артисах тази година.От много риби ,ще пия сега на ...

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 0:06
от Anton_65
Аз пък направих, не манджа с грозде а грозде с манджа :lol: поради ред метеорологични причини тая г. всеки изгоря с лозета и т.н. и търси алтернатива,та мойта е вместо пълни бидони с грозде за ракия,полупразни :lol: но сложих заместител и количеството пак е в график и норма :D ,намачкано грозде повече, после ред круши,два реда изсъхнали смокини :D ,ред сладко от дюли,ред сладко от ягоди и череши(жената малко се сърдеше за сладката ама кой я е..ва в калбалъка,че тук говорим за направата на животоспосяваща течност :D :lol: ) всичко което разбъркано с точност,прецизност и оставено на 27 пр. захарност :wink: още втория ден тия бидони зашумяха с един галещ ухото звук :D днес кипнаха и се надървиха,абе красота и перфектен звук :D ,даже бях седнал до тях на столчето уж за малко да се любувам на гледка и звук,и забравих да стана :lol:
п.п. за непросветените дето ще кажат,гроздето ферментира бавно а плодовете бързо.....едното е за сметка на другото :wink: плодовете ще почнат да ферментират но гроздето ги успокоява и забавя и всичко е в график :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 0:29
от Vid
Ракията е една- гроздова и точка.
Все останало са си експерименти във варенето...... То и от карпуза и каунь става ракия, ама каква? :lol:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 8:30
от Anton_65
Anton_65 написа: поради ред метеорологични причини тая г. всеки изгоря с лозета и т.н. и търси алтернатива,
Вид,това прочете ли го и асимилира....
естествено че чистата гроздова(винената пък е номер едно) е най хубавата ракия,спор няма,и аз си я тача най много,но понякога по независими от нас причини правим неща дето не ни се правят,но трябва :wink:
от горейзброените от мен плодове поотделно става чудесна ракия,от дини,картофи,мушмули,дренки ,ябълки и миризливи обувки :lol: пак ще стане ракия :lol: но който иска да си я пие :mrgreen:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 8:35
от franko
На мен пък друго,не ми се връзва от разказа ти :P .
и оставено на 27 пр. захарност :wink: още втория ден тия бидони зашумяха

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 8:40
от Anton_65
Заповядай,даже и клипче ще направиш :wink: днес е 4 - ти ден и са дигнати като на тийнеиджър :lol:
а дали вярваш или не си е твоя работа.....
на 27 пр. по бързо завира отколкото на 29 пр.но не ми се впуска в безсмислени спорове,кой колкото иска да я оставя

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 10:55
от franko
На 27 трудно(бавно) ферментира!!Идеалното е 20 ако не правиш вино :idea: :idea: :idea:.
Останалото над двадесет,ще ти е остатъчна захар и ти е вътре ако не използваш дрожди и активатор.
За сведение ,миналата година материалът ни от сливи беше готов на осмия ден,а на десетият бяхме с Бранко на казана.Ако,ще ги мерим :D

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 11:25
от Anton_65
ами вместо да гоните разни Моруни,да бяхте отишли с Бранко да друснете някоя закъсняла,не закъсала :lol: дърта слива :D нищо, от царевица,ечемик и жито ще си направите,кума ми от едно зареждане с матерял 3 пъти вари,като добавя само захар и вода,другото си седи,ще кажеш пак че не е вярно :lol: че си един Тома неверник :D
стар казанджия ми е говорел че даже и на 14 пр. било хубаво да се оставят

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 11:27
от Anton_65
franko написа:На мен пък друго,не ми се връзва от разказа ти :P .
и оставено на 27 пр. захарност :wink: още втория ден тия бидони зашумяха
Опааа, объркал съм 1 цифра и от там дойде всичко, затова Франко реагира,извинявам се,грешката е моя,на 17 пр. ги оставих затова са така весели още 2 - я ден :lol:
на 27 имаше да си чакам,чакам и накрая щяха да заковат на 10 - 12 и да не свалят,и ще мухлясат,ял съм го навремето та знам

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 11:35
от LVitchev
Обичам троянска сливова и точка хахаааа Пийте си гроздовата,нямам претенции на не я долюбвам :) Нещо като блондинка и брюнетка ми идват хахаааааа Демек,падам си по брюнетки със хубави задни части хихиии :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 12:05
от quietriot
Мда аз затова пукам кайсиева от години

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Пон Сеп 22, 2014 22:12
от Поморийския
LVitchev написа:Обичам троянска сливова и точка хахаааа Пийте си гроздовата,нямам претенции на не я долюбвам :) Нещо като блондинка и брюнетка ми идват хахаааааа Демек,падам си по брюнетки със хубави задни части хихиии :tup:

Любо в тоя момент съм в тоя район казвай колко ракия да ти взема :D :tup: