„Нано лайт“ спининг

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

„Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

Целта на тази тема е да споделим знанията и уменията си в сферата на спининга със свръх леки примамки и по този начин да помогнем на хората, които желаят да се забавляват с любимото си хоби и да опазват околната среда.
На всички е ясно, че при този вид риболов е важна тръпката от борбата с рибките, а не да се напълни тигана.
От известно време си чеша крастата с дребосъците и знам, че нищо не знам за този вид риболов, но ако не обменяме знания и умения всички ще си останем еднакво безхаберни. Рускоговорящите риболовци непрекъснато обменят информация по тези въпроси и това ги стимулира да експериментират навсякъде и със всичко свързано с любимото им хоби. Ще ми се и при нас да е така, защото по този начин все повече хора ще възприемат и идеите за опазване на красотата, която ни заобикаля.
В настоящия си пост изказвам свое мнение и е възможно истината да се различава от него.
Какво влагам под понятието „Нано лайт“ спинингов риболов – хоби спинингов риболов с изкуствени примамки с тегло до 1гр. и подходящите за това такъми (въдички, макари, влакна и аксесоари).

Общите изисквания към такъмите за този вид риболов трябва са:
1. Въдичките
- минимален тест (максимум до 4 грама);
- дължина до 2м. (това е необходимо за по-прецизна анимация на миниатюрната примамка);
- строят (медиум, фаст, екстра фаст …) е за предпочитане да е по-бавен (това е необходимо за постигане на по-големи дистанции с леките примамки, по лесна анимация и до някъде създаване на възможност за борба с по-едри рибки);
- върхът на въдичките за този вид риболов обикновено е плътен, но може да се използват и въдички с кухи въхове например, ако се практикува нано спинингов риболов с блеснички и воблерчета с указаното тегло.

2. Макаричките
- минимално тегло (за баланс с въдичката);
- добре да се справя с тънки плетени влакна (за да се избегнат бради и други неприятности);
- добрият аванс и нископрофилната (плитка) шпула са предимство.

3. Риболовната линия
- флуоровъглеродно влакно (Флуорокарбон, FC) или плетено влакно това е въпрос на предпочитание на риболовеца. Аз съм 60%:40% в полза на FC защото с него се постигат малко по-добри дистанции, потъва по-бързо, малко по износоустойчиво е защото ловя често в драките, по-незабележим и е по-евтин. Е по-кофти се връзва и по-слаби са възлите от плетените влакна. При използване на плетено влакно винаги слагам FC повод, а това е още един възел на линията.

4. Примамки
Тук разнообразието е огромно
- силикончета;
- дунапренчета;
- мухички;
- воблерчета;
- блеснички;
- всичко друго, което може да се използва и не надхвърля 1гр.
Длъжен съм на направя пояснение, че това тегло от 1гр. аз го приемам с допуск + 0.2гр.

Най-често срещаните методи за нано спинингов риболов са:
- нано джиг;
- нано джиг риг;
- т.н. мормодроч или мормишинг (примамката не достига до дъното, а се анимира в определени водни слоеве);
- нано дроп шот;
- нано каролина;
- нано сплит шот;
- нано бомбарда;
- попла попер;
- ако щете и нано „отводной поводок“.

Общо взето за мен разлика при първите три метода има само в мястото на анимация на примамката, но не и в примамките и монтажите.
Другият мой любим метод е нано дроп шот. При определени условия при този метод се е случвало да използвам тежести до 2гр., а примамките бяха без утежнение.
Имам опити и с попла попер и нано бомбарда, но тези методи са подходящи за повърхностно активни рибетата и трябва да се дебне подходящия момент, който е и краткотраен.
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
mr_miti
Мнения: 110
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 20:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Смолян
дал Браво: 419 пъти
получил Браво: 330 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от mr_miti »

Iso написа: Сря Фев 12, 2020 14:03 Целта на тази тема е да споделим знанията и уменията си в сферата на спининга със свръх леки примамки и по този начин да помогнем на хората, които желаят да се забавляват с любимото си хоби и да опазват околната среда.
Хвала за темата и труда, който си положил. Дано повече колеги се включат и да стане интересна тема. При първа възможност ще направя няколко снимки и ще напиша и аз нещо от моята камбанария :)
mr_miti
Мнения: 110
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 20:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Смолян
дал Браво: 419 пъти
получил Браво: 330 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от mr_miti »

