Страница 1 от 1

Меню за откриването на сезон 2014-2015

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 13:40
от Бат Стан
Понеже във Фейсбук се разговорихме с колегите къде ще откриваме сезона като удари първия лед и Контрата даде позивна ШПЗ, МБЗ, ГБЗ, ТЧЗ или което там, почнахме да обсъждаме менюто за откриването. В общи линии се спряхме на те това:


Уелкъм дринкс (питиета за добре дошли)
По канче греяна тетевенска сливова
(носете си канчета)

Студени предястия:
Парена туршия от червени камби, карфиол, морков, овкусена с целина, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън

Сланинка с кожичката, таман отпуснала, тънко нарязана
(всеки да си реже)

Пресен суджук 50% магарешко/ 50% свинско
(мек, таман потъмнял, поднесен на дебела дъска с препукана суха люта чушка, да не се мирише без защитни очила)

Сурова селска туршия със зелени домати, цели камби, моркови, краставички и дребни динчета от разтурянето на бостана

Подлютени варени яйца

Топли предястия
Мешан зарзават на скара
(дебело нарязан лук, тиквички, патладжан, чушка)

Претоплена студена пача в купичка от алпака
(с кубчета морковче, едро нарязан чесън, вари се до кипване)

Гореща джолан чорба
(от обезкостен свински и телешки джолан, с ориз и малко зелев сок в бульона)

Център на масата:
Мръвки на късове връз жар
(микс от врат, обезкостена плешка, насечени ребра – кой квото даде, с или без марината, пече се на вкус)

Пилешка пражола от бут с кожата
(с висок холестерол, за подрастващи и възстановяващи се от вирусни заболявания)

Студено пуешко от буркан
(пуешки бутчета, желирани с бахар, дафинов лист и розмарин)

Агнешки езичета и бузки, обезкостени
(със стрита люта чушка, поръсени със зехтин)

Патешки гърди на жар, алангле
(не се препоръчва за хора със слаби зъби или изкуствени ченета)

Чукани зурлички
(заварени в пикантен бульон, жарнати и нарязани)

Паприковани телешки бузки

Мезета
Шишчета от трътки

Препърлени мариновани свински ушички

Солени пилешки кожички

Плитка от плакнати и отцедени черва на жар
(с люспи морска сол и счукани чесън и чер пипер)

Маринован чесън от буркан

Арнаутски чушки
(да не се пипат очите след консумация)

Белени домати от буркан, щедро поръсени с праз лук, чер пипер и зехтин

Катък с печени чушки

Отлежало домашно козе и овче сирене

Десерти
Свински пръжки (джумерки) с лют пипер

Едро нарязан лук

Чушка Шипка със сол за топене

Баклава с шам фъстък

Претоплена домашна баница

Цедено краве кисело мляко
(всеки да си носи чорапогащник и да си го окачи да се цеди в началото на сбирката)

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 15:03
от Metodi
Голям си :tup:

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 17:56
от Boci
хахаха десерт - пръжки :lol:

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 22:11
от tzetzo62
Направо да се покапеш!Супер си!

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Публикувано на: Вто Ное 25, 2014 22:17
от Valio Ludoto
Ибреееее, Станиле :) Жеуезен си :)