ABU CARDINAL 3 & 33
-
- Риболов: пуристки
- дал Браво: 417 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: ABU CARDINAL 3 & 33
Добри са, бе! Всичките са добри...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
СТАРИ ВИДРИ
-
- Риболов: Spining
- дал Браво: 112 пъти
- получил Браво: 25 пъти
Че ние си ги знаем. Дори и си ловим с таквизquietriot написа:чува, чува ма аз ви ги показвам ако ви интересуват бре, не че са евтини!
- yuri todorov
- Риболов: spinning & casting
- дал Браво: 665 пъти
- получил Браво: 598 пъти
Е...ловим!.....Мъчим се....
Ма по - добре с него да е..... отколкото с някой съвремеНен пласмасов сурогат, с една шъпа лагери на квадратен сантиметър....
Ма по - добре с него да е..... отколкото с някой съвремеНен пласмасов сурогат, с една шъпа лагери на квадратен сантиметър....
NO FISHING, NO LIFE
http://orcaonline.org/
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1411 пъти
- получил Браво: 427 пъти
Човече, ако не си ходил на риба заедно с някого от престижния клуб ABU CARDINAL, просто не си представяш каква забава е! А ако имаш шанса да са цели двама накуп ...quietriot написа:Живи да ви оплаче човек с тия тракалки.
-
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
да ти кажа скоро изобщо не съм ходил за риба поради ред обективни причини на почти една година вече , но планирам в близко бъдеще да го направя поне с единия , ма те ще я забранят пъстървата септември дееба , те само там тракат наште жалнитеД-р Флекс написа:Човече, ако не си ходил на риба заедно с някого от престижния клуб ABU CARDINAL, просто не си представяш каква забава е! А ако имаш шанса да са цели двама накуп ...quietriot написа:Живи да ви оплаче човек с тия тракалки.
-
- Обратна връзка:
Toва обяснява защо е толкова кисел от известно време...quietriot написа:...
да ти кажа скоро изобщо не съм ходил за риба поради ред обективни причини на почти една година вече ,..
БОКА НА УЛЪТО.
СТАРИ ВИДРИ
СТАРИ ВИДРИ
-
На 3 ти септември изпращам жената с причината накуп в Германия и мисля да си взема отпуска и да се отдам за седмица на разюздан риболов. Лошото е, че и острова със Лео изпускам пак ма кво да се прави чаветата били най-важни, тая година.Д-р Флекс написа:До 30 септември имаш време поне трима от четиpимата да сбереш накуп!
-
Ай ся па кисел, уморен от неспане да , ма кисел чак , щото ти казах, че са ти брутално премодулирани снимките ли ?Мунчо написа:Toва обяснява защо е толкова кисел от известно време...quietriot написа:...
да ти кажа скоро изобщо не съм ходил за риба поради ред обективни причини на почти една година вече ,..
Българския риболов да ти кажа ич не ми липсва, виж компаниите и лакардиите, да. А чуждоземския ще си го наваксаме скоро само пара да има , а то напоследък , има. Но сега си купувам такъми и си чеша крастата, по натам ще ги пробваме.
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1411 пъти
- получил Браво: 427 пъти
Инвестираното време в "причините" за сметка на риболова се откупва стократно, вервай на батко .... Риболов има вечно, времето коетоможем да отделим на "причините" е строго ограничено
- bat.galin
- дал Браво: 640 пъти
- получил Браво: 455 пъти
изясни ли се вече цветът на макарата , който лови най-много ...че да скачам и аз
-
- Обратна връзка:
Розовото лови най-много, без значение от възраст и пол.
БОКА НА УЛЪТО.
СТАРИ ВИДРИ
СТАРИ ВИДРИ
-
- Обратна връзка:
Днес почувствах внезапна потребност да проверя отново дали най-новото "Абу" брадясва по-скромно от старите си събратя. Последните два риболова ползвах и ролката на "Иос", която макар и червена , явно върши реална работа като допълнение към макарата и е оправдана инвестиция. Имах няколко закачливи мустака(които обаче се получават с всякаква макара при интензивен риболов), но не брадясах нито веднъж и не изхвърлих дори метър влакно(с конкретното правя вече трети излет), въпреки че ползвах съзнателно и предимно блесни в тегловния диапазон 1.5 - 4.0 грама, които водих разнообразно срещу, по и косо на течението - еднакво комфортно. Обективността изисква да призная, че шпулата е пълна на около 2/3 от капацитета си, който е 90 м петлиброво влакно, но така или иначе при идентично ниво с другите кардинали работата е осезаемо по-безпроблемна. Движението на ролката е доста гладко, независимо че лагеруването е изключително опростено като конструктивно решение - просто две тефлонови втулки. В удобен момент смятам да придобия още една подобна ролка за по-детайлни наблюдения и сравнения с другите версии, на които ще я сложа - най вероятно на 33Х.
Интересен факт, който забелязах е, че при използване на влакно с диаметър 0.18мм макарата го полага на осезаем обратен, "дайвовски" конус. При 0.20 намотката бе сякаш по-цилиндрична, с характерното за новите варианти леко вдлъбване в средата. Мисля, че може да се дължи и на силата на опън при първоначалното напълване на шпулата - предното го навивах сам с ролка на земята, а за това ми асисистира колегата.
Иначе въпреки жегата и без съмнение - благодарение на падналия дъжд и няколкодневно позахладняване, рибките бяха задоволително активни и поизлязоха няколко все още неизконсумирани екземпляра от кеч и резил зоната...
Интересен факт, който забелязах е, че при използване на влакно с диаметър 0.18мм макарата го полага на осезаем обратен, "дайвовски" конус. При 0.20 намотката бе сякаш по-цилиндрична, с характерното за новите варианти леко вдлъбване в средата. Мисля, че може да се дължи и на силата на опън при първоначалното напълване на шпулата - предното го навивах сам с ролка на земята, а за това ми асисистира колегата.
Иначе въпреки жегата и без съмнение - благодарение на падналия дъжд и няколкодневно позахладняване, рибките бяха задоволително активни и поизлязоха няколко все още неизконсумирани екземпляра от кеч и резил зоната...
- ...
-
- Img_5642.jpg (128.03 KiB) Преглеждано 2461 пъти
-
- Img_5683.jpg (207.01 KiB) Преглеждано 2461 пъти
-
- Img_5698.jpg (289.04 KiB) Преглеждано 2461 пъти
-
- Img_5700.jpg (236.98 KiB) Преглеждано 2461 пъти
-
- Img_5707.jpg (242.13 KiB) Преглеждано 2461 пъти
-