Домашна кухня
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
https://boci-bg.blogspot.com/2018/12/blog-post.html?m=1
Рецепти много, но по добре си направи нещо по твой вкус. Това става с проби. Като основа сол, черен пипер, червен пипер, червена чушка....и другото по преценка.
Рецепти много, но по добре си направи нещо по твой вкус. Това става с проби. Като основа сол, черен пипер, червен пипер, червена чушка....и другото по преценка.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
За втора година правя шарана по този начин и се получава уникално вкусно. Хлябът на визия не го докарвам, но важен за мен е повече вкуса.
Шаран в хляб
Тестото го правя от около 0,8-1кг брашно, 1 яйце, 1с.л. сол, 1сл.захар, 20гр жива мая, 1ч.л. зехтин. Преди печене го мажа с жълтък и го поръсвам със сусам. Пече се на 200градуса за около 30-40мин.
Шаранът го пека на дърва, след това го обезкостявам. В тиган запържвам 4-5 гъби с 2 глави лук в масло. Подправки на вкус - сол, черен пипер, розмарин. Когато са готови, към тях прибавям шарана за кратко, колкото да хомогенизирам плънката. И така, тестото го разтилам с точилка, слагам плънката в средата, завивам и във фурната.
Вкусът е леко опушен на дърва, няма кости и се яде и от хора, които уж не консумират риба. Наздраве!
Шаран в хляб
Тестото го правя от около 0,8-1кг брашно, 1 яйце, 1с.л. сол, 1сл.захар, 20гр жива мая, 1ч.л. зехтин. Преди печене го мажа с жълтък и го поръсвам със сусам. Пече се на 200градуса за около 30-40мин.
Шаранът го пека на дърва, след това го обезкостявам. В тиган запържвам 4-5 гъби с 2 глави лук в масло. Подправки на вкус - сол, черен пипер, розмарин. Когато са готови, към тях прибавям шарана за кратко, колкото да хомогенизирам плънката. И така, тестото го разтилам с точилка, слагам плънката в средата, завивам и във фурната.
Вкусът е леко опушен на дърва, няма кости и се яде и от хора, които уж не консумират риба. Наздраве!
- ...
-
- IMG_20211128_170548~2.jpg (270.63 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20211206_174044~2.jpg (346.03 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20211206_175839~2.jpg (392.73 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20211206_191935~2.jpg (301.41 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20211206_200103~2.jpg (214.22 KiB) Преглеждано 776 пъти
-
- IMG_20211206_161853.jpg (205.89 KiB) Преглеждано 775 пъти
Последно промяна от Boci на Вто Дек 07, 2021 10:23, променено общо 2 пъти.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Изпържихме и малко чернокоп
- ...
-
- IMG_20211206_195931~2.jpg (223.95 KiB) Преглеждано 770 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 673
- Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
- Местоположение: София
- дал Браво: 22 пъти
- получил Браво: 357 пъти
Re: Домашна кухня
Да се отчета, че да не ме нарочите за отцепник от месото
Запретнах ръкави миналата седмица и турих това онова да се маринова и суши.
Просторите свършиха и ще трябва да скалъпвам нещо като станат останалите неща след 5 дни...
Запретнах ръкави миналата седмица и турих това онова да се маринова и суши.
Просторите свършиха и ще трябва да скалъпвам нещо като станат останалите неща след 5 дни...
- ...
-
- 1.jpg (225.01 KiB) Преглеждано 751 пъти
-
- 2.jpg (189.07 KiB) Преглеждано 751 пъти
-
- 3.jpg (186.59 KiB) Преглеждано 751 пъти
-
- pr.jpg (291.42 KiB) Преглеждано 751 пъти
-
- pr2.jpg (183.51 KiB) Преглеждано 751 пъти
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Последно промяна от Boci на Сря Дек 08, 2021 12:31, променено общо 1 път.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Прането е наполовина сухо вече
- ...
-
- IMG_20211208_113356~2.jpg (245.41 KiB) Преглеждано 690 пъти
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Реших и аз да се пробвам, тук като се зачета винаги ми се прияждат такива неща. Не съм толкоз майстор затуй ще почна от по леко и взех направо готов суджук, но догодина ще се запася с машинка и аз ще си направя сместа. А за филенцето, гледах рецепта за осоляване 48 часа и 6 часа след това киснене във вода, после подправки и към суджуците.
Наздраве!
Наздраве!
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1776 пъти
Re: Домашна кухня
Азиатски манджурляк с остатъци от Никулденската вечеря - октопод и скариди.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Така се почва, важното е да имаш мерак. Където сушиш каква е температурата
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Soafraid
- Мнения: 199
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2019 20:18
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 856 пъти
- получил Браво: 537 пъти
Re: Домашна кухня
Неизползваема стая, която проветрявам по няколко пъти на ден. Не надвишава 15 градуса, но нямам възможност за друго. В крайна сметка каквото се получи, не съм специалист. Но ще го изядем.
Има истина по-добра от лъжата, но и лъжа по-добра от истината!!!
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашна кухня
Добре е температурата да е между 10-12 градуса. Ако не ти е проблем, остави прозореца леко открехнат, за да достигнеш тези градуси. И валяне всеки ден, когато станат плоски. Филето след водата го подсуши много добре. Ако го нарежеш на малки парчета ще стане по-бързо.
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- баш майстора
- Мнения: 5831
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 1642 пъти
- получил Браво: 1776 пъти
Re: Домашна кухня
Седам!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашна кухня
Иии първият опит с шунковара започна.
Свинско филе ~1,150кг
Сол - 23г
Соев сос ~20мл
Желатин - 10гр
Омесено и оставена в хладилника без притискащата пружина за 5 дни, след което и ще варя.
ПП
Впоследствие видях, че желатинът е бил с изтекъл срок преди няколко месеца. Би ли било проблем?
Свинско филе ~1,150кг
Сол - 23г
Соев сос ~20мл
Желатин - 10гр
Омесено и оставена в хладилника без притискащата пружина за 5 дни, след което и ще варя.
ПП
Впоследствие видях, че желатинът е бил с изтекъл срок преди няколко месеца. Би ли било проблем?
- ...
-
- IMG_20211211_175953_7.jpg (177.28 KiB) Преглеждано 452 пъти
-
- IMG_20211211_175520_4.jpg (145.77 KiB) Преглеждано 452 пъти
-
- IMG_20211211_175511_3.jpg (166.26 KiB) Преглеждано 452 пъти
-
- IMG_20211211_175936_6.jpg (127.33 KiB) Преглеждано 452 пъти
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Pike
- Домакинът
- Мнения: 4543
- Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 21:23
- Риболов: Спининг фен.
- Местоположение: София
- дал Браво: 4479 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка: