Страница 9 от 10

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Нед Ное 02, 2014 19:16
от quietriot
stancom написа:Компромати няма ли :roll:
Има във фейсбук,гледай там, тука няма смисъл.

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Вто Ное 04, 2014 20:13
от Anton_65
Малко със закъснение пиша - уважихме събирането,леко инцидентно че бях на казан сабахлен по първи петли и нямаше как да останем и до другия ден но за час два пак си направихме приказка,повече с Франко де :D говорехме си за сомове,той повече аз го слушах :D едно време аз говорех, а мен ме слушаха :lol: както да е,та по същество,отидох на казан и всичко си тръгна по реда,както се наслаждавахме всички на ракията дето излизаше от чучура тънка като п..кин косъм :D се заговорих с комшията до мен,гледах го като сипваше матеряла,но правеше преварка и го гледам сложи накрая и 1,5кг.- едра готварска сол вътре :roll: а сега де,слушал съм какво ли не, но такава подправка не,питам го защо и нещо опасност,вика вече ми омръзна да обеснявам но си каза всичко :D та солта когато се правело преварка избистряла ракията :roll: и като му тръгна тая преварка,тоя налива в 10 л. туби от вода а тя една бистра...няма да казвам като на какво :D майтапа настрана но толко бистра ракия сефте видях,изворна вода не го дига,по пътя на логиката има логика,понеже по Дискавъри са давали канче солена вода покрита с найлон,се изпарява само чиста вода,та и казана е същото,но докато човек не види,пипне или пийне не вярва :D

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Вто Ное 04, 2014 20:14
от Anton_65
Забравих и друго, след направата на ракията много интересно по време на отлежаването,но това ми го каза един колега дето ракията му е мехлем за душата :D та тоя шмиргел ми разправяше,като остави ракията в бидона да отлежава пускал попмичка от аквариум вътре да бълбука и я върти през времето за отлежаване,така по бързо отлежава и стареела :roll: питах и казанджията и го потвърди,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Вто Ное 04, 2014 23:59
от LVitchev
Антоне,нали опита ракията ми каква съм я направил,направо съм се гипсирал даже и не помня кога съм си легнал че даже и не съм ви разбрал кога сте дошли.Ама ние с Васко почнахме от 10:44 сабалян,тоя пущ не е спал да тръгне от София за Езерово хахахахаха Та що се отнася до помпички,момпички е ясно,знаем го.В джибрите обаче преди да заврат се слага заедно със захарта и лимонена киселина,това знаеш ли го майна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Има си тарикатлъци но най-големия е да не слагаш джибрите с костилки,листа и други боклуци вътре да врът,от 1500кг материал да са паднали случайно в бидоните десетина костилки,всичко друго беше извадено и премахнато ръчно.Материала беше смлян предварително на каша и на всичкия този материал съм сложил 20кг захар само а можех да сложа повече и щях да направя ако искаш и 500-600 литра ракия.Направих обаче по-малко но качествена както вика Гочето Лисецкия ракия "СЛ" демек - Служебна,само за отбрани приятели :lol: :lol: :lol: Надявам се да ти е харесала и като тръгнеш да правиш да ми се обадиш да ме питаш как я правя :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :tup: Поздрави помощник капитана от мене :wink: :wink: :wink:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 9:28
от Anton_65
Разбрах аз че е твойта :D ,много е хубава и пивка,нищо че е малко силна,но въпрос на вкус,ама кажи сега майна какво още си сложил,че помощника като пийна 50 гр. нещо много ме заобича на връщане,та ме натисна в колата :lol: няква любовна билка ли,що ли :D Франко и Бранко и те се гледаха скришно :lol: ,та единия отиде да постеле спалнята,другия се дърпаше ама и той отиде накрая :D

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 9:36
от franko
Anton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава :tup:
Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракията :D
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй :P

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 9:44
от petro_op
Аз последните 2-3 месеца голяма греда , на баща ми гроздовата зле, от двама видни майстори сливова - пак зле, от Сърбия ми донесоха 5 кила сливак и 3 кила дюля отново зле. Хич не ми върви на ракия тази година :shock: :oops: :oops:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 9:59
от franko
Пешо, всичко зависи от залагането на джибрата.Там е тънкият момент за добра ракия.
Заложиш ли добра джибра и грижиш ли се за нея,резултата не закъснява.Другият момент е да отделиш първака(1л/100л) и да събираш ракията до 50* :wink: .

