Въпрос за Yamaha
-
- дал Браво: 5 пъти
- получил Браво: 30 пъти
Въпрос за Yamaha
Здравейте колеги !
Имам 2 въпроса относно моторите Yamaha.(2012-2016 г. производство)
1.Има ли и каква е разликата между B и F серията (конкретно BETL и FETL) ?
2.Тъй-като гледам че тт данните на 30 и 40 кс са еднакви ,може ли 30 кс да стане съответно 40,кой и как може да го направи ?
Благодаря предварително на всички отговорили ми !
Поздрави и наслука !
Имам 2 въпроса относно моторите Yamaha.(2012-2016 г. производство)
1.Има ли и каква е разликата между B и F серията (конкретно BETL и FETL) ?
2.Тъй-като гледам че тт данните на 30 и 40 кс са еднакви ,може ли 30 кс да стане съответно 40,кой и как може да го направи ?
Благодаря предварително на всички отговорили ми !
Поздрави и наслука !
-
- Риболов: Тролинг
- дал Браво: 8 пъти
- получил Браво: 129 пъти
Re: Въпрос за Yamaha
Сменят се жигльорите на карбуратора,но не е работа за всеки! Може и със смяна на карбуратора от 40-ка ако го намериш изгодно!
Така изглежда карбото на 40-ка,твоя такъв ли е?
Така изглежда карбото на 40-ка,твоя такъв ли е?
-
Здравей колега !
Моторите от тези години с карбуратор ли са ? Аз си мислех,че са с нещо по-съвременно
За сега разполагам с мотор Меркури 30 ELPT EFI,който не става на 40 кс(на различна база са).Упорито си търся ямаха 40 кс ,но по-често излизат 30-ки и затова е въпросът ми
Ако някой има за продан Yamaha 40 кс след 2013 г в перфектно състояние да не се колебае да ми звънне 0887226305
Поздрави !
Моторите от тези години с карбуратор ли са ? Аз си мислех,че са с нещо по-съвременно
За сега разполагам с мотор Меркури 30 ELPT EFI,който не става на 40 кс(на различна база са).Упорито си търся ямаха 40 кс ,но по-често излизат 30-ки и затова е въпросът ми
Ако някой има за продан Yamaha 40 кс след 2013 г в перфектно състояние да не се колебае да ми звънне 0887226305
Поздрави !
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 7 пъти
- получил Браво: 222 пъти
Земи си и 30-ка ако ти изпадне , разликата с сегашния мотор ще ти е над 10 км/ч.
Пробвано е 25 и 30 разликата е макс 2 км при другите мотори , при Ямахата 30 и 40 все е 747 куб ( май толко беше ) и там няма да постигнеш резултати с разлика от 25% , но като цена със сигурност може да я постигнеш.
И все пак удари една снимка на лодката и погледни за какъв мотор я дават Наскоро едно аверче хапна дървото с нова Ямаха 30-ка ; По тежка е и почва делфиниране ; Ако е по къса и много широка -Файда няма , отделно стана резонанс с коритото ------ пусни ена снимка да я видиме
Пробвано е 25 и 30 разликата е макс 2 км при другите мотори , при Ямахата 30 и 40 все е 747 куб ( май толко беше ) и там няма да постигнеш резултати с разлика от 25% , но като цена със сигурност може да я постигнеш.
И все пак удари една снимка на лодката и погледни за какъв мотор я дават Наскоро едно аверче хапна дървото с нова Ямаха 30-ка ; По тежка е и почва делфиниране ; Ако е по къса и много широка -Файда няма , отделно стана резонанс с коритото ------ пусни ена снимка да я видиме
Не требе да си майстор, требе да си заслужил майстор на спорта!
-
Това ми е лодката: риб Меркури с 4.20 с мотор Меркури 30 кс .Дават и до 30 кс мотор,но ми малее и чисто субективно ми се иска да е 40- ка . По късно ще пиша за делфинирането,че сега от гсм-а ми е мъка.
- ...
-
- DSC_0432.JPG (87.65 KiB) Преглеждано 5394 пъти
-
Здравей колега.
Да допълня:проблема с делфинирането го имам и аз. Появява се при определени обороти(някъде между 5000 и 5400 )При 4800-4900 го няма и при повече газ над 5400 об. пак изчезва.В началото беше по-зле (делфинираше съвсем малко след глисаж) първо надигнахме малко мотора(кавитационната плоча беше малко под най-ниската точка на кила),после сложих и крило( хидрофойл май се казваше) и нещата значително се подобриха.
Факта ,че делфинирането изчезва при повече газ ме кара да мисля,че не ми достига мъъъъъничко мощност Именно затова и си търся мотор 40-ка.
Ямахата 30 и 40 кс тежат 98 кг срещу 78 кг на Меркурито.Не мисля ,че тези 20 кг в повече ще са ми проблем
И все пак да питам :има ли серия B и ако да каква е разликата с F серията наYamaha .И може ли 30 кс да станат 40 ?
п.с. И ако случайно този твой познат продава мотора си или ако иска да ги бартеросаме(меркурито е по-леко от ямахата) тел. ми е по-напред в темата
Поздрави !
Да допълня:проблема с делфинирането го имам и аз. Появява се при определени обороти(някъде между 5000 и 5400 )При 4800-4900 го няма и при повече газ над 5400 об. пак изчезва.В началото беше по-зле (делфинираше съвсем малко след глисаж) първо надигнахме малко мотора(кавитационната плоча беше малко под най-ниската точка на кила),после сложих и крило( хидрофойл май се казваше) и нещата значително се подобриха.
Факта ,че делфинирането изчезва при повече газ ме кара да мисля,че не ми достига мъъъъъничко мощност Именно затова и си търся мотор 40-ка.
