Пръчка за микроджиг 2.0 CRAZY FISH ARION ASR6112S

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
sharko54
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Юни 15, 2011 21:45
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 194 пъти

Пръчка за микроджиг 2.0 CRAZY FISH ARION ASR6112S

Мнение от sharko54 »

Пръчката за микроджиг 2.0, вече е факт, а именно CRAZY FISH ARION ASR6112S SUL 0.6-4ГР. И понеже на практиктика няма кой знае каква информация за въдицата в следващите няколко реда ще изкажа моето субективно мнение за нея.

Параметрите на въдицата ще си ги намерите в интернет.

В първия момент в който взех пръчката, това което ми направи впечатление е тежестта й, или по скоро липсата на такава, пръчката наистина ми се стори безтегловна :P на практика тегло от 67 гр. на 2,10м. дължина си е впечатляващо. Мислех си, какво пък толкова, като е с 30-40 гр. по-лека но наистина се усеща. Дали това ниско тегло има реално измерение в истинския риболов... едва ли, но наистина при първо хващане на пръчката се усеща.

Другото, което ме впечатли е строя на пръчката - супер бърз, да не кажа, че си клони към леко дървен, даже малко се притесних... дали ще може да изхвърля добре леки примамки.

Върховите водачи са доста малки - да не кажа микроскопични, на практика няма никакъв шанс да се лови при мунусови температури. Първото извеждане на въдицата беше при температура от -3 градуса с плетено влакно № 0,4. Риболова протече, така: Първо хвърляне - проводка, лед по водачите - размразяване чрез потапяне във водата. Второ хвърляне - дистанцията -30%, проводка, залепяне на влакното по водачите и хрупане. Трето хвърляне - залепяне на влакното на шпулата и водачита - дистанцията - 40 %, проводка - край на риболова :lol:

Следващото ми впечатление беше от финиша на пръчката - очаквах повече :( , в изпълнението на въдицата няма нищо което да пречи на работата й, но за тази цена очаквах детайлите да са на 6+, а те не са... малко разминаващи се намотки, неравномерни заливки на водачите, абе не е нищо кой знае какво но наистина очаквах всичко да е топ, ама не е. Разбира се тези забележки са за супер педантите но да го имате в предвид, а може и моята бройка да е такава.

Оборудвах пръчката с макара Tsurinoya Jaguar 1000 и четири нишково влакно № 0,4, и мисля че се получи добра комбинация.

Пръчката е много приятна за работа, странния дизайн на макародържача всъшност се оказа много удобен, поне за мен, на практика крачето на макарата се пада между безименни пръст и кутрето, но това не е никакъв проблем - удобно ми е с този захват.

Въпреки, че е с плътен връх, въдицата няма нищо общо с подобните въдици които съм хващал. Държи се като тубуларна пръчка от всякъде - възхитен съм. Най малките глави с които лових бяха от 2 гр. - с тях чувствителността е отлична. Най големите бяха от 5 гр. - никакви признаци на претоварване. воблерите се водят идеално няма проблем да се туйчват и тн. Пръчката е точно това, което исках 8)
За визуална индикация на кълването и дума не може да става - но пък въдицата предава отлично какво се случва с примамката.

С посочените грамажи на примамките въдицата изхвърля на същите дистанции (може би една идея по-малко), както и предишната ми пръчка, която е с доста мек плътен връх. Като се стопли, ще пробвам как е и с по-леки примамки.

