Здравейте колеги. Повдигам тази тема, понеже мисля, че ще бъде интересна за някои колеги. Някои знаят, че Шимано през 2016 г. направи един Антарес с една уникална спирачка Digital Contorl 4х8. През 2018 г. излезе друг Антарес пак със същата спирачка, но и с функция Monster Drive за тежки примамки. Няма да коментирам новия Антарес от 2019 г. Но причината, поради която въздигам тази тема е защото имам един въпрос.
Има ли някой, който може да ми обясни дали единствената разлика между двете е, че втората има функция Monster Drive? Питам, понеже изгледах различни видея и не мога от тях да разбера дали това ги различава двете. Най-долу публикувам две снимки. Първата е на модел 2016, а втората на модел 2018.
Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват да отговорят на въпроса ми.
Shimano 16 Antares DC vs Shimano 18 Antares MD DC
-
- Риболов: Die Hard Megabass
- дал Браво: 99 пъти
- получил Браво: 146 пъти
Re: Shimano 16 Antares DC vs Shimano 18 Antares MD DC
Здравей,
MD версията e за големи риби разликите са следните:
1. Екстра бърза предавка - това е специално за тези специалиасти които си мислят, че големи риби се ловят само с бавно оборотни макари, случайно да не се износят предавките!
2. Макарата има по дълбока шпула и от там събира повече влакно.
3. Аванса също е по-голям 6 кг.
4. Става и за солена вода, тук аз лично слагам под въпрос винаги макари, които са направени от магнезий.
5. Макарата има малко по-дълга дръжка и също така power knobs.
MD версията e за големи риби разликите са следните:
1. Екстра бърза предавка - това е специално за тези специалиасти които си мислят, че големи риби се ловят само с бавно оборотни макари, случайно да не се износят предавките!
2. Макарата има по дълбока шпула и от там събира повече влакно.
3. Аванса също е по-голям 6 кг.
4. Става и за солена вода, тук аз лично слагам под въпрос винаги макари, които са направени от магнезий.
5. Макарата има малко по-дълга дръжка и също така power knobs.