Ямахата 30 и 40 кс тежат 98 кг срещу 78 кг на Меркурито.Не мисля ,че тези 20 кг в повече ще са ми проблем
И все пак да питам :има ли серия B и ако да каква е разликата с F серията наYamaha .И може ли 30 кс да станат 40 ?
п.с. И ако случайно този твой познат продава мотора си или ако иска да ги бартеросаме(меркурито е по-леко от ямахата) тел. ми е по-напред в темата
Поздрави !
-
- дал Браво: 37 пъти
- получил Браво: 21 пъти
Виж тук. Има ги и двата модела. Търси разликата. Виждам голяма разлика в парите, сигурно си има защо. Понеже ми е лош интернета, не мога да правя съпоставка.didnik70 написа:1.Има ли и каква е разликата между B и F серията (конкретно BETL и FETL) ?
http://grandboats.kiev.ua/category/outb ... ur-stroke/
Помежду другото, когато ми трябва даден модел от основен производител, го търся тук. Натисни "Подробно за модела" и има някаква информация.
FT : 4-тактов с повишена тяга
-
- получил Браво: 47 пъти
FT при Ямаха се слага на тежки лодки и понтони като допълнителен мотор.Не е правен да глисира. Предавателните числа в редуктора са други.
Не се лъжи с това FT.
Не се лъжи с това FT.
-
- Риболов: Тролинг
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 13 пъти
Колега, и с Ямаха 30к.с. лодката ти ще делфинира, не влизай зорлем във филм.didnik70 написа:..Това ми е лодката: риб Меркури с 4.20 с мотор Меркури 30 кс ..
Защо съм сигурен ли, защото съм го виждал. В нашата група една от лодките и мотора и са именно такива, нови на един сезон и си делфинира. Собственика е технически грамотен и компетентността му не подлагам на съмнение, каквото е могло е изпробвано.
-
Аре да попишем и аз малко глупости
Лодката ти е Меркури , и със сигурност извинението ако сложиш Ямаха ще е - че е проектирана за Меркури .
Относно 20-те кг в повече със сигурност ще ти объркат съвсем плановете
Колегата с проблемната Ямаха пак си мина на 30ка Меркури , само кадето се вкара с пари да си продаде новия мотор 30-ка Меркури по-евтино ; да си купи по скъп 30-ка Ямаха нов ; да продаде скъпия - по евтино ; и пак да си купи нов 30ка Меркури .
Ако искаш звънни една жица да ти разкажа че е много за писане , ще ти дообясня някои неща за корекцията - 0888 23 4747
Ето ти и снимка която ще я обсъдиме когато си до твойта лодка за сравнение .
Лодката ти е Меркури , и със сигурност извинението ако сложиш Ямаха ще е - че е проектирана за Меркури .
Относно 20-те кг в повече със сигурност ще ти объркат съвсем плановете
Колегата с проблемната Ямаха пак си мина на 30ка Меркури , само кадето се вкара с пари да си продаде новия мотор 30-ка Меркури по-евтино ; да си купи по скъп 30-ка Ямаха нов ; да продаде скъпия - по евтино ; и пак да си купи нов 30ка Меркури .
Ако искаш звънни една жица да ти разкажа че е много за писане , ще ти дообясня някои неща за корекцията - 0888 23 4747
Ето ти и снимка която ще я обсъдиме когато си до твойта лодка за сравнение .
-
- дал Браво: 18 пъти
- получил Браво: 1 път
"Smart Tabs" - mod:
http://www.ebay.com/itm/Nauticus-SX9510 ... 2382749876
Тея табове,не биха ли решили проблема с делфинирането?
Сънувам риби-луд ли съм?
-
Да ще му ги решат , но този риб не е от най широките , и не знам как ше му се вържат спрямо сонди мотор и квото се сети да кове на транеца.popai написа:"Smart Tabs" - mod:
Но - НО - Може и беля да му направи таз Ямаха , съвсем друг и е резонанса и може да почне да прави неприятни пукнатини по транеца , а тогава ???????????????????? гарнцията ще е некаде във Франция ( или Белгия )
-
- дал Браво: 18 пъти
- получил Браво: 1 път
Да!
Тея "табове" на транеца,наистина биха заели цялото място и не би останало място за сондите на сонара.
Дори и да се мисли вариант за монтаж,вероятно ще смущават и излъчването на сондите(показанията на сонара),от допълнително завихряне.
Моята Ямаха - 40кс.,мод.2013г.,наистина има неприятна вибрация при trolling mode - 650 rpm(най-ниските възможни обороти при тролинг).При 700rpm - вибрацията изчезва напълно.
Тея "табове" на транеца,наистина биха заели цялото място и не би останало място за сондите на сонара.
Дори и да се мисли вариант за монтаж,вероятно ще смущават и излъчването на сондите(показанията на сонара),от допълнително завихряне.
Моята Ямаха - 40кс.,мод.2013г.,наистина има неприятна вибрация при trolling mode - 650 rpm(най-ниските възможни обороти при тролинг).При 700rpm - вибрацията изчезва напълно.
Сънувам риби-луд ли съм?
Преди време имах и аз дилема с промяна на мощност на двг.По спомен след разговор с Иво Джидров помня че ми каза от 30 на 40 и от 50 на 60 може.Промяната ставала чрвз промяна в електрониката (говорим за ямаха инжекцион)
Роден да оди за риба, а они ме карат да работим!!!!!
По въпроса на колегата, отворил темата - B и F са поколенията на два различни като мощност двигателя. "B" е поколението на 30-ката на Yamaha, "F" е поколението на 40-ката. Физическа разлика между двата няма, има само разлика в компютрите и стъпката на витлото. И да, може да се направи от 30 на 40 коня. И се и усеща, като се направи Само да го прави някой с акъла си, че иначе зле.