Домашна кухня

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Публикувай отговор
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Първо простиране за сезона
...
IMG_20211113_091346~2.jpg
IMG_20211113_091346~2.jpg (273.95 KiB) Преглеждано 1234 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
maslinkata
Мнения: 152
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 21:57
дал Браво: 61 пъти
получил Браво: 14 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от maslinkata »

Рано още . Да не хвърляш,иначе Браво.
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Не е рано, суша на 10-12градуса.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

На 4 дни. Рецептата е за врат Трапезица. Температурата е 12 градуса през нощта, през деня 13. Края на седмицата режа на дъска
...
IMG_20211117_113646~5.jpg
IMG_20211117_113646~5.jpg (246.21 KiB) Преглеждано 1143 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Рагу Болонезе с домашно приготвена паста, рецептата в блога

https://boci-bg.blogspot.com/2019/04/ra ... e.html?m=1
...
IMG_20211118_125847_1~2.jpg
IMG_20211118_125847_1~2.jpg (341.85 KiB) Преглеждано 1073 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Някой, ако си търси машинка за вакуумиране тази е много добра и работи с всякакви пликчета. Сега цената й е възможно най-ниска. Аз си взех.

https://www.technopolis.bg/bg/Mashini-z ... G/p/827049
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:11:
...
IMG_20211121_201824~2.jpg
IMG_20211121_201824~2.jpg (190.15 KiB) Преглеждано 947 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
баш майстора
Мнения: 5831
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1642 пъти
получил Браво: 1778 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от баш майстора »

Закъсняваш...
IMG_20211121_204721.jpg
IMG_20211121_204721.jpg (126.28 KiB) Преглеждано 942 пъти
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:lol:
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Дойде време за домашните мезета и реда на една авторска рецепта, която ще правя за първи път. Кръстил съм я луканов деликатес "Синаница". След като стане готова луканката и проба може да направя някои корекции в рецептата спрямо моя вкус.

Луканов деликатес "Синаница"
1кг свински врат
24 гр сол
4 гр захар
2 гр ким
3 гр сушен лук
2гр черен пипер
2гр червен пипер

Месото се кълца, но може да се мине и на машинка на едра решетка. Слагат се подправките и зрее 30часа в хладилник, след това се пълни в изкуствени колагенови черва Ф30. Новото, което правя е да използвам ким и тези 2гр може да претърпят промяна нагоре или надолу, след като го опитам. Червеният пипер може и да е лют, ако обичаме пикантно. Валянето е задължително, за да се придаде нужната форма на луканките.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Сушен свински врат "Трапезица"

Готов за 7дни при температура 12 градуса.
...
IMG_20211122_125048~2.jpg
IMG_20211122_125048~2.jpg (282.42 KiB) Преглеждано 900 пъти
IMG_20211122_124915~2.jpg
IMG_20211122_124915~2.jpg (281.58 KiB) Преглеждано 899 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Днес се заредих с малко колагенови ядливи черва на шпули.
Фирмата е Либор, телефона за поръчка 0879318461, ако някой има нужда. Има и други черва.
...
IMG_20211123_141618~2.jpg
IMG_20211123_141618~2.jpg (132.17 KiB) Преглеждано 825 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Нови игри отиват на простора
...
IMG_20211123_204625~2.jpg
IMG_20211123_204625~2.jpg (204.84 KiB) Преглеждано 785 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

:22:
...
FB_IMG_1637696740786.jpg
FB_IMG_1637696740786.jpg (39.14 KiB) Преглеждано 784 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Аватар
Boci
Мнения: 4886
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 261 пъти
получил Браво: 1622 пъти

Re: Домашна кухня

Мнение от Boci »

Пилаф с пуешко и пармезан

Необходими продукти
2ч.ч. ориз
100гр нахут
2 пуешки бутчета (обезкостени)
1 глава лук
50гр масло
пармезан
магданоз
лимон
черен пипер
сол

На първо място трябва да се приготви нахута. Ако е твърд, се накисва във вода от предната вечер, след което се вари за около 30мин или до готовност. Ако е от консерва, тези процеси отпадат, защото е готов да се използва директно. Минаваме към ориза. Много важно е да се измие много добре под течаща вода, докато спре да отделя нишесте. Аз лично ползвам бланширан ориз, защото трудно се разварява и е идеален за това ястие.
В подходяща тава, се поставят обезкостените пуешки бутчета, маслото, главата лук(наситена), сол и черен пипер на вкус и вода. Тавата се слага в загрята фурна на вентилатор за 30 мин. След това се добавя ориза, заедно с вече готовия нахут. Досипва се още вода, ако е нужно. Пече се отново на вентилатор до готовност на ориза. Пилафът с пуешко се сервира, като отгоре се поръсва с магнаноз и пармезан. В чинията се слагат и 1-2 резенчета лимон, с който може да се овкуси месото.
...
IMG_20211124_121823~2.jpg
IMG_20211124_121823~2.jpg (368.79 KiB) Преглеждано 738 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”