Уплътнение на износено коляно на телескопа.

temil
Мнения: 46
Регистриран на: Пон Дек 09, 2013 17:49
Риболов: динамичен
дал Браво: 1 път

Уплътнение на износено коляно на телескопа.

Мнение от temil »

Здравейте майстори
След няколко годишно използуване на директния телескоп, връзката между третото и четвъртото коляно стана много къса /12 - 17мм/ и на скоро при едно огъване на пръта четвъртото коляно накрая се спука и въдицата се разглоби. Спуканото го оправих лесно , като вкарах втулка от друг телескоп, но трябва по някакъв начин да удебеля края на това коляно ,за да стане връзката по сигурна / поне 50 - 60мм/. До сега използувах превантивно една графитна смаска,която увелечаваше малко тази връзка и служеше за по лесно събиране на пръта, но сега не мога да я намеря.
Моля ви ако някой знае друг начин или къде да намеря тази смаска да помогне. Ще съм ви много благодарен.
temil
Мнения: 46
Регистриран на: Пон Дек 09, 2013 17:49
Риболов: динамичен
дал Браво: 1 път

Re: Уплътнение на износено коляно на телескопа.

Мнение от temil »

Чаках ,чаках някой да даде съвет и накрая повиках неволята и реших проблема. Пиша, за да знаят и други които искат да спестят някой лев с покупката на нов телескоп или да удължат живота на стария.
След дълго търсене в рибарските магазини намерих в един последното шишенце от 10 мл. течен графит, намазах снадката 2-3 пъти и захвата стана около 7см. Беше малко засъхнал графита ,но му долях малко ацетон и готово. Мисля си дали ако към малко безцветен лак за нокти добавя графит /напр. от молив/ няма да се получи същото мазило. Ако не намеря повече този течен графит следващия път ще го направя. В един от магазините намерих спрей с графит , но не съм го използувал и му нямам вяра.
Между другото намерих в по-долния сайт как се оправя този проблем по друг начин. Аз опитах само този с конеца но не стана
Желая ви на слука и дано не се наложи да викате неволята.
viewtopic.php?t=5417
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти и тунинг”