Монтаж за толстолоб .

Тежки въдици, тежки риби, кепове, канджи ... и най-важното големи ЕМОЦИИ!
Форум за почитателите на далечните замятания и трофейните екземпляри.
korzok
Мнения: 9
Регистриран на: Пон Апр 13, 2015 16:41

Монтаж за толстолоб .

Мнение от korzok »

Е то и моя монтаж е следния , стопер олово което минава през кордата тежко 20 30 грама тапа спирала с две куки , така ми казаха от риболовния магазин , като захвърля монтажа оловото падало на дъното и вятъра и течението не го изкарва на брега или него мести на страни но не става така пак го движи и се чудя къде бъркам оловото ли малък грамаж или друго .Ако има колеги които могат дами кажат къде бъркам и други монтажи да споделят ,че на язовира къде то ходя доста са се раздвижили прасета та .

stoik
Мнения: 83
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 18:44
Риболов: спининг, мач, фидер
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 28 пъти

Re: Монтаж за толстолоб .

Мнение от stoik »

Една кука, колега, достатъчна е. Добре е да има повдигач, на къс повод. Стреми се към максимално прост монтаж, с един възел най-добре, ако държиш дъното не се влияеш от вятъра. Цели едно място и храни, ще дойде, недалеч от брега.

byll
Мнения: 94
Регистриран на: Пон Фев 28, 2011 1:56
Риболов: всякакьв без щека
дал Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Re: Монтаж за толстолоб .

Мнение от byll »

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 26&t=67000" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=90134" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение

ribarnikcom
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Мар 23, 2017 11:59
Риболов: Шаранджийски

Re: Монтаж за толстолоб .

Мнение от ribarnikcom »

Имам монтаж за толстолоб с 7 куки, който го закупих от един китайски магазин ... така и не съм го ползвал още, че е малко бракониерски.

Maurice
Мнения: 6
Регистриран на: Сря Май 28, 2014 9:56
Риболов: Любителски, без никаква степен на вманиачаване(за сега)!

Re: Монтаж за толстолоб .

Мнение от Maurice »

korzok написа:Е то и моя монтаж е следния , стопер олово което минава през кордата тежко 20 30 грама тапа спирала с две куки , така ми казаха от риболовния магазин , като захвърля монтажа оловото падало на дъното и вятъра и течението не го изкарва на брега или него мести на страни но не става така пак го движи и се чудя къде бъркам оловото ли малък грамаж или друго .Ако има колеги които могат дами кажат къде бъркам и други монтажи да споделят ,че на язовира къде то ходя доста са се раздвижили прасета та .
Оловото е между тапата и пръчката, с голяма дупка за да минава стопера за тапата свободно през него. Така от въдицата влакното минава по дъното през оловото и от там нагоре към тапата. При разпъване с лодка на далечни разстояния си струва, на близко замятане от ръка не много. И без това за толстолоб препоръчвам рехава захранка с по-често презареждане (30-40мин) за оптимални резултати. Куките на пружината само от долу (1-2) и свободно висящи с конец 8-10 см повод. Ако ползваш стиропор убеди се, че куките не се качват над пружината, защото толстолоба ще смуче облака под пружината, а не самата пружина.

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”