Страница 10 от 10
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Сря Ное 05, 2014 23:39
от xaznata
Фране много шекер майна да не маа тиквата после.Аз на 600 кила булгар от Сандански 50 кила захар .При захарност18 процента.До тук сме сварили 1/3 от джиброка и сме на околу 80 литра мешавица. Виното сме извадили към 80 литра и на препека бухаме и него та да си остане аромата на грозданката.Абе с една дума кой си може да си цоцка и си прави табиета на варене.Ама за Пешо нема да е копал
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Чет Ное 06, 2014 0:16
от brandon76
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Чет Ное 06, 2014 8:51
от Anton_65
ракийте ги оправихме
,дай да говорим за киселото зеле,как,що,някви фатки при налагането и т.н. и най важното с какво да се яде като стане
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Чет Ное 06, 2014 9:33
от xaznata
Аз го мачкам с ракия
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Чет Ное 06, 2014 9:37
от petro_op
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Чет Ное 06, 2014 17:40
от LVitchev
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Пет Ное 07, 2014 9:34
от Anton_65
Ами затова питах за зеле и зелева чорба,че с тия нови ракий да ни се отвори халката някой път,ще търчим сабахлен да лочим зелев сок от чучура
дето се претаква, слушал съм за кочани чаревица,хрян и т.н.и на 10 л. вода 400гр. едра сол,това било мярката,иначе аз си го правя от г. както си знам,но нещо ново не е излишно
като оня виц,един питал друг,е..беш ли още жена ти,другия му казал 20 г. я е..бах,стига и толко
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Пет Ное 07, 2014 22:31
от LVitchev
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Пет Ное 07, 2014 22:41
от Anton_65
темата от ракиена стана туршиена
но едното върви с другото,няма лошо
има една фатка като омекне зелето да се сложи и си остава на това положение,повече не омеква и не се лигави,та като стане готово и като хване цвят, се слага Натриев бензоат,на 30 кг. зеле примерно около 20 гр.не повече че придобива леко металически вкус,след тази интервенция,цвета изчезва и се избистря водата а зелето търпи до пролетта,даже ракията се изпива
а то си седи горкото сирак, че няма с какво да се преглъща
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Пет Ное 07, 2014 23:10
от te4osoma
това твърдо не го препоръчвам ,който тури натриев бензонат ,веднага усеща разликата от преди ,и след
и следващата година нищо не туря...всичко се ползва докато му е времето
кат се стопли на пролет на мен не ми е до зеле вече.
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Съб Ное 08, 2014 7:06
от Anton_65
затова казах че не се слага много,има си мярка,като се предозира тогава променя вкуса,Бензоата го слагат да премахнат отгоре плесента,колкото и дебел плесен и цвят да стане,това го разгражда,също избистря чорбата за по леко хлъзгане сабахлен
Re: Направихте ли ракия бе хахахааа
Публикувано на: Съб Ное 08, 2014 9:14
от LVitchev
Течо е прав,никакви химикали,никакви лайна вътре хахахаа Като свърши,ще свърши,ще ядем пържоли ...