Здравейте нано маниаци :D
Ще се опитам да напиша няколко реда за мойте предпочитания, методи и разсъждения в този риболов.
Преди 3 години се запалих по-този вид риболов случайно, когато си закупих за проба 2-3 руски мормишки. Тогава използвах въдица до 5гр с кух връх и плетено 0.4 по японската номерация. Това ми беше микрожиговия такъм. Още с първите опити започнах да хващам доволно количество прозрачни костури и чергата ми се запали. Започнах да чета теми по Руските форуми и да гледам клипове в тубата. Тогава и темата за микро джига тук във форума беше се развила, та почерпих информация и от нея.
С течение на времето заприходих още няколко строго специализирани въдици, които позволяват по-добро презентиране и анимиране на свръх леките примамки. Две от тях са с плътен връх и модерейт-фаст строй, и една за ареа риболов с бавен строй.
Колегата Iso много добре е описал общите изисквания към такъмите, а и в темата за микроджиг има доста информация така, че няма да изпадам в подробности :)
Поради затрудненото намиране на такъми при нас започнах да си правя леки утежнения, мормишки, клатушки, мухи и т.н
Изображение
Изображение

При риболов с мормишка 80-90% използвам тънко монофилно влакно с реален размер 0.10мм. Взимам си ролки за поводи с разфасовки от 50м.  Мисля, че са по-добри като якостни показатели спрямо подобните, които са предназначени за цялостна линия. По ми допадат от ФК влакна, защото са по-меки, лесно се връзват и по-малко се къдрят. Пробиват задоволително водния стълб. От плетените съм ползвал (ползвам) 0.2-0.3, но с много леките утежнения не пробиват добре водния стълб. Тях ги използвам предимно за нано дроп шот, джиг-риг и класически монтаж с чебурашка . При тези методи утежненията са ми от 0.8 до 2 гр и в много редки случаи слагам 3гр, защото има въдици непозволяващи такива грамажи.
 
Малки тежести за дроп-шот (стават и за джиг-риг) си правя от оливетки.
Изображение

Нано утежнения за джиг-риг ги правя от обикновени плувкарски съчми  и малък вирбел.
Изображение

Мормишките мисля са ясни. Правя си ги с волфрамови или оловни утежнения и мухарски куки ( с извито ушенце за оптимален монтаж на утежнението).
Изображение

Силикони използвам предимно пасивни. Всякакви насекомо и червей подобни. Също от по-големите след амортизиране си режа тънки лентички (ивици), които използвам с мормишки.
Изображение

Чрез този риболов успях да хвана не само хищни, но и доста мирни риби. Отначало започнах естествено с костур, а по реката освен кефал с малки клатушки в диапазон от 0.8 до 1.2гр успешно ловя морунаж (карабалък) и скобар.
Изображение

От година и малко започнах да обръщам по-голямо внимание на мирните риби. Преди това улавях по някоя, но като, че ли на късмет. При един от риболовите ми на мормишка с изкуствен вердевас на близко езерце доволно улавях костур и кефал. Имаше и много бабушки, но не искаха да се закачат. Тогава за първи път ми светна лампата, че пропадам много бързо поради теглото на мормишката (правех ги по-тежки, за да търся дистанция). Тогава откъснах и сложих три силиконови пипалца от гагаляга (октоподче) на мормишката, за да намаля скоростта на пропадане. Е резултата не закъсня и започнах да хващам почти на всяко хвърляне бабушки.
С краткия разказ написан горе искам да кажа, че ефективния подход в риболова на мирни риби  се крие в използването на мормишки под половин грам. Мирните риби вземат стръвта не от дъното, а при нейното пропадане. Следователно колкото по-леки са монтажите, толкова по-ефективно пропадат от повърхността до дъното.
От тогава използвам утежнения от 0.2 до 0.5гр при целенасочено търсене на мирни риби.
Надявам се да съм бил полезен  на колегите, които тепърва се захващат с този вид риболов. Със сигурност има неща, които съм пропуснал. С развиването на темата каквото се сетя ще допълвам :)
Наслука :fish15:
sharko54
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Юни 15, 2011 21:45
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 194 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от sharko54 »

Чудесна тема, благодаря за споделени опит.
А някакви опити с дропшот монтаж и мирни риби..?
Всички мои са абсолютно безуспешни... Само костури.
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

sharko54 написа: Съб Фев 15, 2020 12:27 ... Само костури.
:D Колега, това е мечтата на всеки нано лайтаджия. Костурчетата имат темперамент на оса в буркан. Не съм сигурен, но ако намалиш размера на куката и анимацията е по-лежерна може да имаш успех с мирните рибки. Шансовете са големи и ако се настаниш на захранено петно от някой плувкар.

