Дайверите и техните подобия

Аватар
А ДАНО ХВАНА
Мнения: 407
Регистриран на: Сря Яну 13, 2010 12:45
Местоположение: София
дал Браво: 482 пъти
получил Браво: 454 пъти

Дайверите и техните подобия

Мнение от А ДАНО ХВАНА »

Може би трябва отделните видове джъркове да разискваме в отделни теми ,иначе на едно място ще стане пълна каша от информация.
Пускам тази тема още преди да съм хванал нещо с дайверите защото са най пренебрегваните джъркове и има най не ясни неща за използването им в наши условия.
Днес отидохме само за тестове с двама Джъркмени :D на нови придобивки и бях изключително доволен от това което видях.
Взех два вида дайвери :Hawg Seekers Tackle™

Magnum Slow Tease-10"-120гр :mrgreen:

Изображение

Hawg Teaser-12"-90гр :mrgreen:

Изображение

От многото информация в нета която съм преровил през годините мога да потвърдя че няма нито една примамка с толкова ниско честотно действие като големите дайвери притежаващи мигновен стоп при пауза и дори връщане назад в паузата ако им се даде възможност.Това е едно от нещата които търсят големите щуки -голяма плячка с бавно действие :D
Защо ги взех,дълга история . :D
1.Дайверите са още една алтернатива която не може да бъде заменена .
2.Многото капота в търсене на едри.
3.След около 15-тина години неуспешни опити на точно определен язовир (за който преди доста време Пигов ми каза -най шибания на Балканския полуостров) да хвана наистина голяма,трябва да се намери начин или поне да опитаме :wink:
4.Там където има подводна гора а над нея само 20-70см вода
5.В трудни условия за едри трябва да опитаме всичко освен повърхностни,спинербейт или силикон на офсет каквото съм използвал в последно време.
Но основното си остава както писах по горе-голяма примамка ,бавно действие!
Ще им дам шанс през следващите години и ще коментираме какво се случва .
Това което ми направи впечатление при първите проби е че със спининговата пръчка е абсолютно невъзможно да взема всичко от голям дайвер ,като например някои резки движения на примамката.
Magnum Slow Tease-10" не трябва да се " бие" ,а при дърпането трябва да се ускорява на края за да се получи дълбаенето напред и надолу-прословутата проводка тип пила.
При паузата изплува и може да се завърта ,зависи.
Hawg Teaser-12" за мен е по интересен,понася всичко от силни удари до всякакви подръпвания,отделно може да разтриса тяло а силикона отзад трябва да изкарва из нерви и най пасивните щуки.Дълбае по дълбоко и отчетливо се връща назад и нагоре в паузата.
Преди време колегата Ицо от Монтана имаше доколкото си спомням от Сюик-а,би било интересно да чуя мнение за нашите условия от него и други ако са използвали подобни примамки.
Предполагам че най трудното нещо ще бъде да се подбере правилната продължителност на паузите ,но това ще стане с много опити и вяра във възможностите на дайверите и много,много километри обрани влакни. :fish15:

За мен размера винаги има значение-все пак отсява доста от дребните но не напълно :lol:

Изображение

Поздрави!
http://www.youtube.com/watch?v=cLeW3PRrv3g" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=cPRdfhkonJI" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=BL2IBtU ... ZQmGs#t=65" onclick="window.open(this.href);return false;

Itso
Мнения: 1417
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 17:05
Местоположение: Монтана
дал Браво: 1650 пъти
получил Браво: 35 пъти

Re: Дайверите и техните подобия

Мнение от Itso »

Здрасти, Тошко!
И темата ти е хубава, и "паркетчетата" са лачени :P
Надявам се и да има развитие, защото този тип примамки не са много познати, но могат не само да спасят капото, а и да донесат трофей в трудна ситуация.
Аз нямам почти никакъв опит с тях, преди години си взех от любопитство един Suick 7 инча, неутежнен, но нещо не ми хареса, че гледа да изплува бързо и го позабравих.Миналата година Злати от Пловдив ми го утежни малко, аз след няколко проби го научих да играе, както на мене ми харесва, нашарих го малко и сега чакам щуките да го надупчат :lol:
Играта му е малко хаотична, изплува значително по-бавно, мята се наляво и надясно и не може да се сравнява с другите ми джъркове.
Имам един оранжев Aise Smiler (Валери Хинков го беше пуснал за продажба, а аз го взех от този, който го купи :D ) и много ме бъзикаха, но с първото мятане и на второто завъртане на макарата го взе добра щука, може би единствената, която не беше избягала след приводняването му :lol: Влезе в една туфа и там си остана...
http://www.vlasenko.ru/aise/catalog/a004-06L.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Интересното при него е, че рядко събира водорасли, за разлика от глайдерите, дали заради формата си, знам ли...
Мисля скоро да пусна тема и снимки с примерно заглавие "Щука гризва паркетче" :P
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"

Публикувай отговор

Обратно към “Джъркбейт”