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 10:07
от petro_op
Фране аз не съм се и опитвал да варя ракия, прост консуматор съм. :lol:

И друг път сме говорили на темата.

Големия майтап е,че както ви се оплаквам във форума и един колега сърбин вижте какво ми пише :lol: :lol: :lol: :lol: точно на време :lol: :lol: :lol:

[09:51:58] Vladimir Stanic: Pesho, znaesh li kvo e Viljamovka?
[09:52:09] Peter Petrov: da
[09:52:18] Peter Petrov: Krushova rakija
[09:54:14] Vladimir Stanic: imash podarak, in my car

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 12:45
от te4osoma
franko написа:Пешо, всичко зависи от залагането на джибрата.Там е тънкият момент за добра ракия.
Заложиш ли добра джибра и грижиш ли се за нея,резултата не закъснява.Другият момент е да отделиш първака(1л/100л) и да събираш ракията до 50* :wink: .
Е това е истината :tup: кратко ясно и точно,аз само бих добавил и много добра хигиена на бидоните и правилното им измиване и ПОДСУШАВАНЕ след жибрите...

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 12:56
от Anton_65
franko написа:
Anton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава :tup:
Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракията :D
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй :P
Никой не слагам или го слагам :lol: че не знае как се вари,но има неща дето не сме ги знаели,нали затова си пишем тук за ракий :D а ти впредвид количеството матрял и захар си отличник :tup: ,можеше още малко да изцедиш ама другата г.питах за 4 - ти за теб и казанджията потвърди,щях да мина преди обед да ви видя ама отидох от нощна на 40 - то уж за малко....и да тръгнаха едни хубави тлъсти каракуди по кило забравих за вас :D
и аз съм доволен,квото сложих изкарах по каталог, че даже и малко бонус,но това от на жената сладката :lol:
въпрос към по знаещите,на 10 л. колко грама глицерин се слага,за по лесно смятане относно цялото количество,и преди да се разреди или след това се слага

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 15:12
от ilian iliev
Много е важно при ракийте е да заложиш на качество, а не на количество :wink:
Тогава се получава така наречената СЛ /служебна/,за приятели :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 19:52
от Поморийския
franko написа:
Anton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава :tup:
Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракията :D
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй :P
Фране скрий 1л да я пробваме догодина :D :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 19:52
от Поморийския
franko написа:
Anton_65 написа:...,абе фатки много има дето не ги знаем, но със споделяне се научава :tup:
Донка,мен не ме вкарвай в това число.Знам всичко за ракията :D
Вчера се върнах от казана,та резултата е от 220кг "Булгар" и 50кг захар-75л ракия на 58* +25л на 27* патоки за догодина.
Такава ракия съществува, само в мечтите на онзи шмиргел дет ти е разправял за туй,онуй :P
Фране скрий 1л да я пробваме догодина :D :tup:

Re: Направихте ли ракия бе хахахааа

Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 22:16
от franko
Тук да няма ехо бе :lol: .
Митеее,чуууух тееее,ще запазяяя.Аре вместо да ти отговарям два пъти и така става :D .
Anton_65 написа: колко грама глицерин се слага,за по лесно смятане относно цялото количество,и преди да се разреди или след това се слага
Дончо ,дозата глицерин е 2мл на литър ракия,а аз слагам по 0.5-1мл.Слага се в разредената ракия.