Що е то Feeder leader?

Велислав
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Юни 03, 2020 15:16
Риболов: С интерес основно към мач, фидер, болонеза.

Що е то Feeder leader?

Мнение от Велислав »

Привет, професионалисти и любители на фидер риболова! Започнах да оборудвам първият си фидер-пикер 2.70м, евтин Формакс до 40гр.

Съвсем в реда на нещата и любопитството започнах да купувам всякакви неща(бюджетни)свързани с този стил, изгледах де що има видеа на български в ютюб. Цел на риболовите ми няма да бъдат трофейни шарани. Предпочитам интензивния риболов на всякаквите по-дребни видове риби по реки и язовири.

Видях на регала в рибарския магазин влакно Фидер Лидер с флорокарбоново покритие, с размер 0.18мм, 4+кг издръжливост.

Изникнаха два въпроса в съзнанието ми - става само за поводи(но защо тогава не се казва просто флорокарбон?)или и за направата на прословутия монтаж с усукан повод против оплитане или други монтажи, защото действително влакънцето е твърдо на пипане, без разтегливост?

Писах в интернет. Излизат ми само теми за шок лидери, но това не ми се вижда да е с такова приложение. Все пак е едва 0.18мм, а имаше и по-тънки размери.

Имам един мой логичен отговор - твърдо е, за да отчита кълванетата по-лесно. Но отново следва въпрос - ще работи ли с монофилно фидер влакно 0.22мм(такова си купих за основно) или ще иска супер тънък плетеняк?

Знам, че експериментите на вода са едно от решенията, но съм нетърпелив и ми е интересно мненията на хора с по-солиден опит във фидера.

Предварително благодаря за мненията ви. Наслука!
Аватар
outsider
Мнения: 2512
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 70 пъти
получил Браво: 2763 пъти

Re: Що е то Feeder leader?

Мнение от outsider »

Изображение

На мен при търсене ми излизат основно поводи. И понеже 0.18 и по-тънко действително не е влакно за шок , предполагам че точно за поводи става дума . Не обръщай вниание на маркетинга , ходи по -често за риба , и задавай всички възможни въпроси , все с нещо ще помогнем. :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
2018: IIIII
2019: IIIII IIIII II
2020: I
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”