Монтажите нано: джиг, джиг риг, токио риг или както е известен „чупа чупс“ – близалка, дроп шот и разнесения монтаж наричан „отводной поводок“ са за облавяне на дънния и придънните слоеве на водоема. Дъното се облавя с джиг и джиг риг, придънните водни слоеве с останалите монтажи като разстоянието от дъното зависи от дължината на „повода“ от тежестта до примамката.
Аз използвам още един вид придънен монтаж който е еклектична смесица от няколко монтажа. Представете си дроп шот но куката не е на линията, а на къс повод (3-7см.). Монтажа се изработва по метода на класическото морско чепаре, възли, присъединяване на бидема към майката и т.н. Примамката обикновено е малка кукичка (№ 14-18) със силиконче, мухичка – перушинка с ламе, дунапренче …. Такъв монтаж ползвам когато има леко течение, рибките са много предпазливи и монтажа трябва да е деликтен – поводчето е от влакно (моно или ФК) от порядъка на 0.1мм или по тънко. Друго място за подобен монтаж е ограничено пространство за анимиране коренак и слабо течение. Най-необикновения ми улов на такъв монтаж е черна мряна около 10-12см. на изкуствен бял червей на Бъркли. Същия монтаж но с по-дълъг повод е вече „отводной поводок“. Пробвал съм го и според мен е безсмислено да се прилага с тежест по-малка от 2гр. – 3гр., защото целта при този монтаж е далечното поднасяне на малки примамки. Сами разбирате, че с тежест от 1гр., повод 50-60см. и пръчка 2м. няма да постигнете завидни дистанции дори без да има вятър. Оплитанията са чести благодарение на това, че тънките влакна бързо се пресукват и деформират и монтажа се компрометира.
По-горе споменах за чепаре. Не съм пробвал и мисля, че няма смисъл от повече куки на монтажа с късо поводче. Ако все пак мислите за комбиниран монтаж то поставете в края на линията нано джиг с утежнение и на определено разстояние по-горе направете дроп шот монтаж. Правил съм такъв монтаж, но не помня да съм хващал две рибки едновременно, ама знае ли човек?!
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
sharko54
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Юни 15, 2011 21:45
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 194 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от sharko54 »

На подобен монтаж, 3.5гр. Джиг с 4 см. Силикон, с вързан 30см. над него малък 2-2.5см. Силикон, съм ловил успешно, като на долния силикон удряха по-рядко но по големи риби.
Но си мисля, че при утежнение 1.5-2гр. и два силикон ще е трудна работа. Ако е баче горната кука е достатъчно малка и сложим изкуствен вердевас, може и да се получи.
мъро
Мнения: 327
Регистриран на: Пет Окт 14, 2016 2:06
Риболов: Спининг
дал Браво: 153 пъти
получил Браво: 181 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от мъро »

На отвадной павадок съм вадил често по 2 риби. На тежеста слагам по голяма примамка и кука, на втората кука са ми се закачали риби почти на брега. Ако целта е да се вадят 2 риби трябва да се вади рибата много бавно и да се задържа от време на време, при активен костур често се закачат по 2.
...
20181110_112821.jpg
20181110_112821.jpg (198.88 KiB) Преглеждано 4982 пъти
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

Опитах се да онагледя резултатите от ръкоблудствата си и дано стане по-ясно.

Монтажа

Изображение

Размера на куката не си спомням, но по-голямшката е мухарската. Вързаната е с лопатка и пак е оунърска.

Изображение

Самоделни планиращи мормишки

Изображение

Изображение
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
mr_miti
Мнения: 110
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 20:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Смолян
дал Браво: 419 пъти
получил Браво: 330 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от mr_miti »

sharko54 написа: Съб Фев 15, 2020 12:27 Чудесна тема, благодаря за споделени опит.
А някакви опити с дропшот монтаж и мирни риби..?
Всички мои са абсолютно безуспешни... Само костури.
Както Iso е обяснил за монтажа с 3-7см повод. На този монтаж си слагаш една малка кука от 14-18 с изкуствен вердевас и няма начин да не хванеш мирна риба. Друг е въпроса, че не е най-рационалния метод, за да предизвикаш мирна риба. В предишния пост съм описал кое е разковничето :)

