Колеги на помощ
-
Колеги на помощ
Колеги , имам нужда от малко инфо за фидер монтажа.Мисля да правя излет на Жребеца обаче в последно време духа много вятър а колеги на фидер правят добър улов.Пробвал съм един единствен път но резултатът беше нулев а риба тогава даваше само на дъно.Та Ви моля за коментар по въпроса.Очаквам немедлен отгвор защото утре се изтрелвам.Може би нещо в монтажа греша а.
- Николай Ангелов
- дал Браво: 1 път
Ето моя монтаж: от влакно 0,25 (по-твърдо) правя 40-50см клуп. Режа клупа така, че да имам едно дълго и едно късо мустаче. Късото - 15см, към което прикрепям вирдел с карабинка, на която закачам хранилката. Дългото - каквото остане, на неговия край прикрепям малък вирбел (16), а към него - около метър-метър и малко повод. На около 30см от края на възела на клупа отново слагам вирбел, към който връзвам основното влакно.
На кратко - парчето влакно 0,25 ми "втвърдява" монтажа, свежда до минимум заплитанията, издържа повече на претриване от основното, което е по-тънко (0,18-0,20).От доста време ловя така и нямам никакви проблеми,а и не сматам да си променя монтажа.Прост монтаж и най-важното практичен,работи.
п.п.В риболовната преса има доста монтажи.Може да си харесаш и друг.Успехите идват след пробите и грешките
На кратко - парчето влакно 0,25 ми "втвърдява" монтажа, свежда до минимум заплитанията, издържа повече на претриване от основното, което е по-тънко (0,18-0,20).От доста време ловя така и нямам никакви проблеми,а и не сматам да си променя монтажа.Прост монтаж и най-важното практичен,работи.
п.п.В риболовната преса има доста монтажи.Може да си харесаш и друг.Успехите идват след пробите и грешките

- hobby
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Аз използвам пък монтаж с нефиксирана хранилка. Повод около метър, микровирбел и над него хранилката с вирбел директно на основното влакно. Между вирбела на повода и този на хранилкат мънисто. Изключително елементарен и ефикасен монтаж Кълването се предава съвсем директно върху върха на пръчката.
"За кораб, който не знае за къде пътува, никой вятър не е попътен." Сенека
Забравихме Бога и оскотяхме.
Забравихме Бога и оскотяхме.