Дойде време и за втория риболов.
Дестинацията е Марица, времето е отлично +4 гр. без вятър - идеално за сезона. Силно се надявах да намеря накой изгладнял кефал но се случи нещо по-различно. Докато си преравях един дълбок вир с три сантиметров силико и три грамова глава, и се радвах на новата си въдица изведнъж примамката спря, засечка и ... нищо :?: :!: :?: , вадя и могъщия флорокарбон с диаметър 0,20мм. беше срязан :twisted: , ай ша ти се и нИвиди щучката. Е сега вече се ядосах, превързах такъма извадих най-едния си силикон - като за ултра лайт щуки в размер 4,5 см., сложих и най-тежката си глава от 4 гр. Найс, А!? :lol: Обаче понеже съм подъл тип, си нося и самоделни ултра лайт поводи за щука, направени от струна на китара. Така оборудван вече никоя писалка няма шанс да ми се опре. Все пак да ви опиша такъма - Маката размер 1000, пръчка с тест 0,6-4 гр., влакно №0,4 с тест 4 кг., повод от флоро 0,20мм, повод от струна /най -тънката възможна/, сикикон и кука. Замятам отново във вира, силикона доста по лесно пробива и вече мога да го анимирам доста по точно, обаче няма никой... А? Втора проводка - стори ми се, че нещо побутна силикона... започнах да правя доста дълги паузи по 7-8 секунди и на поредното повдигане щучката задържа силикона, засечка, пръчката се сви и ... з-з-з-з-ъ-ъ-ъ, бавно и спокойно рибата тръгна към средата на реката :shock: ебати писалката как дърпа :lol: Викам си - или затърмъчих някой шаран, или ми взе някой сом... В този момент рибата вече разбра, че някой се опитва да я улови :lol: изненада.... Рязък рън към потопените дървета от към моя бряг, обаче аз не съм вчерашен... с леко притискане на вансва се изтеглих на горе по течението и нагазих, сега мога да те контролирам и да те извадя срещу бавното течение :lol: блаженни са вярващите :lol: рибата просто мина два метра към дълбото и спря - никакъв шанс да я издърпам към мен.. рулира на ляво на дясно, но си стои там. Е тогава...? обирайки плътно влакното аз тръгнах към нея, като се стрямях да застана някакси ако може, между рибата и потопените дървете, хитро а ? :P , почти се получи, само дето ония мити дзвер откачи - аванси свирят, пръски, скоци - тук видях че е щучка но малко по-голяма от писалка. За прегризване и дума не може да става, само се надявах влакното да издържи, предви че на моменти се налагаше да използвам максимума от такъма, за да опражнявам някакъв контрол над рибата. След още няколко минути успях да придърпам звяра в плиткото. Откачих кепа от гърба си и в този момент осъзнах - с малкия кеп на голяма река недей да ходиш пич... :lol: Все пак бях тръгнал за кефали и пъстървовия кеп беше логичния избор, но сега... някак си не пасваше в ситуацията :lol: С нещо средно между кепчосване и набутване успяхда вкарам предната част на рибата в кепа и да я избутам на брега... ПОБЕДА-А-А-А-А!!! Рибата е около 60-те сантиметра, нямам представа колко тежи -може би 2-3 кг. Но си я броя за трофей, предвид такъма разбира се :wink:

Пръчката се представи добре, въпреки, че борбата беше серизона, въдицата се справи отлично, за сега не знам как ще се справя с малки и средни риби, но с големи се справя добре :mrgreen: . Куката беше забира в горната челюст от вътре - където по принцип е доста твърдо, ако не беще бързия строй на въдицата, едва ли щеше да пробие.
Все още имам леки съмнения как ще работи с малки риби, в смисъл, като чувствителност ще е ок, но понеже е много твърда не знам дали няма много лесно да разкъсва устите и да има повечко откачания, времето ще покаже.

Ето и няколко снимкиза цвят.
...
DSC_4041.JPG
DSC_4041.JPG (223.85 KiB) Преглеждано 1827 пъти
DSC_4042.JPG
DSC_4042.JPG (230.94 KiB) Преглеждано 1827 пъти
DSC_4043.JPG
DSC_4043.JPG (243.09 KiB) Преглеждано 1827 пъти
DSC_4048.JPG
DSC_4048.JPG (231.97 KiB) Преглеждано 1827 пъти
DSC_4052.JPG
DSC_4052.JPG (63.67 KiB) Преглеждано 1827 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”