Домашните трохи на Жоро Слайдера
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Домашните трохи на Жоро Слайдера
Как аз /разбирай Жоро Слайдера/ си правя леки трохи. Вземам няколко преоценени хляба от магазина, настъргвам трохите със ситото за захранка, после ги поръсвам с боя за яйца, бъркам и чак тогава пръскам с пулвелизатора. Получават се различни по големина трохи, приятно влажни и добре оцветени, не се мачкат, а се настилат за да изсъхнат. След това леко ги запичам във фурната.
Получава се това :
Тук съм ги разделил на по едри и дребни. Едните ги ползвам за бабушки и уклеи, а другите за платики и шарани. Още са влажни, съвсем пресни.
Ползвам ги предимно при риболов от повърхноста до средните слоеве, пак си зависи в кой етап на разбъркване се добавя в храната.
Тежките трохи се правят по следния начин. Взема се мекото на хляба и се разбърква с боя и вода, но се мачка добре, за да стане на тесто!!! После се настила и се чака да изсъхне или се запича. Трошим ги и са готови за риболов.
Тези трохи се ползват за реки с по бързо течение и за дънни захранки на язовир.
Снимки на тези трохи нямам щото тъй
Не си правя големи количетсва за да не се развалят, да речем че си правя трохи от 2 хляба и ми стигат за 2-3 риболова. Ако е за река за 1 риболов.
Друг трик който може да правите е да добавяте някакъв вкус към водата с която ги овлажнявате.
Мерси Жоре, гуем си!
Получава се това :
Тук съм ги разделил на по едри и дребни. Едните ги ползвам за бабушки и уклеи, а другите за платики и шарани. Още са влажни, съвсем пресни.
Ползвам ги предимно при риболов от повърхноста до средните слоеве, пак си зависи в кой етап на разбъркване се добавя в храната.
Тежките трохи се правят по следния начин. Взема се мекото на хляба и се разбърква с боя и вода, но се мачка добре, за да стане на тесто!!! После се настила и се чака да изсъхне или се запича. Трошим ги и са готови за риболов.
Тези трохи се ползват за реки с по бързо течение и за дънни захранки на язовир.
Снимки на тези трохи нямам щото тъй
Не си правя големи количетсва за да не се развалят, да речем че си правя трохи от 2 хляба и ми стигат за 2-3 риболова. Ако е за река за 1 риболов.
Друг трик който може да правите е да добавяте някакъв вкус към водата с която ги овлажнявате.
Мерси Жоре, гуем си!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Изпробвано е и работи!!! Само че, направих си много и ги забравих в колата и преди около седмица се сетих за тях,когато отворих торбата хляба беше мухлясал .Пфу да му е.а мамата толкоз труд отиде по-дяволите .Иначе стават също като на снимката
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Eвала, колега! Голям е, който споделя!
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Венелин Радушев
- Мнения: 647
- Регистриран на: Пет Яну 02, 2009 18:08
- Местоположение: Силистра
- дал Браво: 17 пъти
- получил Браво: 19 пъти
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Лошото е само, че като се увлажнят със/от храната боята ще се размие и няма да се постигне ефекта който търсим. Това се избягва като се вложи боята преди изпичането на хляба, в моменти на фанатичен ентусиазъм си пека хлябове с различни цветове и аромати.
Така можем да постигнем ефекта на частици с свой си /различен/ цвят и аромат в храната.
Така можем да постигнем ефекта на частици с свой си /различен/ цвят и аромат в храната.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Георги Кръстев
- Мнения: 1148
- Регистриран на: Пон Май 04, 2009 17:39
- Местоположение: Айтос-Бургас
- получил Браво: 1 път
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Браво на Жоро добре му се получават нещата . Скоро да се надяваме, че ще покаже как се правят и тежки трохи
outsider написа:Вярно , че на спинингиста макарата му си остава чиста - не ползва подхранка , не пипа риба..
-
- Мнения: 60
- Регистриран на: Съб Дек 10, 2011 14:57
- Риболов: на леко, на щека
- Местоположение: Габрово
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
И аз съм пробвал с боя за яйца, но като ги сложа при храната я оцветяват я в червено, я в жълто и .....бах , лилаво Добре, че си направих от тях съвсем малко!!! Голем фурор напрайх с тях На Пача бара Мунчо, на лято ще отидем там да ловим 2 килограмови каракуди
Габровци не са скръндзи, те са пестеливи
-
- Мнения: 60
- Регистриран на: Съб Дек 10, 2011 14:57
- Риболов: на леко, на щека
- Местоположение: Габрово
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Това като идея не е лошо..да се опече жълт, червен или като мен ... лилав!!! Но май ще е по-добре да се използува сладкарска боя, тя не се размива от водата
Габровци не са скръндзи, те са пестеливи
- butnik
- Търговец
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
- Местоположение: plovdiv
- получил Браво: 3 пъти
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
За скобарите се боядисват във водораслозелено. Или както пише Five-не можах да се въздържа821.dimi написа:Тия шарени трохи дали стават за скобарите?
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.
-
- Мнения: 32
- Регистриран на: Сря Юли 22, 2009 10:27
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Колега през кое сито ..мм ги прекарваш ?Коце написа:настъргвам трохите със ситото за захранка
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Обикновено се ползва сито с по-голям отвор 6-8 мм. И хляба не трябва да е пресен - оставя се да престои 1-2 дни навън, докато се втвърди леко, за да може да се "настърже"!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 1209
- Регистриран на: Вто Яну 25, 2005 11:00
- Риболов: На леко
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Тези леки трохи, ще се "разлетят" здраво под водата, скобара ще трябва да ги гони.butnik написа:За скобарите се боядисват във водораслозелено. Или както пише Five-не можах да се въздържа821.dimi написа:Тия шарени трохи дали стават за скобарите?
Ако тестваш зелените "трохи" от хрната MILO, която добре познаваш, ще видиш колко правилно работят след овлажняване.
Аз предпочитам да дам 11лв за 2.5кг MILO и да я смеся с друга храна, но да съм сигурен, че трохите ми работят правилно.
Re: Домашните трохи на Жоро Слайдера
Зелените трохи на MILO работят много добре.Лично изпробвано за зимата и лятото.Аз лично ползвам средата на два хляба смесени със Милото и се получаваше наистина работеща захранка за скобара и морунажа.