За улавяне на 2 риби съм имал многократно слука при монтаж на дроп шот.
Едната кука си я връзвам (да кажем на 35см от оловото), а другата я поставям м/у два стопера за подвижна плувка върху статичната. По този начин имам възможност да я движа и променям водния слой ако ми е необходимо.
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

sharko54 написа: Нед Фев 16, 2020 16:09 ... риболова с малки воблери... тук определено ми е слабото място...
...
Дори и при еднаква ситуация - рибите са в горния слой, хранят се активно, подавам им еднакви по големина примамки и ... на силикона ударите са в пъти повече. Може би предвид детската възраст на костурите и вида на основната им храна /червеи, разни мекотели и инсекти/ все още не са развили достатъчен хъс за преследване на други риби... :roll: С микро клатушките и въртележки от по 2 нули, ситуацията е аналогична...
Според мен риболова с малки воблери, въртящи блесни и клатушки са ефективни при относително активни риби с хищнически наклонности - костур, бяла риба, щука, кефал и рядко каракуда, шаран ... може да пропускам някои. По тази причина при нано лайт не ми е приоритет риболова с воблери, въртящи блесни и клатушки, но това не означава, че не ползвам такива.
Да поясня с пъстървовия риболов съм на вие.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

От въртящите блесни при нано лайт риболова предпочитам турбинките. Костурчетата, щуките и кефалите много се дразнят и нападат тези примамки. Естествено условията за подобно агресивно поведение на рибите ги знае само "шефа" на ББ.

Малки клатушки съм ползвал по-рядко. Скоро закупих клатушки "оригиналдъ" от китай и още не съм ги пробвал. Взех ги от любопитство. Имам и едно "бижу" във формата на фалос с тройка украсена като мартеничка (бяло и червено).

Изображение

В сравнение с блесните с дунапренчетата нещата са доста по резултатни защото по някога провокират и мирни рибки.

Изображение

Изображение

Изображение

Воблери няма да коментирам просто защото напоследък не ползвам освен мухарски попер 1.4гр. Ползвал съм го като попер и единствената ми слука е едно-две кфалчета около 10км. Като попла-попер съм го ползвал няколко пъти - на 30-40см., поводче с мухичка. Слуката бяха уклейки и кефалчета, но доста редки попадения. Малко по-добри попадения съм имал с плуваща бомбарда 2гр. и чепаре от мухички за уклей. Това е много емоционален риболов стига да улучите времето и мястото. На мен ми се е случвало 2-3 пъти. Преди съм ловил с булдо и подобен монтаж и съм имал много емоции с уклея в тихите и топли утрини на късната пролет и ранното лято.

Изображение

За мен попла-попера е по-слабата примамка. Слабо лети и се оплита доста по-често от бомбардата.

За този сезон съм приготвил следните подобия на воблери:

Изображение

Изображение

Изображение
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
mr_miti
Мнения: 110
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 20:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Смолян
дал Браво: 419 пъти
получил Браво: 330 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от mr_miti »

sharko54 написа: Нед Фев 16, 2020 16:09 На практика в магазинната мрежа няма особено много нано воблери (1,5-2,5 см. с тегло 1-2 гр.). Аз няколко пъти съм си правил сам, но уви нямам голям успех с тези примамки, не че не хващам, но на практика силиконите са в пъри по успешни.
Дори и при еднаква ситуация - рибите са в горния слой, хранят се активно, подавам им еднакви по големина примамки и ... на силикона ударите са в пъти повече. Може би предвид детската възраст на костурите и вида на основната им храна /червеи, разни мекотели и инсекти/ все още не са развили достатъчен хъс за преследване на други риби... :roll: С микро клатушките и въртележки от по 2 нули, ситуацията е аналогична...
И аз като колегата Iso при нано риболов ловя на силикони. Изключително ме тегли основно риболова на мормишка и винаги, когато имам условия го практикувам.
Малки воблери и клатушки в посочения от теб диапазон има много. Аз ползвам много такива примамки при риболов на кафал и пъстърва. Примерно Bug minnow 20sr е 0.9гр и е един от фаворитите ми през летните месеци.
Jackall, Waterlend, Bassday и много други имат малки воблерчета.
Малки и леки клатушки има всякакви на знайни и незнайни производители.
С подобни примамки през маловодието ти гарантирам, че няма как да не излъжеш някоя риба. Буквално изчоплят всичко що се крие покрай камъните :)
sharko54
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Юни 15, 2011 21:45
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 194 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от sharko54 »

За малки воблери има, ама нано няма :lol: , малки бомберчета ползвам с успех, но наистина малък миноу не съм срещал по магазините.
Относно клатушките, наистина са супер сила и много ги уважавам, но по малки от 1 гр. да не кажа 2 грама не ползвам, а можеби трябва :roll:

Много ми харесаха малките въртележки и турбинките :tup:, сам ли си изработваш въртящите части ? Дунапренчетата /поролонките/ също ми допаднаха, да си кажа честно ще си измайсторя няколко за на пролет.
Ето и няколко от моите призиведения, въпреки, че не са много нано. ще се пробвам да направя, няколко миноу воблера до 2 см.
...
DSC_4137.JPG
DSC_4137.JPG (175.9 KiB) Преглеждано 4600 пъти
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

sharko54 написа: Пон Фев 17, 2020 21:47 ..., сам ли си изработваш въртящите части ? ...
Сам ги правех, а сега ми ги правят грипавите:
https://aliexpress.ru/wholesale?catId=0 ... 0%B5%D0%BD
cekal написа: Пон Фев 17, 2020 22:52 ...

