Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Първо простиране за сезона
- ...
-
- IMG_20211113_091346~2.jpg (273.95 KiB) Преглеждано 1235 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 21:57
- дал Браво: 61 пъти
- получил Браво: 14 пъти
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Не е рано, суша на 10-12градуса.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
На 4 дни. Рецептата е за врат Трапезица. Температурата е 12 градуса през нощта, през деня 13. Края на седмицата режа на дъска
- ...
-
- IMG_20211117_113646~5.jpg (246.21 KiB) Преглеждано 1144 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Рагу Болонезе с домашно приготвена паста, рецептата в блога
https://boci-bg.blogspot.com/2019/04/ra ... e.html?m=1
https://boci-bg.blogspot.com/2019/04/ra ... e.html?m=1
- ...
-
- IMG_20211118_125847_1~2.jpg (341.85 KiB) Преглеждано 1074 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Някой, ако си търси машинка за вакуумиране тази е много добра и работи с всякакви пликчета. Сега цената й е възможно най-ниска. Аз си взех.
https://www.technopolis.bg/bg/Mashini-z ... G/p/827049
https://www.technopolis.bg/bg/Mashini-z ... G/p/827049
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- IMG_20211121_201824~2.jpg (190.15 KiB) Преглеждано 948 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1778 пъти
Re: Домашна кухня
Закъсняваш...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Дойде време за домашните мезета и реда на една авторска рецепта, която ще правя за първи път. Кръстил съм я луканов деликатес "Синаница". След като стане готова луканката и проба може да направя някои корекции в рецептата спрямо моя вкус.
Луканов деликатес "Синаница"
1кг свински врат
24 гр сол
4 гр захар
2 гр ким
3 гр сушен лук
2гр черен пипер
2гр червен пипер
Месото се кълца, но може да се мине и на машинка на едра решетка. Слагат се подправките и зрее 30часа в хладилник, след това се пълни в изкуствени колагенови черва Ф30. Новото, което правя е да използвам ким и тези 2гр може да претърпят промяна нагоре или надолу, след като го опитам. Червеният пипер може и да е лют, ако обичаме пикантно. Валянето е задължително, за да се придаде нужната форма на луканките.
Луканов деликатес "Синаница"
1кг свински врат
24 гр сол
4 гр захар
2 гр ким
3 гр сушен лук
2гр черен пипер
2гр червен пипер
Месото се кълца, но може да се мине и на машинка на едра решетка. Слагат се подправките и зрее 30часа в хладилник, след това се пълни в изкуствени колагенови черва Ф30. Новото, което правя е да използвам ким и тези 2гр може да претърпят промяна нагоре или надолу, след като го опитам. Червеният пипер може и да е лют, ако обичаме пикантно. Валянето е задължително, за да се придаде нужната форма на луканките.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Сушен свински врат "Трапезица"
Готов за 7дни при температура 12 градуса.
Готов за 7дни при температура 12 градуса.
- ...
-
- IMG_20211122_125048~2.jpg (282.42 KiB) Преглеждано 901 пъти
-
- IMG_20211122_124915~2.jpg (281.58 KiB) Преглеждано 900 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Днес се заредих с малко колагенови ядливи черва на шпули.
Фирмата е Либор, телефона за поръчка 0879318461, ако някой има нужда. Има и други черва.
Фирмата е Либор, телефона за поръчка 0879318461, ако някой има нужда. Има и други черва.
- ...
-
- IMG_20211123_141618~2.jpg (132.17 KiB) Преглеждано 826 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Нови игри отиват на простора
- ...
-
- IMG_20211123_204625~2.jpg (204.84 KiB) Преглеждано 786 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
- ...
-
- FB_IMG_1637696740786.jpg (39.14 KiB) Преглеждано 785 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Пилаф с пуешко и пармезан
Необходими продукти
2ч.ч. ориз
100гр нахут
2 пуешки бутчета (обезкостени)
1 глава лук
50гр масло
пармезан
магданоз
лимон
черен пипер
сол
На първо място трябва да се приготви нахута. Ако е твърд, се накисва във вода от предната вечер, след което се вари за около 30мин или до готовност. Ако е от консерва, тези процеси отпадат, защото е готов да се използва директно. Минаваме към ориза. Много важно е да се измие много добре под течаща вода, докато спре да отделя нишесте. Аз лично ползвам бланширан ориз, защото трудно се разварява и е идеален за това ястие.
В подходяща тава, се поставят обезкостените пуешки бутчета, маслото, главата лук(наситена), сол и черен пипер на вкус и вода. Тавата се слага в загрята фурна на вентилатор за 30 мин. След това се добавя ориза, заедно с вече готовия нахут. Досипва се още вода, ако е нужно. Пече се отново на вентилатор до готовност на ориза. Пилафът с пуешко се сервира, като отгоре се поръсва с магнаноз и пармезан. В чинията се слагат и 1-2 резенчета лимон, с който може да се овкуси месото.
Необходими продукти
2ч.ч. ориз
100гр нахут
2 пуешки бутчета (обезкостени)
1 глава лук
50гр масло
пармезан
магданоз
лимон
черен пипер
сол
На първо място трябва да се приготви нахута. Ако е твърд, се накисва във вода от предната вечер, след което се вари за около 30мин или до готовност. Ако е от консерва, тези процеси отпадат, защото е готов да се използва директно. Минаваме към ориза. Много важно е да се измие много добре под течаща вода, докато спре да отделя нишесте. Аз лично ползвам бланширан ориз, защото трудно се разварява и е идеален за това ястие.
В подходяща тава, се поставят обезкостените пуешки бутчета, маслото, главата лук(наситена), сол и черен пипер на вкус и вода. Тавата се слага в загрята фурна на вентилатор за 30 мин. След това се добавя ориза, заедно с вече готовия нахут. Досипва се още вода, ако е нужно. Пече се отново на вентилатор до готовност на ориза. Пилафът с пуешко се сервира, като отгоре се поръсва с магнаноз и пармезан. В чинията се слагат и 1-2 резенчета лимон, с който може да се овкуси месото.
- ...
-
- IMG_20211124_121823~2.jpg (368.79 KiB) Преглеждано 739 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)