Бейтфинес
- stancom
- дал Браво: 102 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Re: Бейтфинес
Васе, на мен ми трябва за течение. Иначе с тази пръчка клатушки по 2 грама ги хвърлям, но с воблерчетата бъркам някъде. А вие ме подкокоросахте с този риболов и реших да го пробвам. Като не стане ще сменя комплекта за една Стела и ще се приключи въпроса
Аз не мога да ловя риба !!!
- yuri todorov
- Риболов: spinning & casting
- дал Браво: 665 пъти
- получил Браво: 598 пъти
На практика няма вариант да не стане!
Зависи от това колко време ще си дадеш преди да се предадеш и колко ще настояваш през това време. Зимата съвсем не е добър сезон за набиране на опит с байткастинг. Хич даже......
Зависи естествено и от други фактори, какво очакваш да се получава, дали средствата т.е. такъма в целия му вид е способен на това и т.н.
Зависи от това колко време ще си дадеш преди да се предадеш и колко ще настояваш през това време. Зимата съвсем не е добър сезон за набиране на опит с байткастинг. Хич даже......
Зависи естествено и от други фактори, какво очакваш да се получава, дали средствата т.е. такъма в целия му вид е способен на това и т.н.
NO FISHING, NO LIFE
http://orcaonline.org/
-
- дал Браво: 107 пъти
- получил Браво: 155 пъти
Ами воблерите нямат арединамиката на клатушката бре Станиславе , затова и не летят така , по малко плътни са най малкото, задай си въпроса кое лети по добре 3 грама съчма или олеветка или 3 грама плувка от балса и ще си отговориш защо с едното се зориш толкова......
Сега за такъма , той е хубав, но незнам дали с тази пръчка ще може да ги стреляш при каквито и да е условия и настройки някога воблерите по 2 гр.
Юри, колко грама беше онова воблерче което ми показваше какл лети на Панчарево с молата? Предполага, около 3 - 4 , с молата и абу се правеше дистанция около 15-20 м без проблем, трябва да се пробва с друга пръчка и макара при същите условия и ще видим, напролет ще дойда да пробваме или на Панега на откриването ще донеса да пробваме.
Дали ще се откажеш си е твой избор , имаш цяла зима да мислиш , реката ти е до гъза , барата ти е още по-близо, така че тренирай.
Сега за такъма , той е хубав, но незнам дали с тази пръчка ще може да ги стреляш при каквито и да е условия и настройки някога воблерите по 2 гр.
Юри, колко грама беше онова воблерче което ми показваше какл лети на Панчарево с молата? Предполага, около 3 - 4 , с молата и абу се правеше дистанция около 15-20 м без проблем, трябва да се пробва с друга пръчка и макара при същите условия и ще видим, напролет ще дойда да пробваме или на Панега на откриването ще донеса да пробваме.
Дали ще се откажеш си е твой избор , имаш цяла зима да мислиш , реката ти е до гъза , барата ти е още по-близо, така че тренирай.
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1411 пъти
- получил Браво: 427 пъти
Момци, по-кротко със Станко и със съветите към него, той завалията лови риба от оня ден буквално и отде да знае ... не му придиряйте толкова, ще го стресирате.
- Владимир
- дал Браво: 123 пъти
- получил Браво: 594 пъти
Време/опит,това ти е нужно.
Когато реших да мина на каст,Пукса ми даде много инфо и съвети,които в последствие срещнах по пътя си до тук,образно!
Когато реших да мина на каст,Пукса ми даде много инфо и съвети,които в последствие срещнах по пътя си до тук,образно!
Живота е една безмислена война,накрая всички я губим.
- Владимир
- дал Браво: 123 пъти
- получил Браво: 594 пъти
Някой да има впечатления от модел на Окума за примамки от 4-5гр?
Или да е тунинговал,макара на същата марка,която след тунинга да става за подобни примамки?
Или да е тунинговал,макара на същата марка,която след тунинга да става за подобни примамки?
Живота е една безмислена война,накрая всички я губим.
