Питане

Тук ловят с примамка, мултипликатор и чепата пръчка.
stoik
Мнения: 83
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 18:44
Риболов: спининг, мач, фидер
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 28 пъти

Питане

Мнение от stoik »

Здравейте,
първо да уточня, че съм абсолютен лаик в този тип риболов, второ търся целенасочено щуки на спининг от брега и трето питането е за сина ми- на 12 г., който се оказа щукар. Обичайните места, които се посещават са малки, силно обрасли водоеми с много закачки. Малкият щукар ползва спининг 2.44 м., с тест 7- 35 гр., но често взима моя Тубертини ени спин на 2.70 м., с доста по- голяма акция за да мята 40- 60 гр. джъркове и слайдери. Обичайните му примамки са от 10/15 до 60 гр. /блесни- клатушки и въртящи, слайдери, воблер /. Ползва плетено влакно на Лазер- 0.20. Когато има възможност обича и търси рибата на максимална дистанция.
Питането ми е свързано с необходимост от насоки за това, каква комбинация от кастингова пръчка и мултипликатор да направя за малкия щукар, тъй като от гледане на клипчета в нета само това му е в главата и иска да лови с това. Не угаждам на глезотия, мисля че ще е удачно и удобно за него. От това, което виждам, мисля че ще му пасне къса пръчка- към 2.10 м., която трябва да е мощна, но гъвкава / в никакъв случай не колеста/. Това с твърдите, колести пръчки и устите на щуките не е съвсем вярно. Не е определящо теглото на пръчката, а мощността и гъвкавостта.
Нямам идея какъв мултипликатор. В Сливен този тип въдици и макари просто ги няма или аз не съм срещал човек по местата с такъв комплект. Нов или втора ръка не мисля, че е важно в случая. Бюджета тепърва ще се събира и ще е към 300/400 лв. Нямам възможност за проба- грешка. Прочел съм доста от темите тук и не само, но както я ясно съм в началото.
Ще бъда благодарен за всякаква насока, съвет за комплект за целенасочен риболов на щука от брега.
Поздрав и спорни дни !

stoik
Мнения: 83
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 18:44
Риболов: спининг, мач, фидер
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 28 пъти

Re: Питане

Мнение от stoik »

Питанията ми завършиха на този етап с доста задоволителен резултат и събран комплект.
Върви практическата част....

Публикувай отговор

Обратно към “Бейткастинг”