empar написа:има доста ползватели на различните разновидности на модела във форума и ще се радвам да чуя вашите впечатления и отзиви, като по този начин внесем малко светлина и върху евентуалния избор на други колеги!
Аз също съм горд притежател на въдицата от скоро,не ми се пишеше мнения преди да направя няколко риболова и следях темата с интерес!

- SAM_4778.JPG (230.71 KiB) Преглеждано 14649 пъти

- SAM_4811.JPG (100.68 KiB) Преглеждано 14649 пъти

- SAM_4842.JPG (201.54 KiB) Преглеждано 14649 пъти
Въдица е доста специфична,в самото началото ....
След някой друг риболов и малко проби се установява,кое,как и защо.С кастинга имах някви проблеми,бях свикнал да хвърлям с по къс повод и да "джаскам" въдицата и изтисквам всичко от нея.Тука нещата стоят по съвсем друг начин.Бланката сработва при повод над 60-70 см и в зависимост от примамките,под 15 гр намаляш повода,на горе го увеличаваш.След 2-рия риболов започнах да целя бабите в Румънско вече

Самото леко изхвърляне не умаря при по дълъг риболов.
Теста в долната граница е занижен,започва да работи бланката от 6 гр на горе,като се постигат дължини достатъчни за ловенето на риби.Горния тест носи и 2-3 гр. повече,но не се вдига кой знае колко дистаницията.
Строя е истински екстрафас и позволява грешки в забравянето да се понатегне аванса....(на втората снимка се вижда с разхлабен аванс до 0 как е пробило най трудното място на распера ) .Като рибата е 2,6кг и тази дебела устна с по мека пръчка и дебела кука няма пробиване.Направих експеримент и с натегнат аванс,няма прошка просто,а кефа с поривите на рибите и без аванс е уникален!
На мнение съм от други колеги,че точно екстрафаст въдиците позволят повече грешки,позволяват в най бързия спринт на распера да бъде боднат и като цяло гелетата са сведени до 0,не че няма да има по на там ,но засега им водя на рибите със 100% успеваемост!
Лекото тегло и късата дръжка,нямат нужда от коментиране,тва са страхотни плюсове и радват всичките и притежатели.Точно късата дръжка,лично мен най ме издърпа за покупката на тая въдица!