Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Разправят, че не всичко било риболов.
Аватар
Iso
Мнения: 2062
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 487 пъти
получил Браво: 693 пъти

Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от Iso »

Аз ползвам за битови нужди пропан-бутан и зареждам две големи бутилки да кажем на всеки 8-10 дни през зимата защото котлето в апартамента ми е на такова гориво. Ползвам такова гориво защото Овергаз отказват да прекарат природен газ до жилищната ни сграда защото няма достатъчно желаещи и не им е на сметка.
В моят град до 01.02.2019г. имаше един пункт за пълнене на бутилки, който след тази дата преустанови дейността си и причината за това е влезлия от 28.01.2019 г. „Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход“. Според този закон
досега отговарящите на изискванията и регистрирани пунктове за пълнене на бутилки за втечнени нефтени газове (LPG) нямат право да зареждат бутилки с обем по-голям от 10 dl3 , 5 кг. (10 литрова бутилка). Така наречените 20 литрови бутилки могат да бъдат зареждани само от оператори имащи регистрирани данъчни складове за такива газове, като обемът им не трябва да бъде по-малък от някакво си количество, което е немислимо за повечето пунктовете за продажба на дребно.
Зареждането на бутилки на бензиностанциите е забранено от гледна точка на безопасността защото там се зареждат литри, а не килограми и на практика никой не знае колко газ е заредена. Освен това газта за битови нужди е освободена от ДДС, а на бензиностанциите газта се облага с този данък. Така аз и доста потребители сме принудени да зареждаме нелегално на по-високи цени.
Та сега и да и`авам и да не е`авам държавата аз съм пре`ания благодарение на дебелосерите мъдурковци, които мислят само как да си вдигнат заплатите.
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
Аватар
Iso
Мнения: 2062
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 487 пъти
получил Браво: 693 пъти

Re: Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от Iso »

Много ми се събра и както е казал един герой на Чудомир ще си пусна гласа: Юряяя! https://chitanka.info/book/268-izbrani-razkazi ама когато му дойде времето.
Гледам, че майките с деца с увреждания пак негодуват и протестират. Решението е едно "дим да ги няма". Моя позната с две различни висши образования, два езика и дете с увреждания тук едва свързваше двата края. Принуди се да напусне страната за да осигури по-добър живот за детето си.
Сега живее и работи в т.н. "бели държави" и въпреки, че много и липсва родината не може да се върне защото там детето и се чувства добре включено е в програма за интегриране в обществото, посещава център за професионално обучение от който получава заплата, е разбира се символична. Ходи на екскурзии, получава квалифицирана медицинска помощ, комуникира с други деца в подобно положение, никой не го дразни за това, че е "различно" и т.н. Сега детето е спокойно и щастливо, което не можеше да се каже за пребиваването му в родината.
Другото което ме дразни е, че едно просто лекарство предписано на майка ми вече не се предлага в страната ни, а също така и неговите аналози. Лекарството струва по-малко от 10лв. за опаковка и при последното ни посещение при лекаря на мама той в прав текст ни каза да не си губим времето да го търсим тук. Лекарството може да се намери в Одрин с българска рецепта и освен това там се намират общо 14 негови разновидности.
Аман и Амин!
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Re: Държавата пита: “Ти мен е*аваш ли ме или не?

Мнение от babydoctor »

Е, мен затова ме е срам да кажа, че съм бивш лекар, макар че таквоз нема, както бивш педал или бивша проститутка. 4 г. бях управител на мед. център за такива деца, трудно издържах и напуснах - не заради децата, заради конюнктурата...Бе...немам думи. :mrgreen: А що се отнася до протеста и за мен беше просто една зле режистрирана демонстрация. Опознах стотици такива майки, за нито една не се сещам готова да си изкара детето там...Просто някой ги употреби. С което и омаловажи нещастието им и ежедневнтата им борба с жшивота, който така гадно се е отнесъл с тях...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Публикувай отговор

Обратно към “РиболОФФ”