Повод за щука?

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
ivmech
дал Браво: 54 пъти
получил Браво: 11 пъти

Re: Повод за щука?

Мнение от ivmech »

Преди време изчетох темата за флуорокарбона като повод . На своя глава си взех една ролка на Duel 0,47 и винаги си правя поводите с него (ходя основно по Марица , а там винаги има изненади) . Тази есен на язовир на тапа извадих хубава щука , която освен , че беше глътнала тройката до г**а , беше успяла да омотае повода по долната челюст . Имаше борба защото ми се счупи и макарата , но по повода нямаше сериозни следи от зъбите , какво остава за късане . И до момента нямам късане от риба . А взех да ползвам поводи по Марица редовно , когато един крокодил при вадене на воблера от водата го отнесе като куцо пиле домат , без никаква борба ми скъса плетено 0,30 все едно го отряза с нож . Иначе слагам 1мм. поводи когато се плацикам с 40 гр. попери с надежда да издразня "товарния влак" .
:tup:
Аватар
Leb332
Риболов: Спининг
получил Браво: 1 път

Мнение от Leb332 »

На мен основното ми е плетеняк 0.20 и мисля за волфрамов повод.Щях да взимам флуоро,защото "уж" не се виждало от рибата.Но ме светнахте тук и ще пробвам.
Хвани и пусни.
empar
Риболов: мухарлък
дал Браво: 72 пъти
получил Браво: 154 пъти

Мнение от empar »

Флуорокарбонът не е невидим! Това са митове, насадени от телевизионния екран от титани на мисълта като Марчо, Върхара, Калоянчо и т.н. умствено изостанали телевизионни "звезди", на които говорните им дефекти са повече на брой от фонда думи.
Флуорокарбонът е материал със следните качества:
1. ПО-НИСКА РАЗТЕГЛИВОСТ И ПО-НИСКА ЛИНЕЙНА ЗДРАВИНА, В СРАВНЕНИЕ С ОБИКНОВЕН МОНОФИЛ
2. ВИСОКА УСТОЙЧОВСТ НА АБРАЗИЯ
3. НЕ ПРЕЧУПВА СВЕТЛИНАТА ПОД ВОДА(поради което простия бай Ганьо си мисли, че е невидим).

пп.Невидими работи има само в приказките! :lol:
Последно промяна от empar на Чет Мар 16, 2017 11:52, променено общо 1 път.
stancom написа: Иначе и аз се бях замислил за 4x4, но след няколко посещения на Северозапада, вече сериозно се замислям за хиликоптер.
Аватар
Д.Граховски
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 241 пъти

Мнение от Д.Граховски »

На джъркфеста 2015 мисля че беше, Пепи извади една риба 5 кила, която му беше оставила металния повод да се държи на магия, тъй че не се ьнае кое от къде ще те изненада, за това подсигуряването е задължително.
http://maximo.bg

Спининг клуб "Бобър"

Catch & Release

"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Аватар
valeri hinkov
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 30 пъти

Мнение от valeri hinkov »

Plat1ka написа:
valeri hinkov написа:Няма по хубави поводи от титаниевите!
Говорим и за поносимо от към цена решение. Титаниевите са безсмъртни и здрави но от цена 5-6лв за брой са малко скъпи за всеки. Волфрамови можеш да си вземеш за 4-5лв два броя което доста по-поносимо при късане :)

Е айде са, пари ли ще спестяваме или на риболов ще ходиме;)
Иначе при филистите в младост имат едни хубави и май беха по 6 лева за два броя;)
Аватар
TONICHA
Риболов: Спининг, Риболов на плувка
дал Браво: 162 пъти
получил Браво: 9 пъти

Мнение от TONICHA »

Е айде са, пари ли ще спестяваме или на риболов ще ходиме;)
Иначе при филистите в младост имат едни хубави и май беха по 6 лева за два броя;)[/quote]
Нещо марка ?

Поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Аватар
valeri hinkov
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 30 пъти

Мнение от valeri hinkov »

TONICHA написа:Е айде са, пари ли ще спестяваме или на риболов ще ходиме;)
Иначе при филистите в младост имат едни хубави и май беха по 6 лева за два броя;)
Нещо марка ?

Поздрави
Не помня, некви полски били. Купих ги всичките тогава,които бяха в магазина. Да си имам до края на живота:) Но наистина са хубави, чак неможах да повярвам, за пръв път срещам в БГ такива.
Аватар
Д.Граховски
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 241 пъти

Мнение от Д.Граховски »

valeri hinkov написа:
TONICHA написа:Е айде са, пари ли ще спестяваме или на риболов ще ходиме;)
Нещо марка ?

