- 20211018_195709.jpg (262.2 KiB) Преглеждано 1314 пъти
- 20211018_205937.jpg (240.17 KiB) Преглеждано 1314 пъти
- 20211018_223717.jpg (313.97 KiB) Преглеждано 1314 пъти
Дай малко подробности, де!
Код за потвърждение: Избери целия код
1 кг. люти чушлета (микс от каквото имате под ръка)
1 глава чесън
1 шайба от корен целина (нарязан на кубчета)
магданоз на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
1/3 ч.ч. зехтин
1/3 ч.ч. ябълков оцет
сока на половин лимон
1 1/2 с.л. сол
2 с.л. захар
1 аспирин
Измиваме чушките и отрязваме дръжките, ако чушките са големи, режем на две или три по-малки парчета.
Опукваме ги леко на тиган, като внимаваме да не прегарят. След това ги слагаме в съд с капак и ги оставяме да се задушат, докато подготвяме останалите съставки.
В съд смесваме чесъна, целината, магданоза, черния пипер, зехтина, оцета, сока на лимон,а солта, захарта и аспирина.
Разбъркваме добре, като се разтворят разтворимите съставки. В чопър или кухненски робот слагаме чушките и другите съставки и пасираме.
Изсипваме в купа и объркваме добре. След това с пасатор, пасираме още малко за да стане по-ситна сместа.
Остава да разсипем по бурканчетата и да приберем на хладно и тъмно.
Преди да затворите капачките, може да сипете малко зехтин отгоре.
Вярно, още не е захладняло достатъчно, но 3х30-50гр. ми се види обидно малко...