Изисквания към климатични условия има ли? Интересно ми е как се съчетават примамки до 1.5 гр. и вятър, защото годишно правя не повече от 2 - 3 напълно безветрени риболова. А и тогава рибата не ми се връзва особено.
...
Климатичните условия имат значение. Обикновено рано сутрин, понякога и при вечер няма вятър и става за риболов. За нано лайт риболов става и при слаб вятър на завет защото често дребните рибки се крият на завет. При лек вятър е добре да се лови с цветни и добре забелязващи се влакна. В тези случаи кълването се отчита визуално по движението на влакното, а не по върха на пръчката или тактилно с усещане в ръката. Това е едно от неудобствата при риболов с ФК влакна като основна линия, защото не се забелязва.
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
Аватар
Iso
Мнения: 2059
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България там, където хората живеят само от 8000 г.
дал Браво: 484 пъти
получил Браво: 692 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от Iso »

Правя кратко обобщение на последните 3 риболова с нано лайт такъми преди въвеждане на „крепостното право“ по думите на мой познат ловец и риболовец.
Трите риболова бяха на един и същ водоем през около 6-7 дни в ранните следобеди, при относително сходни метеорологични условия за по час-час и половина. Снимки отдавна не правя защото времето ми за риболов е кратко и предпочитам да не се разсейвам.
На първият излет стартирах с дропшот монтаж с тежест 1.5гр. и едно мухоподобие от кокоши пух на оунърска кука с лопатка като горе показаните. Резултатът бе няколко почуквания и извадени цели две бабушки по около 10-12см. На силиконови изрезки нямаше никакви индикации, а на изкуствен вердевас имах само едно празно почукване.
На вторият излет започнах с дропшот монтаж с тежест 1.5гр. и същата кука и изкуствен вердевас. Този път мястото ми бе близо до бент където водата бе по-богата на кислород и емоциите бяха доста, но резултата бе съизмерим с този от предишния излет. Многобройни почуквания, дори кълванета, но хванах една бабушка около 12-14см. и цели два уклея. Трябва да отбележа, че уклеите бяха от типа „сиромашка скумрия“, поне за този водоем.
Третият излет беше в петъка в който са обявили „крепостното право“. На водоема имаше стълпотворение защото времето беше много хубаво. На всякъде имаше хора, чадъри, коли, миришеше на панаир. Пообиколих, погледах и открих едно местенце до слаб бързей с доволно много закачки. Сигурно затова никой не го бе завладял. Този път дропшот монтажа се оказа ялов. Имах едно-две почуквания за които не съм сигурен дали са били почуквания. След около 20мин. сложих самоделна мормишка около 0.4гр. с изкуствен вердевас. Резултата в следващите 30-40мин. 3 костурчета около 10-12см., една бабушка със същия размер и един уклей-„гигант“. Това се казва „касапница“.
Не обичам котките и чистенето на дребна риба в „големи“ количества затова всички уловени рибки са във водоема.
Еврипид: Властта и богатството раждат глупост и наглост.

Ако на един водоем има корморани и няма цигани това означава, че няма да хванеш нищо.
mr_miti
Мнения: 110
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 20:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Смолян
дал Браво: 419 пъти
получил Браво: 330 пъти

Re: „Нано лайт“ спининг

Мнение от mr_miti »

Миналия уикенд въпреки вятъра успях да направя кратък риболов на мормишка :)
20200322_151008.jpg
20200322_151008.jpg (136.52 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_151007.jpg
20200322_151007.jpg (273.88 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_151057.jpg
20200322_151057.jpg (89.84 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_151240.jpg
20200322_151240.jpg (102.38 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_151515.jpg
20200322_151515.jpg (110.65 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_151611.jpg
20200322_151611.jpg (71.58 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_181439.jpg
20200322_181439.jpg (108.43 KiB) Преглеждано 3951 пъти
20200322_134722.jpg
20200322_134722.jpg (68.47 KiB) Преглеждано 3951 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Спининг риболов”