-
- Риболов: спининг
- дал Браво: 1526 пъти
- получил Браво: 2273 пъти
След известно прекъсване ми се възвърна интереса към бейтфинеса. Този път с Calcutta Conquest Bfs и китайско стъкло.
-
- дал Браво: 157 пъти
- получил Браво: 1057 пъти
Малко инфо и впечатления от стъклото, дали може? Че и аз се оглеждам в тази посока ... засега без резултат.
-
Пръчката е оттук :
https://item.taobao.com/item.htm?id=579192863095
Обзор :
https://www.youtube.com/watch?v=B6Aefz5vUok&t=571s Него гледах преди да се заинтересувам от комплекта изобщо.
По подробен обзор :
https://www.youtube.com/watch?v=lL_mV1sfDw0
За впечатления е още рано - едва два пъти съм я ползвал. Изработката е качествена.Аз обаче харесвам стъклените въдици. Имам спининг от мухарска стъклопластова бланка със същата дължина /1,50м/, която като че ли е малко по-твърда.
Иначе замятам добре. С Ридж 3,5см. разстоянието на око е същото като със спининг. Това замятане отдолу не ми се е получило де . И е за близки дистанции да знаеш
https://item.taobao.com/item.htm?id=579192863095
Обзор :
https://www.youtube.com/watch?v=B6Aefz5vUok&t=571s Него гледах преди да се заинтересувам от комплекта изобщо.
По подробен обзор :
https://www.youtube.com/watch?v=lL_mV1sfDw0
За впечатления е още рано - едва два пъти съм я ползвал. Изработката е качествена.Аз обаче харесвам стъклените въдици. Имам спининг от мухарска стъклопластова бланка със същата дължина /1,50м/, която като че ли е малко по-твърда.
Иначе замятам добре. С Ридж 3,5см. разстоянието на око е същото като със спининг. Това замятане отдолу не ми се е получило де . И е за близки дистанции да знаеш
- Preacher
- дал Браво: 13 пъти
- получил Браво: 40 пъти
Въдица: Major Craft Finetail FSX-B382UL
Дължината на въдицата е 113 см тест 1-8 гр. строй Fast, двуделна.
Мултипликатор: Shimano 16 Aldebaran BFS XG
Купих си втора ръка тази въдица и за жалост беше с дефект. Изглежда предният собственик я беше отремонтирал некачествено. На третия кастинг с воблер от 4 гр и се строши в дръжката. Сложих й метална шина и я отремонтирах. Това е първият й тестов риболов след ремонта. Удари ми кефал, който според мен е поне 40 см.
Дължината на въдицата е 113 см тест 1-8 гр. строй Fast, двуделна.
Мултипликатор: Shimano 16 Aldebaran BFS XG
Купих си втора ръка тази въдица и за жалост беше с дефект. Изглежда предният собственик я беше отремонтирал некачествено. На третия кастинг с воблер от 4 гр и се строши в дръжката. Сложих й метална шина и я отремонтирах. Това е първият й тестов риболов след ремонта. Удари ми кефал, който според мен е поне 40 см.
-
Какво влакно си навил на шпулата? Колко е тежка шпулата? В какви условия ползваш толкова къса пръчка?
- Preacher
Не мога да кажа какво е влакното. Купих я с него. По принцип ловя с Linesystem или PeeWee. Ползвам тази къса пръчка за малки реки или за обрасли места където е трудно да мяташ с по-дълга въдица. Имам и други дължини. Харесва ми, че е къса и щом извади този кефал след ремонта, то изглежда си струва въдицата.
- Preacher
Колеги, тези дни ми пристигна новата макара Shimano 22 Aldebaran HG, е добре де взех си 2 броя. Искам да Ви кажа, че без да преувеличавам съм възхитен от нея. Няколко години ползвам моделът от 2016 г и ми беше любим, обаче новият модел е върха. Мята се супер лесно с нея, спирачките работят перфектно. Струва си да се инвестира в мулти от този клас. Препоръчвам с две ръце.