Питане за макародържач.

Какво се иска за направата на една въдица - бланки, водачи, конец, макародържач, корк, лак и лепило ... а и майсторлък. Тук е мястото, който се е пробвал и има опит в родбилдинга, да запали и други колеги.
Аватар
bobopeli
Мнения: 420
Регистриран на: Вто Юли 21, 2009 19:19
дал Браво: 669 пъти
получил Браво: 1301 пъти

Питане за макародържач.

Мнение от bobopeli »

Да попитам по запознатите как се нарича този тип макародържачи,и от къде евентуално може да се намери такъв,или поне пръстените ?

Поздрави!

Изображение

zx7r
Мнения: 236
Регистриран на: Пет Фев 10, 2006 21:11
Местоположение: София
дал Браво: 78 пъти
получил Браво: 42 пъти

Re: Питане за макародържач.

Мнение от zx7r »

bobopeli написа:...
Здрасти,
по спомен това е вариант на една концепция известна като Tennesee handle, където изцяло липсва макародържач, а макарата се захваща с пръстени, здрав термошлаух или един скоч за кабели подобен на изолирбанда, но доста по-здрав. Изобщо могат да се ползват всякакви материали, но основната идея на концепцията е да се олекоти максимално въдицата, като не се слага макародържач (спестяваш 10-20 гр.), също усещането без макародържач е много директно, но най-вече имаш възможност с преместване на захващащите пръстени да позиционираш макарата в търсене на желания баланс. На един приятел му направихме такава пъстървова въдица на бланка на Phenix и е много доволен. Иначе аз нямам опит с такива и не мога да се изкажа доколко е удачен моделът.
Въдицата, която показваш, е интересна. Ринговете позволяват ли регулиране? Лумис също имаха подобна въдица от пъстървовата серия. Иначе слип рингове имаше навремето в мъдхол и в повечето родбилдинг сайтове в щатите. Каква е целта ти? Правиш си такава пръчка ли?
Виж дали тази статия няма да ти е от полза - http://blog.mudhole.com/how-to-build-te ... e-4-steps/
Ocean Kayak Trident 13™ Angler

Аватар
bobopeli
Мнения: 420
Регистриран на: Вто Юли 21, 2009 19:19
дал Браво: 669 пъти
получил Браво: 1301 пъти

Re: Питане за макародържач.

Мнение от bobopeli »

zx7r написа:
bobopeli написа:...
.... Каква е целта ти? Правиш си такава пръчка ли?
Благодаря !

На кратко, това е мое тъкъмче което успях да загубя, и сега съм решил да намеря някой на ми спретне подобно на едни бланки които си харесах.Пръстените позволяваха известна свобода при поставянето на макарата и наистина беше доста лека пръчка.

Публикувай отговор

Обратно към “РодБилдинг”