Меню за откриването на сезон 2014-2015
Публикувано на: Пон Ное 24, 2014 13:40
Понеже във Фейсбук се разговорихме с колегите къде ще откриваме сезона като удари първия лед и Контрата даде позивна ШПЗ, МБЗ, ГБЗ, ТЧЗ или което там, почнахме да обсъждаме менюто за откриването. В общи линии се спряхме на те това:
Уелкъм дринкс (питиета за добре дошли)
По канче греяна тетевенска сливова
(носете си канчета)
Студени предястия:
Парена туршия от червени камби, карфиол, морков, овкусена с целина, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън
Сланинка с кожичката, таман отпуснала, тънко нарязана
(всеки да си реже)
Пресен суджук 50% магарешко/ 50% свинско
(мек, таман потъмнял, поднесен на дебела дъска с препукана суха люта чушка, да не се мирише без защитни очила)
Сурова селска туршия със зелени домати, цели камби, моркови, краставички и дребни динчета от разтурянето на бостана
Подлютени варени яйца
Топли предястия
Мешан зарзават на скара
(дебело нарязан лук, тиквички, патладжан, чушка)
Претоплена студена пача в купичка от алпака
(с кубчета морковче, едро нарязан чесън, вари се до кипване)
Гореща джолан чорба
(от обезкостен свински и телешки джолан, с ориз и малко зелев сок в бульона)
Център на масата:
Мръвки на късове връз жар
(микс от врат, обезкостена плешка, насечени ребра – кой квото даде, с или без марината, пече се на вкус)
Пилешка пражола от бут с кожата
(с висок холестерол, за подрастващи и възстановяващи се от вирусни заболявания)
Студено пуешко от буркан
(пуешки бутчета, желирани с бахар, дафинов лист и розмарин)
Агнешки езичета и бузки, обезкостени
(със стрита люта чушка, поръсени със зехтин)
Патешки гърди на жар, алангле
(не се препоръчва за хора със слаби зъби или изкуствени ченета)
Чукани зурлички
(заварени в пикантен бульон, жарнати и нарязани)
Паприковани телешки бузки
Мезета
Шишчета от трътки
Препърлени мариновани свински ушички
Солени пилешки кожички
Плитка от плакнати и отцедени черва на жар
(с люспи морска сол и счукани чесън и чер пипер)
Маринован чесън от буркан
Арнаутски чушки
(да не се пипат очите след консумация)
Белени домати от буркан, щедро поръсени с праз лук, чер пипер и зехтин
Катък с печени чушки
Отлежало домашно козе и овче сирене
Десерти
Свински пръжки (джумерки) с лют пипер
Едро нарязан лук
Чушка Шипка със сол за топене
Баклава с шам фъстък
Претоплена домашна баница
Цедено краве кисело мляко
(всеки да си носи чорапогащник и да си го окачи да се цеди в началото на сбирката)
Уелкъм дринкс (питиета за добре дошли)
По канче греяна тетевенска сливова
(носете си канчета)
Студени предястия:
Парена туршия от червени камби, карфиол, морков, овкусена с целина, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън
Сланинка с кожичката, таман отпуснала, тънко нарязана
(всеки да си реже)
Пресен суджук 50% магарешко/ 50% свинско
(мек, таман потъмнял, поднесен на дебела дъска с препукана суха люта чушка, да не се мирише без защитни очила)
Сурова селска туршия със зелени домати, цели камби, моркови, краставички и дребни динчета от разтурянето на бостана
Подлютени варени яйца
Топли предястия
Мешан зарзават на скара
(дебело нарязан лук, тиквички, патладжан, чушка)
Претоплена студена пача в купичка от алпака
(с кубчета морковче, едро нарязан чесън, вари се до кипване)
Гореща джолан чорба
(от обезкостен свински и телешки джолан, с ориз и малко зелев сок в бульона)
Център на масата:
Мръвки на късове връз жар
(микс от врат, обезкостена плешка, насечени ребра – кой квото даде, с или без марината, пече се на вкус)
Пилешка пражола от бут с кожата
(с висок холестерол, за подрастващи и възстановяващи се от вирусни заболявания)
Студено пуешко от буркан
(пуешки бутчета, желирани с бахар, дафинов лист и розмарин)
Агнешки езичета и бузки, обезкостени
(със стрита люта чушка, поръсени със зехтин)
Патешки гърди на жар, алангле
(не се препоръчва за хора със слаби зъби или изкуствени ченета)
Чукани зурлички
(заварени в пикантен бульон, жарнати и нарязани)
Паприковани телешки бузки
Мезета
Шишчета от трътки
Препърлени мариновани свински ушички
Солени пилешки кожички
Плитка от плакнати и отцедени черва на жар
(с люспи морска сол и счукани чесън и чер пипер)
Маринован чесън от буркан
Арнаутски чушки
(да не се пипат очите след консумация)
Белени домати от буркан, щедро поръсени с праз лук, чер пипер и зехтин
Катък с печени чушки
Отлежало домашно козе и овче сирене
Десерти
Свински пръжки (джумерки) с лют пипер
Едро нарязан лук
Чушка Шипка със сол за топене
Баклава с шам фъстък
Претоплена домашна баница
Цедено краве кисело мляко
(всеки да си носи чорапогащник и да си го окачи да се цеди в началото на сбирката)