Поздрави
Не помня, некви полски били. Купих ги всичките тогава,които бяха в магазина. Да си имам до края на живота:) Но наистина са хубави, чак неможах да повярвам, за пръв път срещам в БГ такива.
Лъки Джон са поводите, и аз имах, в Риби и такъми може да има от тях.
http://maximo.bg

Спининг клуб "Бобър"

Catch & Release

"Човешкият устрем не бива да има граници. Колкото и зле да изглежда животът, докато има живот, има и надежда." Stephen Hawking
Аватар
maranzika
дал Браво: 187 пъти
получил Браво: 26 пъти

Мнение от maranzika »

Д.Граховски написа:
Може ли линк или поне картинка кой от всичките е..
http://luckyjohn.info/product-category/ ... ks/page/2/
Kentavar :
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
Веско
Риболов: спининг и мухарски
дал Браво: 136 пъти
получил Браво: 95 пъти

Мнение от Веско »

maranzika написа:
Д.Граховски написа:
Може ли линк или поне картинка кой от всичките е..
http://luckyjohn.info/product-category/ ... ks/page/2/
При теб и има и други възможности, за този имам доста добри отзиви :wink: За връзване не знам как е, но за кримпване е ОК.

http://www.aquateko.com/Knot_2_Kinky_Ti ... re_s/1.htm
It is only the inexperienced and thoughtless who find pleasure in killing fish for the mere sake of killing them. No sportsman does this.
The finest gift you can give to any fisherman is to put a good fish back, and who knows if the fish that you caught isn't someone else's gift to you?
Аватар
GE6_HUNT
дал Браво: 52 пъти
получил Браво: 21 пъти

Мнение от GE6_HUNT »

За сега и аз съм най-доволен от Knot2Kinky.
Връзвам го доста успешно с възел, който не е показан на опаковката, но самото му изпълнение е доста нестандартно, защото реално материала се пречупва.
За сега на пазара не съм виждал по-здрав, безпаметен и в същото време изключително тънък материал за поводи!
С един повод изкарвам 40-50 интензивни риболова.
Амортизира се самия възел, който като го тествам в къщи издържа 6,5 кг тежест.
Виждал съм никел-титан многонишков повод, който един приятел донесе от Холандия.
Малко по-дебел е от еднонишковия, но супер мек и предполагам ще се амортизира по-бавно.
American Fishing Wire са също многонишкови титаниеви поводи, които на пипане са подобни на повода от Холандия.
Аватар
Leb332

Мнение от Leb332 »

Здравейте отново.Днес отидох и си купих 2 волфрамови повода и отивам на водоема вадя си въдицата и това което купих,гледам няма вирбел нито карабинка и се очудих ся,какво да го правя :lol: .Добре,как може да го вържа сега ? :lol:
Хвани и пусни.
Аватар
te4osoma
дал Браво: 321 пъти
получил Браво: 122 пъти

Мнение от te4osoma »

Смени хобито,примерно с шах :mrgreen:
Не се обвързвай с неща от които не можеш да се отървеш за 30 секунди ,когато усетиш жегата зад ъгъла...
gele kapaciteto
Риболов: спининг
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 222 пъти

Мнение от gele kapaciteto »

Мойте поводи ги правя от Стоманено въже ( неръждавейка ) , ето и как стават :

Въжето е фи 2мм , разнищва се на 7 нишки и се ползва средната , понеже тя е гладка ( без гърчове ) .
Кримпваме си ги с клещите , слагам по 2 тръбички от всяка страна - да нема после ОЛЕЛЕЕЕЕееее.
Монтаж на вирбели - кой какви иска .
Реална дебелина на повода на повода 0,7 / 0,8 мм , - КЪСАНЕ НЕМА.
Себестойност - 2м въже -1,5 лв ; вирбели 1лв за брой повод , с кримпването цената е до 2 лв/бр .
Вечни са - утре снимки
:tup:
Не требе да си майстор, требе да си заслужил майстор на спорта!
Аватар
Leb332

Мнение от Leb332 »

te4osoma написа:Смени хобито,примерно с шах :mrgreen:
Питам,как,защото има две крайчета в които НЕ ЗНАМ,как да сложа вирбела и карабинката трябва се разплете и после,да го плета пак ли ? приличат на куплонг тези крайчета !
Хвани и пусни.
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”