ГОЛЯМОТО ПРОЛЕТНО ЗАРИБЯВАНЕ 2014

Място с информация за проведени и предстоящи зарибявания, зарибителен материал и т.н.
atufektchi
Мнения: 103
Регистриран на: Чет Авг 12, 2010 14:33
Местоположение: София
Обратна връзка:

ГОЛЯМОТО ПРОЛЕТНО ЗАРИБЯВАНЕ 2014

Мнение от atufektchi »

Скъпи колеги, приятели и съмишленици,

Риболовен клуб „Балканка” - гр.София http://www.balkanka.bg организира ежегодната си голяма зарибителна кампания с цел възстановяването и поддържането на популацията от балканска пъстърва в реките и езерата в България. Клубът е набрал известна сума от членски внос, дарения и спонсорство, като се надяваме сумата да нарасне до края на кампанията.
Предлагаме ви да се включите в кампанията, която ще се проведе на 14 юни 2014 г., събота. Ето вариантите, изброени по-долу:

Вариант №1 – лично участие в акцията по зарибяването

В случай, че искате да зарибите избрана от вас река, е добре първо да се свържете с нас на тел. 0886 820015 (Алън Тюфекчи, председател на клуба) или на електронна поща info@balkanka.bg. Предложението ни е следното:
1. След осъществяването на първоначалния контакт събирате пари помежду си и ги превеждате в банковата сметка на клуба, или да ги донесете на нашата сбирка на 5 юни 2014 г. в София, която ще се проведе в ресторант „Ловците” до хотел „Плиска” от 18.30 часа. Ориентировъчната цена за един чувал с 1 000 нулевогодишни балкански пъстървички е около 160 лева без ДДС. Рибките се закупуват от пъстървовото стопанство в „Тошков чарк”, където като традиционен партньор ползваме отстъпка в цената.
2. На 14 юни може да дойдете с нашия зарибителен екип и ваш транспорт до „Тошков чарк”, да разгледате стопанството и технологията за излюпване на пъстървите, да си вземете рибите със собствен транспорт и да ги разселите в избраната от вас река.
3. Има вариант ние да транспортираме рибките със зарибителния бус на клуб „Балканка” по следния маршрут: „Тошков чарк” – Батак - Пещера – Пазарджик – София. Получавате на удобно за вас място по маршрута поръчаните рибки и си ги разселвате на избраната от вас река. В София рибките ще се доставят около 11.30 – 12.00 часа на обяд на последната спирка на автобус №204 в ЖК „Дружба – 2”.
4. Освен доставката на рибите ние осигуряваме: пълна и подробна инструкция в електронен вид за техниката и начините на зарибяване с балканска пъстърва; документ за произход на рибата.
5. Ако сте риболовен клуб или друга организация с интерес към зарибяването, е повече от желателно ваш представител да дойде с нас до „Тошков чарк”, да си носи парите в него и да ги закупи на място от името на своя клуб. В този случай ние само помагаме с транспортирането, но акцията става съвместна и ще бъде обявена като такава.

Вариант №2 – дарение на средства за зарибяване

Ако нямате възможност да участвате пряко в акцията, но желаете да помогнете на зарибителната кампания, може да го направите, като дарите средства. Дарението се извършва или в брой, или в банковата сметка на клуба с основание за внасяне „Дарение за зарибяване с балканска пъстърва”. Подробният отчет на цялата акция ще бъде публикуван на сайта на клуба http://www.balkanka.bg с имената на всички дарители и дарените суми, като по желание дарителят може да остане анонимен и да упоменем само сумата, получена от него. Разбира се, акцията ще бъде придружена и с подробен репортаж със снимки от зарибяването на всички реки. Единственото, което няма да бъде публикувано, са имената на зарибените от нас реки. Те ще бъдат запазени в тайна, но повечето от тях са популярни и често посещавани от риболовци.

Ако дарителят желае да дари по-висока сума, с която има смисъл да се зариби отделна река по негов избор, тогава той ще има право на избор на реката. Ние ще осигурим помощ с транспортирането и зарибяването, стига реката да не се намира в отдалечени погранични райони.

Банковата сметка на Сдружение „Риболовен клуб Балканка” е:

Банка: ПИБ
BIC FINVBGSF
IBAN BG90FINV91501015087016


Ако имате интерес към кампанията по зарибяването, ви каним да се запознаете лично с нас на 5 юни 2014 г. в 18.30 часа в ресторант „Ловците” зад хотел „Плиска” в София.
Досегашната дейност на риболовен клуб „Балканка” включва зарибяване на реките в България с общо 417 000 балкански пъстърви от създаването на клуба през 2011 г. до днес. Само за тази година сме зарибили със 100 000 балкански пъстърви от съвместната ни виртуална игра с „Лидл”, наречена „Дайте шанс на балканката”, както и от партньорството ни с Природен парк „Витоша”.

Технически условия:

1. Рибките се поръчват в бройки, кратни на 1000, тъй като са по 1000 бройки в чувал. Както по-горе споменахме, цената на един чувал е 160 лева без ДДС. Чувалите са пълни до половината с вода, надути са с кислород и са много здраво завързани. Отварят се чак след като бъдат транспортирани до избраната за зарибяване река.
2. Един чувал с 1000 рибки е достатъчен за зарибяване на участък от река с дължина между 1 и 1,5 км в зависимост от дебита на съответната река.
3. Рибките трябва да бъдат разнесени и пуснати същия ден, докато е светло. От досегашния си опит знаем, че издържат живи пакетирани в чувалите най-малко 8 часа.
4. Крайната дата за подаване на заявки е 9 юни, понеделник.
5. Не се приемат заявки за доставка на никакъв друг вид риба, освен балканска пъстърва.
6. Всички въпроси към нас може да зададете или на указаните по-горе координати, или във форума на клуба: http://forum.balkanka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
7. Пълна информация по въпросите на зарибяването с балканска пъстърва може да намерите в нашия сайт в статията „Зарибяване с пъстърви – къде, кога и как?” Ето линк към нея: http://balkanka.bg/index.php/polezno/za ... koga-i-kak" onclick="window.open(this.href);return false;

Надяваме се в кампанията да се включат повече хора – за да върнем живота в реките на България.
Риболовен клуб
"БАЛКАНКА"
http://www.balkanka.bg

Публикувай отговор

Обратно към “Зарибяване”