orion30 написа: ↑Пет Юли 09, 2021 8:50
Даже няколко позитива ще ти споделя. Гледам че си от Шумен, жена ми е от Преслав. Като се оженихме точно преди Бат Бойко да дойде на власт, пътищата от Шумен до Преслав, Преслав-Търговище, Преслав-Смядово. Преслав - Върбица, бяха мармалад, сега всички са ремонтирани. Ришки проход също го ремонтираха. Сам преброй колко нови завода имате около Шумен. Отречи ако можеш.
Проектите и парите (най-важното) за гореизброени от теб участъци, с изключение може би на Преслав-Смядово (не съм сигурен за него), бяха подготвени и осигурени по времето на Орешарски със дейното участие на депутата тогава Иван Иванов (от БСП). Не се сещам вече точно кога са били завършени, но това не е от такова значение. Бат ти Бойко тука няма абсолютно никакъв принос.

Няколко години след това беше ремонтиран и Ришкия проход, но разбира се с "качество ГЕРБ" - минавал ли си скоро от там да видиш какво гробище е? А отсечките Шумен-Върбица и Преслав - Търговище не са мръднали, ама буквално. Съгласен съм, че трафикът е значително по-малък, но сме виждали и селски пътища да се рушат след година-две. Далеч съм от мисълта да възхвалявам червените, напротив даже - ненавиждам ги, но фактите са си факти и могат да бъдат проверени във всеки момент.
Относно заводите. Почти всички се дължат на влиянието на ДПС, като и тук Бат Бойко няма и частица принос. Инвеститорите са или турски фирми или местни такива (пак с турски собственици от кръга на ДПС), които си прехвърлиха мощностите на нови парцели. Според мен (а и не само) резултатът от цялата работа е: рязко покачване на цените на имотите (за шест години с около 250%, като така в много отношения вече доближаваме цените във Варна, например) и брутална промяна в състава на населението, изразяваща се най-общо казано, в срив на средното IQ

, ако ме разбираш. И не, заплатите не са се повишили.

За сметка на това обаче, "отчисленията", които всяка по-едра фирма плаща на властта, от 10% станаха 20%.
С две думи, всичко "хубаво" за тия 12 години, се е случвало ВЪПРЕКИ управлението на ГЕРБ, а не с тяхно съдействие и съм убеден, че това е абсолютният минимум на потенциалните възможности - щото не може па хич да не се направи нещо между всичкото това крадене, все пак трябва да има и някое парче нов асфалт за пред камерите с трайност до приключване на късния новинарски блок.