Страница 1 от 1

Блесни за лед

Публикувано на: Пон Яну 20, 2014 13:35
от Бат Стан
Току що си заприходих нова партида блесни за подледен риболов, самоделки на Иван Иванов от дюкянчето му до пазара. Най-горната е "хлебарка", след нея е "катафалка", останалите четири са нещо като тип "лодка". Предвид очакваното застудяване се надявам да се представят силно на риболова на лед на костури, иначе вероятно още този уикенд ще ги тествам на Родопите. На синджирчето се закача око или бял червей, за да има повече кълвино, но и без нищо на куките пак работят. Предимството е, че се ловят риби само за устата. При използването на тройка някой път се получава "дране" в случаите, когато костурът не иска да кълве, а само ляга върху примамката и я притиска с тяло към дъното. Много добра примамка, която горещо препоръчвам.

Изображение

Re: Блесни за лед

Публикувано на: Чет Яну 30, 2014 18:33
от rivan
Бат Стан написа:Току що си заприходих нова партида блесни за подледен риболов, самоделки на Иван Иванов от дюкянчето му до пазара. Много добра примамка, която горещо препоръчвам.

Може ли малко подробности за незапознатите, къде по-точно се намира магазинчето?Може и на лични, ако смятате,че ще е непозволена реклама.

Re: Блесни за лед

Публикувано на: Съб Фев 01, 2014 12:05
от emil petkov
Станилио напиши и как ги водиш.

Re: Блесни за лед

Публикувано на: Чет Дек 31, 2015 17:30
от boris_m80
Може ли размери и грамаж

Re: Блесни за лед

Публикувано на: Пет Яну 01, 2016 15:36
от Бат Стан
boris_m80 написа:Може ли размери и грамаж
Ами 3-4 санта дължина, грамаж не знам точно, че нямам такава везна да претегля, ама някъде 6-8 грама вероятно да са. Проблемът е, че бай Иван си затвори магазина и не го знам дали въобще има самоделки в наличност. Ще му се обадя тези и ако има, ще дам координати който иска да си закупи от него.