Phantom Softail 8" 130гр
По принцип на пръв поглед нищо ново ,познатото много високо качество но с една много малка но много съществена подробност

И на 8" и на 6" има малък отвор в корема точно където е центъра на тежеста с цел допълнително утежняване.Досега доутежнявахме с лепещи утежнения които немогат много пъти да бъдат разлепвани и залепвани според ситуацията.Тук са монтирали много малка втулка с резба и честата смяна на различни утежнения става много бързо.Мога колкото си искам на ден да сменям утежнения в зависимост от предвижването и желанието за бързо облавяне на ями с големи разлики в дълбочините.И по принцип много са малко джърковете които работят правилно на по голяма дълбочина,повечето колкото и да ги пускаме до дъното при започването на проводката бързо излизат на техния си хоризонт на действие зададен от производителя.За мен това е голямо предимство при облавяне на дълбочини от порядъка на 7-8-12метра ,още една много бърза и различна алтернатива на големия силикон за много дълбоки перспективни места.

Да обаче не съм разбрал че на новите партиди правят това и не съм търсил оригинални утежнения с винт различни грамажи .

Старите нямат тези възможности

Нама как обаче да не го побългарим за нашите нужди

Болтче от щепсел и оловна лента за изрязване на грамажи които ми трябват и би понесъл джърка и сме готови.Сега в най големите жеги ,най големите стоят на хладно и пасуват и нещо ще мине в техния обсег на действие а не само да се надяваме на супер активна че ще се вдигне от голяма дълбочина.В студено време ще е още по интересно когато чакат до последно на сигурно близка и едра плячка