Някакъв съвет за .....

Тежки въдици, тежки риби, кепове, канджи ... и най-важното големи ЕМОЦИИ!
Форум за почитателите на далечните замятания и трофейните екземпляри.
vanko_nukata@abv.bg
Мнения: 105
Регистриран на: Пет Дек 13, 2013 13:47
Риболов: Риболов на плувка и спининг
Местоположение: село Ценово, област Русе
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 2 пъти

Някакъв съвет за .....

Мнение от vanko_nukata@abv.bg »

Здравейте колеги :tup: ! Отварям тази тема за да ви запозная какво мисля да направя и съответно който от колегите го е правил или е запознат нека да помогне. Та да преминем към същественото :mrgreen: Сдобих се с плетено влакно от ebay , влакното е 4 нишково 0.18мм ( 20 либри ) с дължина 300 метра , тези са единствените показафтели на влакното които разбрах, защото останалата част е написана на китайски... :lol: :lol: . Та точно това влакно съм намислил да го навия на една хупава въдичка-кадемлийка ( миналата година на откриването имах 1 риба на нея на дъно и тя не каква риба, а мрена 2 килогрма с дължина 60 сантиметра.. голям кефф :mrgreen: ) . С тази комбинация от прът-макара-плетено вклано мисля да я ползвам предимно за шаран и каракуди-пенсионери (от големите :fish1: ) , като сложа една хубава кошничка за да разберът рибоците къде ми е примамката, а тя ще е дийпната царевичка , а поводът на куката мисля да е монофил ( или и той да е плетеняк как е по добре) :) . До сега не съм ходил предимно за шаран и незнам плетеняка дали ще е подходящ... Нека който е изпробвал този метод си изкаже мнението по темата :mrgreen: !!! Благодаря Ви за вниманието!!! Наслука :fish3:

Даниел Казаков
Мнения: 165
Регистриран на: Пет Яну 22, 2010 13:35
Местоположение: Русе
Обратна връзка:

Re: Някакъв съвет за .....

Мнение от Даниел Казаков »

Здравей колега,аз използвам плетени влакна при риболов на дъно .С тези влакна имаш 2 проблема за решаване
1.Плетеното влакно има нулева разтегливост което означава ,че трябва да използваш по дебели куки които по трудно разкъсват устата на рибата и се закачат по здраво иначе ще имаш много откачени риби(аз ги ползвам само с фидер пръчки)
2.Влакната са много здрави и при закачка внимаваш много с късанията защото се чупят пръчки .Можеш да използваш такъм направен от монофил закачен задължително към плетеното през вирбел защото иначе плетеното прерязва монофила.
Успех

Мунчо
Мнения: 16608
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 409 пъти
получил Браво: 916 пъти
Обратна връзка:

Re: Някакъв съвет за .....

Мнение от Мунчо »

...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”